ziranka 08.09.04, 21:01 Proponuję stworzyć listę palindromów (wyrazów i zdań). Kilka na dobry początek: kajak, potop, kobyła ma mały bok, a monika na kino ma?, a warta kosy wysoka trawa? Co wy na to? :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ardjuna Re: a może palindromy? 08.09.04, 21:29 Palindrom? Proszę bardzo: 33322122333. Może jakiś dłuższy? Oto on: 1001 do potęgi czwartej :) Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 a może polindromy? 09.09.04, 12:18 To by było chyba bardziej po polsku. Mnie to słowo zawsze najpierw się kojarzy z egzotyczną rośliną. Jestem tylko skromną badaczką własnej rzeczywistości językowej, a ta jest zdecydowanie niesymetryczna, ale jeden palindrom znalazłam. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
edgar92 Re: a może palindromy? 10.09.04, 21:32 Zakopane na pokaz. I mała dama sama dała mi. Mann, otul pluton nam. Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: a może palindromy? 10.09.04, 21:50 edgar92 napisał: > Zakopane na pokaz. No, fakt. > I mała dama sama dała mi. Ty uważaj... jest nagonka na pedofilów... > Mann, otul pluton nam. No to a propos wojowania: O mam karabin i barak mamo! I a propos dam: Może jutro ta dama sama da tortu jeżom? Odpowiedz Link Zgłoś
edgar92 Re: a może palindromy? 10.09.04, 22:12 > No to a propos wojowania: O mam karabin i barak mamo! > I a propos dam: Może jutro ta dama sama da tortu jeżom? Dobre! Ale tego na pewno nie znaliście: Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: a może palindromy? 10.09.04, 23:11 edgar92 napisał: > Ale tego na pewno nie znaliście: Anna. Kurza twarz, rzeczywiście... Ale ostatnio poznaliśmy podobny: Ala :) A teraz coś dla naszych emigrantów za Wielką Wodą: Dennis and Edna sinned. No lemons - no melon. No melons - no lemon. A Toyota! Race fast... safe car... a toyota. I dla tych bliższych: Trug Tim eine so helle Hose nie mit Gurt? Nie fragt sie: Ist gefegt? Sie ist gar fein. Vitaler Nebel mit Sinn ist im Leben relativ! Odpowiedz Link Zgłoś
edgar92 Re: a może palindromy? 11.09.04, 13:13 ardjuna napisał: > edgar92 napisał: > > > Ale tego na pewno nie znaliście: Anna. > > Kurza twarz, rzeczywiście... Ale ostatnio poznaliśmy podobny: Ala :) > A teraz coś dla naszych emigrantów za Wielką Wodą: > > Dennis and Edna sinned. > No lemons - no melon. No melons - no lemon. > A Toyota! Race fast... safe car... a toyota. > > I dla tych bliższych: > > Trug Tim eine so helle Hose nie mit Gurt? > Nie fragt sie: Ist gefegt? Sie ist gar fein. > Vitaler Nebel mit Sinn ist im Leben relativ! ardjuna - jestem pod wrażeniem! Może coś cyrylicą? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: a może palindromy? 11.09.04, 13:30 edgar92 napisał: > ardjuna - jestem pod wrażeniem! Może coś cyrylicą? ;) Niestety - nie mam cyrylicy w kompie, więc nie mogę wstukać w gogla słowa 'palindrom' po rosyjsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
ziranka Re: a może palindromy? 11.09.04, 16:31 pięknie się wątek rozwija ;)dorzucam kilka: on boso łany zrzynał osobno Muzo raz daj jad za rozum mina nadal blada na nim upał u pułapu A na koniec palindromowe przywitanie pierwszego mężczyzny z kobietą w raju: Madam 'im Adam pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Bardzo na czasie: 11.09.04, 16:50 Аргентина манит негра. www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF-8&q=%22%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BC%22&lr= Ala Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Bardzo na czasie: 11.09.04, 17:01 ala100 napisała: > Аргентина ма& > #1085;ит негра. Negra? NEGRA??????? Zaraz Asia tu wpadnie i zrobi Big Bang. Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Re: Bardzo na czasie: 11.09.04, 17:18 ardjuna napisał: > ala100 napisała: > > > Аргентина м > 1072;& > > #1085;ит негра. > > Negra? NEGRA??????? Zaraz Asia tu wpadnie i zrobi Big Bang. Cos z kodowanem było nie tak? Widoczne sa w goglach te palindromy? Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Bardzo na czasie: 11.09.04, 17:26 ala100 napisała: > Cos z kodowanem było nie tak? Widoczne sa w goglach te palindromy? Są, ale ja zapomniałem rosyjskiego. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Re: Bardzo na czasie: 11.09.04, 17:57 ardjuna napisał: > ala100 napisała: > > > Аргентина м > 1072;& > > #1085;ит негра. > > Negra? NEGRA??????? Zaraz Asia tu wpadnie i zrobi Big Bang. Rzeczywiście. Przepraszam. Poniosło mnie. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Bardzo na czasie: 11.09.04, 23:20 ala100 napisała: > > Negra? NEGRA??????? Zaraz Asia tu wpadnie i zrobi Big Bang. > > Rzeczywiście. Przepraszam. Poniosło mnie. Ala Kochani, nie przesadzajcie. Boicie sie juz i slowa Negra albo Negro? Spoko. To wprawdzie stare i malo uzywane, ale wciaz szlachetne slowo. No przecie Czarna. W Stanach dziala bardzo prestizowa uczelnia dla czarnych studentow United Negro College - szczyci sie jej ukonczeniem m.in. Oprah Winfrey. To zupelnie co innego niz Nigger (bardzo obrazliwe, w sprawach konfliktowych cytowane jako "'n' word", bo tego sie nawet w zeznaniach przed sadem w calosci nie powtarza. Ale Negra jest OK. Chyba ze juz zaczelo nabierac zlego odcienia. Tyle ze college wciaz funkcjonuje i wciaz sie dumnie prezentuje swoja nazwe. pzdr, e. Odpowiedz Link Zgłoś
kuala_lumpur Re: Bardzo na czasie: 15.09.04, 15:24 Może jutro ta dama sama da tortu jeżom? A man, a plan, a canal - Panama! А роза упала на лапу Азора Не женат, а нежен Lepiej znajdzcie (albo wklepcie) palindrom Barańczaka! Spłodził on dzieło o długości kilku tysięcy liter i zamieścił parę lat temu w Przekroju. Odpowiedz Link Zgłoś