Dodaj do ulubionych

Oglądanie bajek

13.03.06, 14:15
Czy wasze dzieci oglądają bajki w telewizorze? Mojego Kacperka jakoś nie
bardzo ciekawią. No, chyba że jest bajka, gdzie jedzie samochód
Obserwuj wątek
    • beataklaudia Re: Oglądanie bajek 13.03.06, 16:47
      Klaudia bardzo lubi oglądać, ale tylko Teletubisie - to chyba tak ze względu na
      wiek. Niestety, żeby przyzwoicie widzieć musi siedzieć blisko telewizora, jak
      ją posadzę za daleko to widać, że słabo widzi. Zastanawiam się czy to oglądanie
      z bliska jej nie szkodzi, ale z drugiej strony co mam zrobic jak z daleka nie
      widzi...
      Pozdrawiam,
      Beata
      • ada16 Re: Oglądanie bajek 13.03.06, 17:25
        mój Kuba też głownie Teletubiesie, choc od pewnego czasu nawet filmy go in
        teresują, ale tez raczej blisko
        • renita1 Re: Oglądanie bajek 13.03.06, 18:46
          Kacper też siedzi blisko, nawet 1-0,5metra
    • konwaliowa Re: Oglądanie bajek 13.03.06, 21:25
      Tymon bardzo chetnie oglada telewizje... przede wszystkim programy przyrodniczo-
      naukowe ale i bajki zdarzy mu sie od czasu do czasu obejrzec ;) rozmawialam z
      lekarzem na temat "siedzenia z nosem w telewizorze" bo niestety tak to wlasnie
      u nas wyglada. Okulista zapewnil mnie, ze siedzenie tak blisko przed tv na
      pewno mu nie zaszkodzi, a w ten sposob moze obejrzec rzeczy ktore w
      rzeczywistosci ciezko mu dostrzec.
      Pozdrawiam :)
      • beataklaudia Re: Oglądanie bajek 14.03.06, 16:13
        i ja wyszłam z założenia, że lepiej blisko i cos zobaczyć niz nic nie
        oglądać..poza tym wydaje mi się, że oglądanie bajek to też jakas stymulacja i
        zmuszanie oczu do pracy...
        • kajka68 Re: Oglądanie bajek 28.03.06, 16:27
          nasz lekarz zalecił nam duzo bajek i moze tkwić z nosem w telewizorze właśnie
          ze względu na stymulację oczu ,no i wtedy nie przechyla głowy...dlatego
          pozwalam-tubisie tez lubi,tak samo lubiła niedźwiedzia w duzym niebieskim domu-
          myślę że to stąd ,że są bardzo wyrazne postaci i lepiej widac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka