Gość: xyz IP: 213.25.143.* 10.08.09, 11:00 Zastanawiam się nad zakupem stacjonarnego roweru treningowego. Zależy mi na tym aby wyrzeźbić i odchudzić trochę nogi. A może jest jakiś inny sposób na osiągnięcie powyższego celu. Dzięki za pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: tucco1973 Re: Stacjonarny rower treningowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.09, 12:34 jeżeli masz zwykły rower możesz kupić trenażer- podstawa pod tylne koło roweru. wtedy oszczedzisz miejsce. Jest jednak pewien minus. Jazda na takich rowerach to męczarnia. Na początek przejdź się do jakiegoś klubu gdzie maja takie rowery i sprawdź ile czasu jesteś w stanie tak pedałować i czy to wystarczy. Przewaga trenazera jest taka że posiadając rower bedziesz mogł go użyć, a rowery stacjonarne które są naprawdę dobre kosztują majątek, reszta, czyli tzw rehabilitacyjne nie nadają się do intensywnych treningów. tocco Link Zgłoś
Gość: ebook Re: Stacjonarny rower treningowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 08:07 Słuchaj,widziałem w sklepie fitbay.pl taki darmowy e-book w którym mozna znalezc wskazówki jak kupic dobry rower treningowy. Mysle ze to powinno Cie zainteresowac. Link Zgłoś
jackk3 Spadaj spamerze 15.08.09, 19:21 dopiero co spamowales na Fitness Forum? Poza tym to forum to nie twoja dzialka, za duzo ludzi ktorzy naprawde sie znaja... Link Zgłoś
wcyrku1 Re: Stacjonarny rower treningowy 11.08.09, 10:47 Gość portalu: xyz napisał(a): > Zastanawiam się nad zakupem stacjonarnego roweru treningowego. > Zależy mi na tym aby wyrzeźbić i odchudzić trochę nogi. Wg mnie do "rzeźbienia" rower nie jest dobrym sprzętem. stymulowana jest tylko część mięśni i czy to są akurat te na których Ci zależy i czy te których wzmocnienie spowoduje że będą zgrabne i smukłe? > A może jest jakiś inny sposób na osiągnięcie powyższego celu. > Albo precyzyjne ćwiczenia na poszczególne mięśnie albo różnorodne ćwiczenia/sporty na nogach Link Zgłoś
tiresias Re: Stacjonarny rower treningowy 11.08.09, 12:49 u większości moich znajomych taki sprzęt po kilku miesiącach zamienia się w wieszak na ubrania. ale jeżeli poważnie się przymierzysz, to konieczny jest wydatek co najmniej kilku tysięcy pln, na przykład taki: www.fitness4you.pl/rower-rehabilitacyjny-ergometr-klubowy-axiom-p2-kettler,det,346.html Link Zgłoś
Gość: Silver Re: Stacjonarny rower treningowy IP: 20.142.116.* 11.08.09, 14:08 Idź sobie pobiegaj. Odchudzisz siebie i w efekcie nogi a przy okazji wzmocnisz je troche. Kupno taniego roweru stacjonarnego nie ma sensu, poniewaz geometria nie jest ergonomiczna i będą Cię kolana bolaly, chyba ze kupisz jakis lepszy model... Ew stepper fajnie wzmacnia lydki. www.allegro.pl/item707823899_rower_stacjonarny_spinningowy_jak_precor.html Cos takiego, ma wszystkie regulacje i nie kosztuje jakis kosmicznych pieniedzy jak w poscie ktos smiesznie sugerowal. www.allegro.pl/item703005200_rower_treningowy_ergometr_kettler_ex_2_stacjonarny.html cos takiego naprzyklad sie nie nadaje, posiada tylko regulacje wysokosci siodla i nie wyregulujesz odleglosci siodla od kierownicy co w efekcie skutkuje bólem kolan pozdr Link Zgłoś
Gość: on Re: Stacjonarny rower treningowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 22:15 Do wzmocnienia mięsni nog i ogólnie poprawy sylwetki zastanów sie nad tym modelem wojosport.pl/pl,product,537035,rower,magnetyczny,spokey,cougar .html stosunkowo nie drogi. Link Zgłoś
Gość: jackk3 Posluchaj spamerze... IP: 137.186.33.* 06.10.09, 01:24 Na forum fitness to mozesz pokazywac te pseudozabawki. Miesnie nog to na tym moze 80-cio letnia babka poprawiac. Link Zgłoś
spector1 Re: Stacjonarny rower treningowy 16.08.09, 10:54 Gość portalu: xyz napisał(a): > Zastanawiam się nad zakupem stacjonarnego roweru treningowego. > Zależy mi na tym aby wyrzeźbić i odchudzić trochę nogi. > A może jest jakiś inny sposób na osiągnięcie powyższego celu. > Dzięki za pomoc Forum "Rowery" nie jest dla ciebie odpowiednim forum. Specjalistami od rzeżby mięśni są kulturyści. Zaawansowane ćwiczenia, drakońska dieta, specjalne odżywki i żelazna dyscyplina treningowa prowadzi do odpowiednich rezultatów a na to chyba nie jesteś nastawiony. To,że kulturystyka nie ma to nic wspólnego ze zdrowiem to inna sprawa. Aby trochę odchudzić i wyrzeżbić nogi nie wystarczy trochę wiedzy i trochę ćwiczeń. Wymagana jest duża znajomość tematu i ogromny zapał do ćwiczeń i wielka dyscyplina. Trochę wyjaśnień na temat rowerów stacjonarnych. Nawet te najdroższe Kettler po 10tys zł to przereklamowane buble. Na stronie Kettlera są rażące błedy i sprzeczności w opisie ćwiczeń. Oczywiście najlepszy jest trenażer, na którym montujemy własny rower z pedałami zatrzaskowymi(Kettler i inne pseudo rowery stacjonarne mają archaiczne pedały). Rower stacjonarny zalecany jest także dla osób po złamaniach, operacjach czy udarach . Prawidłowe ustawienie i wybór bloków(często trzeba zacząć od sztywnych) to zadanie dla ortopedy, zdolnego fizjoterapeuty, który jest także aktywnym bikerem i wie co to SPD, Look, czy Free float. Stacjonarny Kettler często zniszczy to co naprawił chirurg-ortopeda. Spector Link Zgłoś
filip179 Re: Stacjonarny rower treningowy 19.07.13, 13:24 Ja lasce kupiłem ten rower stacjonarny i po dwóch tygodniach jej się znudziło. Teraz grzeje na nim teściowa, ale to akurat mi w ogóle nie zależy :D Ja Ci radzę kup jakąś taniznę, jak Ci się spodoba to po paru miechach zmień to na coś profesjonalnego, chyba, że masz sporo miejsca w garażu i kasy Ci nie szkoda ;-] Link Zgłoś