Gość: Maggie IP: *.chello.pl 04.04.09, 18:54 Chcę kupić damską Sedonę Gianta, jednak nie wiem czy warto. Może ktoś by doradził czy będzie to dobry zakup? Link Zgłoś Obserwuj wątek
marek.dumle Re: Giant Sedona 04.04.09, 22:57 Dobry. Zależy tylko która konkretnie Sedona i za jaką cenę... Link Zgłoś
marek.dumle Re: Giant Sedona 05.04.09, 12:47 Przerzutki, wolnobieg itp takie ma dość podstawowe bo to w końcu najtańsza wersja Sedony. Należy się liczyć z tym, że przy intensywniejszej eksploatacji pewne elementy być może będą za dwa- trzy lata do wymiany. Kierownicę mógłby mieć aluminiową, ale nie należy przesadzać. Jeżeli waży w okolicach 14 kg (nie napisali na stronie Gianta) to moim zdaniem stalowe elementy nie miałyby dramatycznego znaczenia. Jako rower dla damy jeżdżącej 2-3 razy w tygodniu na niedramatyczne trasy - jest OK. Za taką cenę to lepsze wyposażenie tylko w słabszych firmach takich jak Kross. Radzę jeszcze w Meridach poszperać i jakby co brać tę Sedonę. Link Zgłoś
marek.dumle Re: Giant Sedona 05.04.09, 15:48 Prawdę mówiąc to za tę cenę to mógłby ten Giant dać Acerę, a nie Tourneya. Przerzutka Shimano Tourney nie ma zbyt dobrej opinii u pasjonatów, ale moja córka jeździ na Tourneyu (niezbyt intensywnie) i nie widzę problemów. Link Zgłoś