iryska2604 05.07.08, 08:08 No i potem taki cwaniak żeruje.Dobrze choć że wpadł. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5427296,Pseudoagent_modelek_juz_za_kratkami.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
52ania Re: Naiwnosc-a chęć zrobienia kariery 05.07.08, 11:59 Dla nas to naiwność,a dla młodych dziewcząt,to duża strata materialna i dramat,że nie zrobią kariery.Facet cwany,swoja działalność wycenił na niewielkie kwoty żeby nie opłaciło się zakładać sprawy sądowej o zwrot pieniędzy.Moim zdaniem powinien oddać co do grosza poszkodowanym,a nie wypoczywać w więzieniu na nasz koszt. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Naiwnosc-a chęć zrobienia kariery 05.07.08, 14:35 To nie naiwność, to parcie na szkło. Każda nastolatka myśli, że ona jest naj .... i świat stoi przed nią otworem i czeka na nią. Rodzice też niewiele mądrzejsi, bo niejednokrotnie popychają dziewczyny do w ich mniemaniu "kariery". Pamiętacie ten serial w TV "... o zabarwieniu erotycznym". Odpowiedz Link
dede43 Re: Naiwnosc-a chęć zrobienia kariery 05.07.08, 14:58 Ale z drugiej strony nastolatka musi wiedzieć, że jest naj..., bo inaczej ma kompleksów cała furę. Moja bardzo juz dorosła córcia stwierdziła kiedyś, że nie miała żadnych kompleksów nigdy, bo wiedziała, że jest naj..... Tyle, że wiedziała tez, iż bycie naj... zobowiązuje do skromności. Nie należy sie wywyższać i pokazywać tego na siłę. I w tym chyba tkwi sedno. Odpowiedz Link
zajbel Re: Naiwnosc-a chęć zrobienia kariery 05.07.08, 16:52 Ależ można być naj w różnych dziedzinach nie tylko jako wieszak na ubrania. Dziwnym trafem nie ma parcia na bycie naj w nauce lub sztuce. Odpowiedz Link
dede43 Re: Naiwnosc-a chęć zrobienia kariery 05.07.08, 18:09 Moja córcia była naj we wszystkim, a tak naprawde w sporcie. Jest wielokrotna wielokolorową medalistka mistrzostw polski w biegach na orientacje i rowerowej jeździe na orientację, równiez wwielokrotna mistrzynia w radioorientacji sportowej. W juniorach była medalistka mistrzostw europy, w seniorach medalistką mistrzostw świata w sztafetach. A na nauke tez nie narzekała. Egzaminy wstepne na rehabilitacje zdała z trzecia lokata. Kończyła normalnie, dziennie,z rocznym tylko opóźnieniem na pobyt w szkole językowej w Londynie (po 2-gim roku). No nachwaliłam się, ale ku mojemu ubolewaniu sport nieolimpijski nie dawał żadnej kasy. Lecz trochę świata zobaczyła i nikt jej tego nie odbierze. Odpowiedz Link
grenka1 Dede 05.07.08, 19:05 I o to chodzi, żeby dziewczyna zobaczyła trochę świata, czymś miała się pochwalić, a nie o to, żeby z siebie zrobić wieszak na ciuchy. Czy taka matka jedna z drugą nie orientują się, że aby zrobić karierę super modelki trzeba przejść przez niejedno łóżko? Odpowiedz Link
dede43 Re: Dede 05.07.08, 21:06 Sa takie zawody na orientacje "puchar Wawelu" Były w zeszły weekend i w biegu rodzinnym wnuki wystartowały a tatusiem. Odpowiedz Link
52ania Re: Dede 06.07.08, 11:59 Dobrze jest jak dziewczyny nie mają kompleksów,gorzej jak zaczynają za wszelką cenę byc naj... i to obojętnie,czy w nauce,czy w sztuce,czy w sporcie.W takiej sytuacji wystarczy potknięcie i wielki ból. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: A ja nie popieram tego parcia 06.07.08, 19:25 Bardzo rzadko oglądam konkursy pięknosci,wybory miss takiej czy siakiej bo mi to przypomina jarmark koński.Prawie im w zęby zaglądają A czasem gdyby nie makijaż,fryzura i ta cala otoczka to człowiek by sie na ulicy nie obejrzał. Niektore jak sie odezwa to od razu widac że bozia nie daje równo bo jak da urodę to czesto na rozumku oszczędzi. Odpowiedz Link
dede43 Re: Dede 07.07.08, 08:00 Wybory miss mnie równiez przypominaja targowisko. Ale to nie zmienia faktu, że dzieci należy "komplementować". Po co maja rosnąć w kompleksach, że są gorsze. Ale trzeba w nich też wyrabiac przekonanie, że to iż są wspaniałe nie upoważnia do wywyższania sie, a wręcz przeciwnie.. Odpowiedz Link
grenka1 Oglądałyście może 07.07.08, 08:22 dziecięce wybory miss w Stanach? Tam to dopiero się dzieje !!! Dzieciaki (jeszcze w pieluchach biorą w nich udział) wyglądają jak (no nie będę się wyrażać) ufryzowane, wymalowane, takie młode-nastolatki. Odpowiedz Link
dede43 Re: Oglądałyście może 07.07.08, 08:24 Oglądałam taki film dokumentalny o wyborach "małej miss". Dla mnie żenada. Odpowiedz Link
grenka1 Lolitka 09.07.08, 10:28 "Angielka Jayne Bennington chce, by jej 11-letnia córeczka była sławna. W tym celu wydaje ponad tysiąc złotych miesięcznie na zabiegi upiększajace i kosmetyki. Efekt? Córka wygląda jak lalka Barbie - donosi "Daily Mail"." wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=516127 Z dziecka zrobić lalkę !!! Toż to trzeba mieć nie po kolei we łbie, bo głowy to ta matka chyba nie ma. Odpowiedz Link