renita1 13.03.06, 14:15 Czy wasze dzieci oglądają bajki w telewizorze? Mojego Kacperka jakoś nie bardzo ciekawią. No, chyba że jest bajka, gdzie jedzie samochód Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beataklaudia Re: Oglądanie bajek 13.03.06, 16:47 Klaudia bardzo lubi oglądać, ale tylko Teletubisie - to chyba tak ze względu na wiek. Niestety, żeby przyzwoicie widzieć musi siedzieć blisko telewizora, jak ją posadzę za daleko to widać, że słabo widzi. Zastanawiam się czy to oglądanie z bliska jej nie szkodzi, ale z drugiej strony co mam zrobic jak z daleka nie widzi... Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link
ada16 Re: Oglądanie bajek 13.03.06, 17:25 mój Kuba też głownie Teletubiesie, choc od pewnego czasu nawet filmy go in teresują, ale tez raczej blisko Odpowiedz Link
renita1 Re: Oglądanie bajek 13.03.06, 18:46 Kacper też siedzi blisko, nawet 1-0,5metra Odpowiedz Link
konwaliowa Re: Oglądanie bajek 13.03.06, 21:25 Tymon bardzo chetnie oglada telewizje... przede wszystkim programy przyrodniczo- naukowe ale i bajki zdarzy mu sie od czasu do czasu obejrzec ;) rozmawialam z lekarzem na temat "siedzenia z nosem w telewizorze" bo niestety tak to wlasnie u nas wyglada. Okulista zapewnil mnie, ze siedzenie tak blisko przed tv na pewno mu nie zaszkodzi, a w ten sposob moze obejrzec rzeczy ktore w rzeczywistosci ciezko mu dostrzec. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
beataklaudia Re: Oglądanie bajek 14.03.06, 16:13 i ja wyszłam z założenia, że lepiej blisko i cos zobaczyć niz nic nie oglądać..poza tym wydaje mi się, że oglądanie bajek to też jakas stymulacja i zmuszanie oczu do pracy... Odpowiedz Link
kajka68 Re: Oglądanie bajek 28.03.06, 16:27 nasz lekarz zalecił nam duzo bajek i moze tkwić z nosem w telewizorze właśnie ze względu na stymulację oczu ,no i wtedy nie przechyla głowy...dlatego pozwalam-tubisie tez lubi,tak samo lubiła niedźwiedzia w duzym niebieskim domu- myślę że to stąd ,że są bardzo wyrazne postaci i lepiej widac Odpowiedz Link