Dodaj do ulubionych

Budowa ołtarza,

06.06.07, 10:16
albo ekskomunika, bo tak sobie zażyczył ksiądz proboszcz.
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4205887.html
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Budowa ołtarza, 06.06.07, 11:19
      Duchowni też się pogubili. Zawsze jest grono kobiet i mężczyzn,którzy z ochotą
      i znajomością w tym temacie służą kościołowi.
      Myślę,że tak powinno być.Ołtarz powinni robić ludzie ,którzy z serca zbudują
      ołtarz,a nie z nakazu .
      Dziwię się dyrektorce szkoły.Gdyby chociaż inaczej podeszła do sprawy,
      pytając nauczycieli.A tak tylko zaogniła sprawę.
      Ciekawe w jaki sposób ksiądz ukarze nauczycielkę,która nakablowała.

• grenka1 Re: Budowa ołtarza, 06.06.07, 15:27
        Na kablującą nauczycielkę nałoży dożywotnią ekskomunikę.
        I będzie się biedna wraz z księdzem smażyła w piekle.
        • pia.ed Najpierw geje, teraz ateisci 06.06.07, 17:36
          Czyzby w PANSTWOWEJ szkole nie maja prawa pracowac nauczyciele-ateisci???
          Za "komunizmu" byla w Polsce wolnosc slowa i wyznania ...

"- A jeśli któryś z nauczycieli jest niewierzący? - pytam.

- Nie ma takiej możliwości. Przecież szkoła ma imię Jana Pawła II - zapewnia
          Załęska."
          • 52ania Re:Kto rzadzi... 06.06.07, 23:13
            ksiadz proboszcz odpowiedział.Trzeba się podporzadkowac albo uciekac za granicę.
            • grenka1 A kto broni 06.06.07, 23:37
              księdzu wyjechać za granicę??
              Niech jedzie do Anglii i tam spróbuje rządzić.
              • ira.mak Re: wiara a przymus 07.06.07, 21:32
                czy to czasem sie nie kłóci? W ogóle uczestniczenie pod kazdym względem w życiu
                parafii powinno wypływac z przekonania,wiary ,z potrzeby-a nie dlatego że
                wypada,że trzeba czy ksiądz kazał.Ja np. mimo że parafianki tutejsze chodzą
                sprzatać kościół nie robie tego i koniec.Jesli mnie ksiadz zechce
                wykląć-trudno.Za dużo tych nakazow ,zakazów a gdzie prawdziwa wiara?
                • grenka1 Re: wiara a przymus 07.06.07, 21:45
                  ira.mak napisała:

Ja np. mimo że parafianki tutejsze chodzą
                  > sprzatać kościół nie robie tego i koniec.Jesli mnie ksiadz zechce
                  > wykląć-trudno.Za dużo tych nakazow ,zakazów a gdzie prawdziwa wiara?

Ekskomunikę masz jak w banku.
                  Jak Ty wogóle śmiesz się przeciwstawiać księdzu dobrodziejowi.
                  • 52ania Re: wiara a przymus 08.06.07, 23:09
                    Ja też nie sprzątam kościoła.U mnie jest bardzo mala parafia-530 osób.Dla mnie
                    wiara nie może byc przymusem i nie jest.To, że nie sprzatam, czy nie dekoruję
                    ołtarza na Boże Ciało nie oznacza, że jestem złą parafianka.Daję pieniadze do
                    puszki, bo uważam, ze powinna byc sprzątaczka.Kiedyś tak było.Ołtarz dekorują
                    wciaz te same osoby, a ja nie mam zmysłu artystycznego wink)))) i nie chcę
                    przeszkadzac.
                    • jaga_22 Re: wiara a przymus 09.06.07, 06:41
                      Wypowiadała się dyrektorka szkoły i jedna nauczycielka w TV w tej sprawie.
                      Dyrektorka mówi,że przecież nauczyciele co roku budowali ołtarz i nie
                      uważa,żeby coś żle zrobiła.
                      Nauczycielka natomiast,że oni i tak by zbudowali ten ołtarz,bo co roku to
                      robią,tylko ta forma nakazu je zbulwersowła.
                      No i mają rację.Tylko nie wiem co z księdzem,pewnie się spóżniłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka