a-inka 06.01.10, 10:54 Zostałam mamą po raz trzeci i chciałabym spróbować chustonoszenia:D nie mam tylko pojęcia,gdzie nabyć chustę?i jaką? z góry dziękuję za wszelkie rady:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa1 Re: Gdzie w UK kupić chustę do noszenia dziecka? 06.01.10, 10:58 a-inka napisała: > Zostałam mamą po raz trzeci i chciałabym spróbować chustonoszenia:D > nie mam tylko pojęcia,gdzie nabyć chustę?i jaką? > z góry dziękuję za wszelkie rady:) Ja kupilam Moby D na amazonie, ale na ebayu tez kupisz. Odpowiedz Link
beamek8 Re: Gdzie w UK kupić chustę do noszenia dziecka? 06.01.10, 11:03 Kupowałam w: littlepossums.co.uk/ i w www.bigmamaslings.co.uk Świetne sklepy, duży wybór, przesyłki przyszły błyskawicznie. Odpowiedz Link
beamek8 Re: Gdzie w UK kupić chustę do noszenia dziecka? 06.01.10, 11:11 Ja kupiłam tkaną Storchenwiege, a potem nosidło Beco Butterfly. Dla noworodka i niewprawionej reki najlepsza byłaby pewnie elastyczna, taka jak Moby. Elastyczną jest łatwa w obsłudze, bo najpierw się ją wiąże, a potem wkłada dziecko. Ale jeśli masz trochę samozaparcia tkana będzie rewelacyjna, bo dość wszechstronna - ja sobie kilka wiązań sama wymyśliłam, zwłaszcza do karmienia piersią. Jednak na początku chyba tydzień spędziłam ucząc się prostego wiązania, a mały nie był zachwycony. Potem - rewelacja. Miękkie nosidło typu Beco czy Mei Tai też się przyda, bo nie zawsze jest czas i warunki do wiązania chusty. Odpowiedz Link
golfstrom Re: Gdzie w UK kupić chustę do noszenia dziecka? 06.01.10, 11:03 Jest duzo sklepow, np. www.littlepossums.co.uk/slings/wrap-slings.htm www.bigmamaslings.co.uk/zen-cart/moby-wrap-sling-p-346.html www.treehuggermums.co.uk/shop/catalog/Wrap-Slings-orderby0-p-1-c-31.html snugglensnooze.co.uk/ co do teorii - kopalnia wiedzy to oczywiscie forum forum.gazeta.pl/forum/f,44603,Kawalek_szmaty_chusty_i_.html A prywatnie moge dodac, ze mam do sprzedania Ellaroo Maija 5m (ktora jest lekka, przewiewna i piekna) oraz Hoppediz Panama 4.6m (grubszy material wiec na lato taka sobie, ale to taki Mercedes wsrod chust ;) Odpowiedz Link
a-inka Re: Gdzie w UK kupić chustę do noszenia dziecka? 06.01.10, 11:40 Dzięki,jesteście nieocenione! Będę się wgłębiać w temat,ale mam coraz większą ochotę na zakup chusty:) Odpowiedz Link
moncik32 Golfstrom 06.01.10, 18:27 ja chetnie odkupie od Ciebie Elaroo a ile chcesz za nia? Odpowiedz Link
golfstrom Re: Golfstrom 06.01.10, 20:09 £33 razem z przesylka. Jesli chcesz, moge Ci wyslac zdjecia na maila. Odpowiedz Link
szczur.w.sosie Re: Golfstrom 06.01.10, 21:36 Ja didymosy tylko na ebayu, jeden od kogoś z chusty.info, a babyhawka z ich strony. Odpowiedz Link
basiak36 Re: Gdzie w UK kupić chustę do noszenia dziecka? 06.01.10, 11:55 Ja kupowalam tutaj www.bigmamaslings.co.uk/zen-cart/baby-slings-carriers-c-10.html Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Gdzie w UK kupić chustę do noszenia dziecka? 06.01.10, 17:08 Ja tez nowa w noszeniu, ale mam tkana i motanie poszlo mi sprawnie od razu, z tym ze "na zywo" kolezanka mnie nauczyla. A syn zachwycony. Zasypia w chuscie od razu:) Odpowiedz Link
gobisha Re: Gdzie w UK kupić chustę do noszenia dziecka? 06.01.10, 23:07 ja kupilam na tutejszym e-bay'u chuste polskiego producenta.Nati tkana,z instrukcjami do kilkunastu wizan - pisemnymi i fotografiami. Po dwoch probach to jak wiazanie sznurowek. Odpowiedz Link
natalinka.londyn Re: Gdzie w UK kupić chustę do noszenia dziecka? 07.01.10, 10:42 gobisha napisała: > ja kupilam na tutejszym e-bay'u chuste polskiego producenta.Nati tkana,z instru > kcjami do kilkunastu wizan - pisemnymi i fotografiami. Po dwoch probach to jak > wiazanie sznurowek. a mogłabyś wkleić link tego producenta, albo cokolwiek, co by mnie na niego naprowadziło? jestem właśnie na etapie poszukiwań, a taka z instrukcją obsługi byłaby super! dzięki :) Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Gdzie w UK kupić chustę do noszenia dziecka? 07.01.10, 10:54 Ja tez mam z nati. Ich adres www.natibaby.eu a swietnie pokazane sa wiazania na chustomanii Odpowiedz Link
liley11 Re: Gdzie w UK kupić chustę do noszenia dziecka? 06.01.10, 22:55 ja kupilam online na chustomania.pl Odpowiedz Link