agata-52 05.12.08, 09:37 Dziś mam wiele spraw do załatwienia. Weszłam na chwilkę, żeby się przywitać i wypić wspólnie kawkę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Zapraszam na kawę 05.12.08, 09:43 W samą porę ,bo to moja pora po śniadanku. Zapraszam na ciasteczka owsiane. Odpowiedz Link
agata-52 Re: Zapraszam na kawę 05.12.08, 10:01 Och Jago, jakie apetyczne i regulujące trawienie, a nie tuczące. Odpowiedz Link
anerim Re: Zapraszam na kawę 05.12.08, 13:58 Jaka pyszna kawusia, jakie smaczne ciasteczka, to ja z aroniową naleweczką, można? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zapraszam na kawę 05.12.08, 16:13 Pewnie,pewnie,że można,akurat jestem po robocie,to mi się przyda trochę wytchnienia. Odpowiedz Link
pontuska Re: Zapraszam na kawę 05.12.08, 16:25 chetnie z Wami poplotkuje ....a mozna dostac przepis na te pyszne ciacha ? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zapraszam na kawę 05.12.08, 17:24 Pewnie...oto przepis,sama nie piekłam. www.rysch.com/kuchnia/ciasteczka_owsiane.htm Odpowiedz Link
agata-52 Re: Zapraszam na kawę 06.12.08, 00:18 Wydrukowałam sobie przepis na te ciasteczka, tylko nie wiem co to jest sól kwasu amonowego? czy to jest amoniak? a jeżeli amoniak, to gdzie go można kupić? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zapraszam na kawę 06.12.08, 08:53 Może to sodka spożywcza.Dodaje się do pierników,ale ja wolę proszek do piczenia,bo sodkę bardzo czuć. Zapraszaam na kawusię . Odpowiedz Link
agata-52 Re: Zapraszam na kawę 06.12.08, 09:49 Kawka tak tak, szczególnie przy takiej pogodzie. Dziś "mikołajki", więc zapraszam na ten dość "ciężki", ale smakowity piernik. Odpowiedz Link
agata-52 Re: Zapraszam na kawę 07.12.08, 10:35 Dziś niedziela dłużej pospaliśmy, a teraz czas na kawkę, zapraszam. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Zapraszam na kawę 07.12.08, 10:39 Dziękuję za zaproszenie i już właśnie piję kawusię przy kompie))) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zapraszam na kawę 07.12.08, 11:56 No...najwyższy czas na kawusię.Miłej niedzieli. Odpowiedz Link
agata-52 Re: Zapraszam na kawę 08.12.08, 10:16 Przy tej paskudnej pogodzie i ciśnieniu bez kawki ani rusz, zapraszam Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Zapraszam na kawę 08.12.08, 10:21 Witaj Agatko! U mnie teraz zaświeciło słońce,ale z przyjemnością napiję się kawy.Czekam na jakieś "chęci" bo trzeba umyć jakieś okienko. Odpowiedz Link
polnaro Re: Zapraszam na kawę 08.12.08, 10:32 Tak, tak, kawka miała być szybka przy forum a wystygła, bo jak zwykle tyle się zrobiło czytania....a jeszcze kilka okien woła o pomstę do nieba. A prezenty ktoś mi właśnie najciekawsze wykupuje Odpowiedz Link
anerim Re: Zapraszam na kawę 08.12.08, 10:37 Witajcie dziewczyny, już się dosiadam, kawusia smaczniusia A co do okien i w ogóle, gdy coś odwlekam, to zaczyna na mnie napierać{to coś), więc aby się nie męczyć, wstaję i robię. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Zapraszam na kawę 08.12.08, 10:51 soda to soda a amoniak ,to amoniak .W DUżYCH SKLEPACH NA STOISKU Z PRZYPRAWAMI DO PIECZENIA. /przepraszam za duże litery/.Można kupić czasami w drogerii i małych sklepikach , gdzie właścicielką jest miła starsza pani...aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zapraszam na kawę 08.12.08, 16:19 Nareszcie napiję się kawusi. Nigdy nie piekłam na amoniaku,ale przypomniałam sobie ciasteczka amoniaczki. Odpowiedz Link
agata-52 Re: Zapraszam na kawę 09.12.08, 10:27 Dosiadam się, zaparzyłam kawkę. Zapraszam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zapraszam na kawę 09.12.08, 10:28 No i gdzie ta moja kawa się podziała? gdzieś postawiłam i zapomniałam Odpowiedz Link
polnaro Re: Zapraszam na kawę 09.12.08, 10:37 Anerim, wczoraj tak mi "przypisałaś", że dałam odpór temu parciu i dokończyłam te okna, co nie znaczy, że dziś żadnego parcia nie czuję, oj, ma jeszcze co na mnie napierać, ma. Jednak kawa to podstawa. Odpowiedz Link
anerim Re: Zapraszam na kawę 09.12.08, 11:34 Polnaro, masz rację, najpierw trochę energii w postaci łyczków najlepszego napoju, który pierwsze ponoć odkryły owce, niezrównanego aromatu, miłego towarzystwa, a potem do roboty) A swoja drogą fajnie byłoby spotkać się na kawie w realu, gdzieś w srodku Polski żeby każdej łatwo było dojechać, co nie? Odpowiedz Link
wilczyca1951 Re:TRUCIZNA !!!!!!!!!!!!! 09.12.08, 19:48 Węglan amonowy zawiera melaminę .A mówiłam ,że Baba Jaga chce Was potruć ciasteczkami jak Jasia i Małgosię. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:TRUCIZNA !!!!!!!!!!!!! 09.12.08, 21:13 No...Wilczyco uważaj,bo i kwiatek nie pomoże. Odpowiedz Link
super222 Re:TRUCIZNA !!!!!!!!!!!!! 09.12.08, 21:49 Patrzę na to zwierzę z różą w pysku... Patrzę na ludzika z palcem kiwającym...nu, nu, nu ??? Czy to jest przyjaźń, czy to już kochanie? Odpowiedz Link
polnaro Re:TRUCIZNA !!!!!!!!!!!!! 09.12.08, 22:08 To tymczasem jeszcze nic z tych rzeczy, bo jedna jako buriewiestnik a druga z powabem błahości panopli. Odpowiedz Link
aga-kosa Re:TRUCIZNA !!!!!!!!!!!!! 10.12.08, 08:47 węglan amonowy((NH4)2CO2).Moja babcia, mama i ja sama piekłyśmy ciasteczka /zawsze przed świętami/ i co ciekawe nawet wnukowie po nich się dobrze mają. Znajomość chemii zawdzięczam wymagającej pani profesor Nowak . Gdyby moje dziecię do składu węglanu amonowego wliczyło melaninę byłabym skłonna ich chemikowi wytoczyć proces o marnowanie czasu mojego dziecka .aga Odpowiedz Link
agata-52 Re:Zapraszam na kawę 10.12.08, 10:24 Dziękuję, eklerka pyszna, szczególnie ta polewa toffi. Ja też zamówiłam dla Was kawkę z dodatkiem. Odpowiedz Link
super222 Re:Zapraszam na kawę 10.12.08, 10:40 Ten wątek przypomina mi dzieciństwo. Miałyśmy (koleżanki) takie maleńkie naczynia plastikowe do kawy, do obiadu, garnki i garnuszki oraz kuchenki. Kiedy już mamusie nas nakarmiły kaszką manną (do dziś nie cierpię), w majtki włożyły pieluchy (nie było pampersów), to nas układały grzecznie na kocu, w środku te wyżej wymienione zabawki. No i gotowałyśmy obiady. Potem była herbatka, kawa nie bo kawy jeszcze bobaski nie znały. Koniec zabawy był wówczas, gdy nagle jedna po drugiej czułyśmy ciepło w majtkach. To był koniec zabawy. Och - nie myślałam, że kiedyś w życiu jeszcze będę brała udział w takiej zabawie. Picie kawki na niby. Szalone lata dzieciństwa i tylko pampersów nie było. Fakt. Odpowiedz Link
agata-52 Re:Zapraszam na kawę 10.12.08, 11:55 super222 napisała: > Ten wątek przypomina mi dzieciństwo Czy Ty to negujesz? Myślę, że każdy z nas chętnie wraca do beztroskich zabaw z dzieciństwa. Ja porównam to do prasy, którą chętniej czytam jeżeli jest kolorowa i mogę przy okazji popatrzeć na obrazki. W naszej szaro-burej codzienności jest to rozkosz, przynajmniej dla oczu. Wirtualna kawka w miłym gronie też smakuje, tylko należy uruchomić receptory wyobraźni. Zgadzasz się ze mną? Odpowiedz Link
polnaro Re:Zapraszam na kawę 10.12.08, 12:10 Ja tam mam najprawdziwszą i jeszcze z kardamonem, żadne "na niby", to co, że trochę zapach ma infantylny, dobrze, że jesteś Super, lubisz z kardamonem? Koniecznie więc dopisz się do listy Anerim. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Zapraszam na kawę 10.12.08, 13:12 Człowiek bez wyobrażni jest strasznie ubogi.I co z tego ,że wirtualnie.Przecież każda z nas w przybliżonym czasie wypija swoją kawkę i tak jak ja ulubionego wafelka.Kiedyś była czekolada,ale sobie zmieniłam.Przecież chodzi o słowny kontakt z człowiekiem. Radość można czerpać ze wszystkiego pozytywnego,inaczej będziemy stare i upierdliwe marudy,które się wszystkiego czepiają. Odpowiedz Link
aga-kosa Re:Zapraszam na kawę 10.12.08, 19:21 mąż wrócił z pracy ,zjadł podany obiad ,fotel, TV, pilot. Żona: ty się obijasz a ja jak ten kopciuszek , po za garami świata nie widzę ... -A obiecałem ci,ze będziesz miała jak w bajce.....aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Zapraszam na kawę 10.12.08, 19:41 Facet spędził noc u " przyjaciółki " . Rankiem wybiera się do domu, mówi wiec do niej: - Słuchaj! Czuć ode mnie twoimi perfumami. Daj mi trochę alkoholu, to się skropię i przepłucze gardło. Żona pomyśli, że całą noc piłem, wiesz żona ma ciężką rękę... Dziewczyna dala mu alkohol, on wypił pół butelki, resztę wylał na siebie i poszedł do domu, otwiera drzwi i od razu dostaje w twarz. Mąż pada na glebę żona: - Co, myślisz, że jak się uperfumujesz, to nie poczuje, że znowu chlałeś? Odpowiedz Link
agata-52 Re:Zapraszam na kawę 11.12.08, 11:16 O jak miło wypić wspólną kawkę i ten zastrzyk dobrego humoru i dobrze się dzień zaczyna. Jago, dziękuję z uśmiech. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Zapraszam na kawę 11.12.08, 11:37 Napiję się z Tobą kawci i do roboty,prasowanko czeka ) Odpowiedz Link
aga-kosa Re:Zapraszam na kawę 11.12.08, 11:45 obiecałam Ci z prasowaniem pomóc.Przyjaciółka składa wszystko starannie , układając stosik jedno na drugim.Potem wybiera z samego dna , wygląda jak prasowane tylko się w szafie uleżało.Koszule wieszam na wieszakach a i tak przed założeniem trzeba przynajmniej tors i rękawy odświeżyć. Teraz piję herbatę watowaną nalewką z mięty dostrojoną sokiem z malin.aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Zapraszam na kawę 12.12.08, 10:48 Dzięki Aga,wiem,że też masz dużo zajęć.Wczoraj nie zdążyłam,bo musiałam iść na cytologię ,ale dzisiaj skończę prasowanko. Kto się dołączy do kawki? Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Zapraszam na kawę 12.12.08, 13:18 To Ci kawał opowiem Anerim. -Mamusiu, tatuś mi powiedział, że gdyby go nie było na świecie, to by i mnie nie było. -Tatuś się chwali i lubi mówić o tym, o czym nie ma najmniejszego pojęcia. Odpowiedz Link
52ania Re:Zapraszam na kawę 12.12.08, 13:40 Kawkę wypiłam w biegu,bo jeszcze sprzątam.Muszę Wam powiedzieć,że tutaj jest tak miło i sympatycznie,że nie chce mi się wracać do pracy.Chętnie zaliczyłabym nastepną kawusię,ale ze spaniem byłyby kłopoty. Odpowiedz Link
anerim Re:Zapraszam na kawę 12.12.08, 20:09 jaga_22 napisała: > To Ci kawał opowiem Anerim. > -Mamusiu, tatuś mi powiedział, że gdyby go nie było na świecie, to by i mnie ni > e > było. > -Tatuś się chwali i lubi mówić o tym, o czym nie ma najmniejszego pojęcia. To ja się Jago zrewanżuję starym, ale może zapomnianym dowcipem; Spotykają się w pociągu dwaj przyjaciele- Szkoci i jeden pyta drugiego:- Dokąd jedziesz? -W podróż poslubną. -Jak to sam, bez żony?? -No wiesz, ożeniłem się z wdową, a ona już była...) Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Zapraszam na kawę 12.12.08, 20:59 No to jeszcze jesen kawał. Dwoje 80-latków wzięło ślub. Podczas nocy poślubnej oboje rozebrali się i weszli do łóżka. On przytulił się do niej i ujął w swą dłoń jej dłoń, po czym zasnęli. Nazajutrz on znów przytulił się do niej, ujął w swą dłoń jej dłoń i tak zasnęli. Trzeciej nocy on przytula się do niej, bierze w swą dłoń jej dłoń, a ona: - Nie dzisiaj, kochanie, boli mnie głowa. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Zapraszam na kawę 13.12.08, 16:43 Jeszcze mogę sobie pozwolić na jedną kawkę. Serdecznie zapraszam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Zapraszam na kawę 14.12.08, 13:56 Bardzo chętnie Agatko.Wczoraj nie doczekałam się nikogo i musiałam 2 wypić sama,ale i tak słodko spałam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Zapraszam na kawę 19.12.08, 18:15 Dziewczyny ..trochę wytchnienia,może mała czarna? Odpowiedz Link
jagodajna Re:Zapraszam na kawę 19.12.08, 18:28 Na kawę trochę późno, ale do herbatki proszę ciasto i to biszkopcik, nie tuczy )) Odpowiedz Link
jagodajna Re:Zapraszam na kawę 19.12.08, 18:31 Ja właśnie, jak już nogi bolą od dreptania, to mówię zawsze -"muszę odpocząć", no i siadam wygodnie przy kompie i sobie odpoczywam )) Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Zapraszam na kawę 19.12.08, 18:49 Też tak odpoczywam,tylko nóżki muszę wyżej trzymać,bo puchną. Odpowiedz Link