1mama1 19.11.08, 15:25 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballanga Re: firma kurierska 20.11.08, 10:11 Polecam GLS, z którego do tejpory byłam najbardziej zadowolona. Niestety, ja miałam duże packzi,których oni nie brali, wiec musiałam z nich zrezygnować. Jeżeli będziesz wysyłać sporo, i to tego będą to mniejsze gabaryty, to możesz wynegocjować całkiem, całkiem stawki. Wyślij zapytanie do najbliższego oddziału. Oczywiście GLS nie jest bez skazy ;) Jednak na tle innych kurierów wypada u mnie całkiem nieźle. Na forach nie znajdziesz o nich aż tak dużo negatywów, jak o innych. Odradzam Siódemkę, Opek. Nie jest też łatwo współpracować z największymi (UPS, DHL, DPD), jednak jak już zdecydujesz sie, to zapraszam na www.paczkarnia.pl (która współpracuje z UPS), bo oni mają tanie paczki. Tyle z moich doświadczeń. A, jeszcze jedno - bez względu na wybór kuriera pakuj paczki tak, aby były jak najmniejsze szanse uszkodzenia (nawet jak cię będzie to dodatkowo kosztowało). To się zwróci, bo będzie mniej reklamcji, mniej nerwów i denerowania się na przeciągające sie w nieskończoność reklamację. Odpowiedz Link