Dodaj do ulubionych

zli gracze

28.03.18, 17:52
Co z rynkiem wegla. Jest tych producentow trochę ale nie wszyscy sa uczciwi bo do worka pakuja niekoniecznie wegiel lub roznego rodzaju mieszanki i miał. No nie znalazłem jeszcze takiego co by mi w 100 procentach odpowiadal. Czy nowe prawo o zakazie sprzedaży złej jakosci wegla cos pomoze, weliminuje nieuczciwych graczy
Obserwuj wątek
    • baska123 Re: zli gracze 28.03.18, 18:16
      No nie wiem, grzeje mnie EC, wodę też. Nowe prawo może mi pomóc oddychać i pożyć trochę dłużej.
      Ciemnota dymi i smoguje, zabija w imię górniczej solidarności albo totalnej tępoty umysłowej - tyle wiem na pewno.
      • czuk1 Re: zli gracze 09.04.18, 06:24
        baska123 napisała: No nie wiem, grzeje mnie EC, wodę też. Nowe prawo może mi pomóc oddychać i pożyć trochę dłużej.
        > Ciemnota dymi i smoguje, zabija w imię górniczej solidarności albo totalnej tępoty umysłowej - tyle wiem na pewno.

Trafiłaś w sedno sprawy. Nie dziwię się zanadto komuś kto (zmuszony biedą) szuka lepszego węgla na opał. Ale i on ma wybór tego węgla i nie może pozwolić sobie na kupowanie "kota w worku", dopuszczanie by w domu dopiero zauważył, że ma np. węgiel faktycznie kamienny.
        Ale zauważmy , autor wpisu nie myśli wcale o sąsiadach, że będą dusić się od dymu..... tylko
        o swoim problemie - o złym węglu.
        To kto ma myśli, działać nt. likwidacji smogu ? A no, w skali państwa czy gminy .... odpowiednie władze. Co mamy ? Lekceważenie problemu i bezsilność. Corocznie miasteczko , z ludnością ok. 5000 mieszkańców znika z polskiego krajobrazu, umiera z powodu smogu. Wróg jest natomiast rozpoznany dokładnie i znane są środki do walki ze smogiem.
        Dalej tematu nie rozwijam... prawdopodobnie też nie jest interesujący.
    • gazda898 Re: zli gracze 04.04.18, 13:52
      Mysle ze tak. Tylko ryzkanci będą kupować byle co i palic a potem kary mogą się posypać – w każdym sezonie grzewczym po 5 tysiecy. To ja już wole te 5 tysiecy zainwestować w dobry ekogroszek węgiel sztygar i po kłopocie
    • sebenston Re: zli gracze 09.04.18, 14:48
      tak, tak, tak! trzeba wymieniac te stare piece - traci się na nich kasę - więcej pieniędzy na opał wbrew pozorom kiepskiej jakości opał, to nie oszczednosci, ale większe koszty, bo trzeba dodatkowy kupować ---

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka