edgar92 07.10.04, 16:14 Jeśli zespół muzyczny nazywa się Łzy, to byłem na koncercie Łez czy Łzów? Pytanie wbrew pozorom jest poważne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: Łzy 07.10.04, 16:19 edgar92: > Jeśli zespół muzyczny nazywa się Łzy, to byłem na koncercie Łez czy Łzów? > Pytanie wbrew pozorom jest poważne. Ja to bym poszedł na koncert Atoca... - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Łzy 07.10.04, 19:52 stefan4 napisał: > Ja to bym poszedł na koncert Atoca... Czy masz na myśli koncert Stowarzyszenia Operatorów Kolejowych (Association of Train Operating Companies)? Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Łzy 07.10.04, 20:10 edgar92 napisał: A po koncercie Łzów poszedłeś na premierę Pręgów? Odpowiedz Link Zgłoś
edgar92 Re: Łzy 07.10.04, 23:04 Nie byłem na koncercie - nie słucham takiej muzyki. Pytam o odmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Łzy 07.10.04, 23:26 edgar92 napisał: > Nie byłem na koncercie - nie słucham takiej muzyki. A to czemu? "Agnieszka już tutaj nie mieszka" jest na przykład very cool. > Pytam o odmianę. Nieno, 'łzów' jakoś gwałci me oko i ucho. Odpowiedz Link Zgłoś
edgar92 Re: Łzy 07.10.04, 23:32 slowniki.pwn.pl/poradnia/lista.php?szukaj=%A3z%F3w&kat=18 Odpowiedz Link Zgłoś
ala001 Re: Łzy 07.10.04, 23:47 edgar92 napisał: > slowniki.pwn.pl/poradnia/lista.php?szukaj=%A3z%F3w&kat=18 To rusza! Zmartwychpowstałam na ten widok. A Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Łzy 08.10.04, 01:10 Oj bo peknę... Jak Bańka... Pech chce, że on, ten zespół, jest mieszany. Więc Łzów!!! Ech, wszędzie seksizm... Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Łzy 08.10.04, 04:55 ardjuna napisał: > Oj bo peknę... Jak Bańka... Pech chce, że on, ten zespół, jest mieszany. Więc > Łzów!!! Ech, wszędzie seksizm... Ale jezeli jest mieszany, to powinien sie nazywac "Lzi". Wiec blad lezy u podstawy. pzdr, e. Odpowiedz Link Zgłoś
ala001 Re: Łzy 08.10.04, 11:56 efedra napisała: > ardjuna napisał: > > > Oj bo peknę... Jak Bańka... Pech chce, że on, ten zespół, jest mieszany. > Więc > > Łzów!!! Ech, wszędzie seksizm... > > Ale jezeli jest mieszany, to powinien sie nazywac "Lzi". Wiec blad lezy u > podstawy. > pzdr, > e. Nie Efedro. Łzi - jeśli męski. A Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Łzy 08.10.04, 12:58 ala001 napisała: > efedra napisała: > > > ardjuna napisał: > > > > > Oj bo peknę... Jak Bańka... Pech chce, że on, ten zespół, jest mies > zany. > > Więc > > > Łzów!!! Ech, wszędzie seksizm... > > > > Ale jezeli jest mieszany, to powinien sie nazywac "Lzi". Wiec blad lezy u > > > podstawy. > > pzdr, > > e. > > Nie Efedro. Łzi - jeśli męski. A Nie Alu. Lzy tylko jezeli zenski. e. Odpowiedz Link Zgłoś
ala001 Re: Łzy 08.10.04, 15:46 efedra napisała: > ala001 napisała: > > > efedra napisała: > > > > > ardjuna napisał: > > > > > > > Oj bo peknę... Jak Bańka... Pech chce, że on, ten zespół, jes > t mies > > zany. > > > Więc > > > > Łzów!!! Ech, wszędzie seksizm... > > > > > > Ale jezeli jest mieszany, to powinien sie nazywac "Lzi". Wiec blad > lezy u > > > > > podstawy. > > > pzdr, > > > e. > > > > Nie Efedro. Łzi - jeśli męski. A > > Nie Alu. Lzy tylko jezeli zenski. > e. To OK. Ale mieszane Łziy. A Odpowiedz Link Zgłoś
teresa.kruszona Re: Łzy 08.10.04, 17:51 Przy całej sympatii dla profesora Bańki nie znajduję uzasadnienia dla formy łzów. Dopełniacz liczby mnogiej rzeczownika łzy brzmi łez i - moim zdaniem - skład zespołu nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Łzy 09.10.04, 09:33 teresa.kruszona napisała: > Przy całej sympatii dla profesora Bańki nie znajduję uzasadnienia dla formy > łzów. Dopełniacz liczby mnogiej rzeczownika łzy brzmi łez i - moim zdaniem - > skład zespołu nie ma tu nic do rzeczy. Ufff, kamień z serca! Już myślałem, że cieżar autorytetu obywatela J.B. przeważy nad prostotą podejścia obywatela Z.R. Odpowiedz Link Zgłoś