Dodaj do ulubionych

Operacyjna korekta oczopląsu

18.06.13, 11:14
Okulistka sugeruje dla naszego trxzyipółlatka operacyjną korektę oczopląsu, m.i in. żeby uniknąć zeza rozbieżnego.

Czy któreś z Waszych dzieci miało wykonywany taki zabieg? Gdzie? Jak to wygląda? I czy oczopląs faktycznie się zmniejszył?
Obserwuj wątek
    • mirkaz1970 Re: Operacyjna korekta oczopląsu 31.10.13, 11:26
      Witam mój syn miał 23 pazdz 2013 operowany oczopląs w Scanmedzie Kraków na NFZ ma 16 lat.Operowała dr.E.Wójcik Operacja po kilku dniach powiem że widać efekty.Polecam dr.WÓjcik lub Kaczmarek obydwie super my aż 450 km pokonaliśmy nikt tego w Polsce nie leczy tak jak w Krakowie. Tyle lat zbierałam info A medycyna w tym kierunku zrobiła kolosalne postępy uwierzcie ,wiem że na całkowity efekt pooperacyjny musimy poczekać ok. 4 miesiące .
      • 12kasia3 Re: Operacyjna korekta oczopląsu 15.08.14, 19:23
        witam,

mam do Pani pytanie jak teraz wygląda oczopląs u Pani syna prawie po roku czasu. moja córka ma 10 miesięcy byliśmy w krakowie u doktor Kaczmarek ktora zapisała córeczkę na operację, ale powiedziała ze oczopląsu nigdy do końca nie da się wyleczyć

pozdrawiam czekam na info
        • ada16 Re: Operacyjna korekta oczopląsu 17.08.14, 20:54
          Ja nie zdecydowałam sie na operację , ponieważ bałąm się , ze poprawi zeza , natomiast popsuje widzenie - mój syn ma niedorozwój nerwów wzrokowych i nie cała tarcza jest czynna- bałam się , i dr wOjcik nie dawała gwarancji - że nie popsuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka