Dodaj do ulubionych

niepalenie

14.03.08, 15:41
Stanęłam dziś na wagę u córci - cztery m-ce niepalenia i cztery kilo
do przodu. Oprócz ciepłej spódnicy straciłam też dzinsy - nie
dopinaja sie, więc powędruja do siostrzenicy (markowe po córci, a
takich sie nie wyrzuca).Oba "świąteczne" garnitury - czarny i jasny
narazie dobre i oby tak dalej, bo takich gatunkowo dobrych juz sobie
nie kupię. Nie ta kasa.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: niepalenie 14.03.08, 16:17
      Dede, nie martw się.Cztery kg to tylko 4 cm w pasie.Myślę,że
      lato i lekkostrawne menu pozwoli na zatrzymanie wagi.
      Mój jednak nie wytrzymał i dalej pali chyłkiem.
      W naszym wieku najważniejsze zdrowie,które już jest nadszarpnięte.
      • dede43 Re: niepalenie 14.03.08, 17:02
        Jestem dużą dziewczynką i nie mam zamiaru udawać . Jak mi sie nie
        poszczęści i znowu zaczne palić - nie będę sie ukrywać. W końcu
        dłużej paliłam niz niepaliłam.
        • iryska2604 Re: niepalenie 14.03.08, 17:14
          Nie wygłupiaj się! Już sie przekonałas że można życ bez papierosa,a po co sie
          truć?Ja przytyłam więcej,wymienilam całą garderobę ale nie zamierzam wrocić do
          nałogu choć nieraz jeszcze mam ochotę.Załuję tylko że rozum mi za póżno
          wrócił.Wiesz jak teraz sie czuję jak muszę 2 razy dziennie wdychać 3 rodzaje
          leków?Wszystko muszę robić wolniej.Zawdzięczam to papierosom i wlasnej głupocie.
    • aga-kosa Re: niepalenie 14.03.08, 17:48
      w styczniu obchodziłam 18-lecie niepalenia.Oduczałam się po 25 latach palenia u
      adwentystów .Proponowali żeby wszędzie stała gorzka herbata ziołowa na wypadek
      chęci na papierosa.Jeśli zimą odkłada się coś na biodrach przez pierwszy tydzień
      zjadam 9 jaj dziennie- gotowanych przez 12 minut/ po 3 na posiłek / i do tego 6
      pomarańczy.Po tygodniu dokładam wszelkie jarzyny na jakie mam ochotę.I tak do 21
      dni.Pytałam swoją domową lekarkę nie protestowała.Od wiosny/co roku / jestem
      aktywna fizycznie i do zimy nie mam nadwagi.Nieraz pomyślę co by było gdybym
      zapaliła ,ale pojawia się pytanie po co aga
      • dede43 Re: niepalenie 15.03.08, 11:22
        Nie krzyczcie na mnie, narazie nadal nie palę, ale sie nie zarzekam.
        A taka dieta jajeczno pomarańczowa o jakiej mówi Aga, to byłoby coś
        dla mnie. Tylko 12 minut przy kuchni i potem cały dzień bez garów?
        Rewelacja!!! Szkoda, że mąż nie wyjeżdża na dłużej, napewno bym
        spróbowała, choćby przez tydzień.
        Aga, a co można przy tym pić?. Herbaty ziołowej nie przełknę, już
        wolę wodę mineralna.
        • iryska2604 Re: niepalenie 15.03.08, 19:33
          Aga- i taka dieta jest skuteczna?Jesli tak to juz probuję .Jajka lubię.Te jajka
          tak bez niczego? Dede-sprobuj herbate Pu-Ehr,tą czerwoną.Jest całkiem fajna.I
          pije sie ja przy odchudzaniu własnie.
          • iryska2604 Re: niepalenie 15.03.08, 19:42
            Oj,czekaj-to przez 21 dni po 9 jajek dziennie???Bez niczego?Nie wiem czy tak
            dlugo wyrobię.Najgorzej ze muszę normalne posiłki gotować dla męża.Gdybym była
            sama to byłoby mi łatwiej bo jak człowiek nie gotuje to nie ma pokus.
            • aga-kosa Re: niepalenie 15.03.08, 20:06
              w tym największy problem - druga osoba obok-.Wykorzystałam okazję pierwszy raz
              jak mąż pojechał do sanatorium ,potem on się nauczył pobłażliwie patrzeć jak ja
              to robię.przez pierwsze dwa dni da się zjeść po trzy jaja na posiłek,później
              wchodzą trzy tylko na śniadanie. Obiad i kolacja wystarczyło mniej - nie
              odczuwałam głodu, pomarańcze dostarczały pozostałe witaminy i minerały. Pić się
              nie chciało ,ale piłam przegotowaną wodę. Po tygodniu można jeść wszystkie
              warzywa na surowo albo gotowane na wodzie.To całkiem fajne jedzenie ,w jednej
              ręce jajo w drugiej pomarańcza bez soli. < o gorzkiej herbacie pisałam ,ze w
              czasie rzucania palenia wszędzie miałam ją porozstawianą .aga
          • aga-kosa Re: niepalenie 15.03.08, 20:19
            czekam na dzieci,mają przyjechać z wizytą,wykorzystam żeby wpisać informację:
            doktor Jan Kwaśniewski /od żywienia optymalnego/ w swoich pracach udowodnił,że
            cholesterol w jajach nie szkodzi a jest potrzebny.Podobnie twierdzi ojciec
            Grande bonifrata z Wrocławia w książce "Sposób na dobre życie"On zaznacza żeby
            nie łączyć jajek z węglowodanami/ wyjaśnia jakie reakcje chemiczne wtedy
            zachodzą ale ja jestem blondynką/ w każdym bądź razie takie połączenie sprawia
            kłopoty trawienne wątrobie. Kupić nie kupić popróbować można....aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka