gabez1 22.02.10, 14:09 Wiem, wiem juz bylo. Ale ja jade pierwszy raz. Czy podroz z 2.5 latkiem jest w ogole mozliwa? Jak sie przygotowac?Lepiej jechac na dzien, czy na noc. Pomozcie, doswiadczone kobietki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panixx Re: podroz autem do PL 22.02.10, 14:16 Ja mam 2-latka, ale wlasnie zastanawiam sie nad takim wyjazdem za 6 mies. Pojedzi napisz jak bylo :) Ale tak na serio - stawiam na podroz noca i czeste przerwy za dnia. Odpowiedz Link
tym08 Re: podroz autem do PL 22.02.10, 17:25 wracalismy z Polski z 1,5 roczniakiem po nowym roku. tak sie balam, a wyjazd byl naprawde swietny. mloda nie marudzila, miala jakies lalki, maskotki, ksiazeczki wiec sie nimi zajmowala. zatrzymywalismy sie jak byla potrzeba na jakis wiekszych parkingach, zeby mloda mogla sie troche poruszac (powiedzmy na ok. 0,5 h). wyjezdzalismy z Polski ok. 10:30, na miejscu bylismy w ciagu 24 h. nastepnym razem tez wyjedziemy w takiej porze, bo wszyscy bylismy wypoczeci, mloda co prawda zasnela na godzine ok. poludnia, a potem do wieczora bawilysmy sie, co jakis czas ogladalysmy krotkie bajki na dvd, ogladalysmy krajobrazy. wieczorem zasnela bez problemu, obudzila sie rano w Belgii, a z tamtad juz rzut beretem. Odpowiedz Link
igooska Re: podroz autem do PL 22.02.10, 18:20 W wakacje letnie jechaliśmy z prawie 3 i 9 latkiem.Ze starszym problemów nie ma ,ale młodszy to diabeł wcielony!I okazało się ze w podroży to mam złote dzieci:)Jadły ,spały,oglądały widoczki no i najważniejsze :miały dvd i non stop leciały bajki.Droga dość długa bo trwała prawie 24 godziny.Wyjechaliśmy wieczorem,przed promem zdążył się mały przespać ,na promie szalał.Ok 5 rano zjechaliśmy z promu i dzieciaki posnęły.Na przystanki i odpoczynki szukaliśmy Burger Kinga itp bo tam przeważnie są place zabaw wiec mogą dzieci pobiegać,w południe gdy mały znowu zasnął to i my zrobiliśmy dłuższy odpoczynek na spanie.Do picia braliśmy wodę i soczki dla małego w kubku niekapku ,do jedzenia u najbardziej sprawdziły się paluszki ,precelki,jabłka i marchewki w kawałkach a także malutkie kiełbaski-salami i serkowe snacki.No i suche bułki-moje dzieci uwielbiają!W kwietniu tez nas czeka podroż i mam nadzieje ze mi się dzieci nie popsuły:) Odpowiedz Link
gypsi Re: podroz autem do PL 22.02.10, 19:41 Jechalam 2x, z duzymi dziecmi i nigdy wiecej sie nie wybiore zima. Latem zreszta tez bede unikac. Odpowiedz Link
migotka_bober Re: podroz autem do PL 22.02.10, 21:01 autem jechalam z 5cio miesiecznym diablem wcielonym ktory byl super podczs jazdy Odpowiedz Link
agaciha Re: podroz autem do PL 22.02.10, 21:12 Jezdze z moim prawie 3 latkiem od samego poczatku, teraz dolaczyl jeszcze niemowlak :) Ostatnio podroz odbyla sie w styczniu. STarszak byl grzeczny. Ogladal bajki na DVD (niezbednik w tak dlugim podrozowaniu). Troche spal, troche podjadal. Mialam duzo przekasek- tych zdrowych jak i tych niezdrowych na czarna godzine:) Bylo naprawde super. My jezdzimy tylko i wylacznie na noc. Niemowlak tez zniosl niezle. Szczerze mowiac to bardziej stresuje sie przed podroza samolotem. Do lotniska mam jakies 2h jazdy. Pozniej czekanie na lotnisku z dwojka dzieci, przejscie przez te wszystkie odprawy, skladanie i rozkadanie wozka, rozbieranie sie. Scisk w samolocie i proby spacyfikowania rozbrykanego 3 latka. Pozniej kolejne ceregiele i znow podroz samochodem- wychodzi niewiele krocej a stresu i wyginania sie o wiele wiecej. Odpowiedz Link
murasaki33 Re: podroz autem do PL 22.02.10, 21:52 Banalne pytanie, ale kilka razy czytam tu o ogladaniu bajek na dvd. Jak? Na laptopie czy czyms innym, nie wiem czym.... Odpowiedz Link
igooska Re: podroz autem do PL 22.02.10, 22:37 Mamy dvd samochodowe czyli 2 małe telewizorki plus stacja dysków ze tak powiem.No i caaala masa bajek.Najpierw się kłócą moi chłopcy co ma lecieć a potem jak leci.Fajna sprawa ,dzieciaki zadowolone i spokój w aucie:) Odpowiedz Link
murasaki33 Re: podroz autem do PL 23.02.10, 00:55 Poprosze o jakiegos linka na takie ustrojstwo, bo pierwsze slysze, ale ja malo techniczna jestem:) Odpowiedz Link
agaciha Re: podroz autem do PL 23.02.10, 09:04 www.amazon.co.uk/Sony-DVPFX730W-7-inch-Portable-Player/dp/B0027FFX9E/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=electronics&qid=1266912234&sr=8-4 My mamy cos takiego. Kiedys kupilismy na wyprzedazy w Tesco za jakies £90. Uratowalo nam to zycie juz wiele razy:) Odpowiedz Link
igooska Re: podroz autem do PL 23.02.10, 09:14 W naszym telewizorki są 2 i są montowane(przyczepiane)do oparcia,nie trzeba trzymać na kolanach. Kosztowało nas to ze 120ł i naprawdę udany zakup. Odpowiedz Link
agaciha Re: podroz autem do PL 23.02.10, 09:27 Tego tez nie trzeba trzymac na kolanach. Jest do niego specjalna torba i moze na niej przymocowac odtwarzacz na oparciu przedniego fotela lub w przypadku dwojki dzieci na srodku- pomiedzy fotelami. Zastanawiam sie wlasnie czy do naszego mozna dokupic drugi ekran. Odpowiedz Link
pyza_uk Re: podroz autem do PL 23.02.10, 09:17 My mamy cos takiego: www.play.com/Electronics/Electronics/4-/6375868/Nextbase-SDV47-7-Multi-Region-Portable-DVD-Player/Product.html Fajny do samochodu bo mozna zawiesic na oparciu siedzenia, nie trzeba trzymac na kolanach jak w przypadku tych z otwieranym wierzchem (tzn. tych podobnych z wygladu do laptopa :)). I rowniez uwazam, ze przenosne dvd to 'MUST' na dlugie podroze. Odpowiedz Link
gabez1 Re: podroz autem do PL 23.02.10, 09:51 No to trzeba to kupic. Na pewno bedzie lzej:-) Odpowiedz Link
murasaki33 Re: podroz autem do PL 23.02.10, 17:13 Dzieki za te podpowiedzi, czuje, ze zakupimy to cudo i latwiej przezyjemy podroz, nigdy nie jechalam samochodem, az sie boje wiosennej wyprawy do PL. Maluch bedzie spal, ale corka - juz widze ja w bezruchu tyle godzin... Odpowiedz Link
migotka_bober Re: podroz autem do PL 27.02.10, 17:13 tez chcemy takie cos kupic, szukam gdzie jest najtaniej :) i naszlo mnie techniczne pytanie? czy te cuda techniki odtworza plyty ktore mam przegrane, tzn nie oryginalne dvd ale mam bajki na zwyklych cd? Odpowiedz Link
julka_z Re: podroz autem do PL 27.02.10, 17:38 Moje niestety nie odtwarza żadnych płyt poza formatem DVD. Więc nawet takich płyt dołączonych do gazet nie da rady obejrzeć. Mam DVD Philips ale nie wiem jaki model. Odpowiedz Link
julka_z Re: podroz autem do PL 27.02.10, 17:40 Za wcześnie enter. W specyfikacji takiego urządzenia jest wyszczególnione co odtwarza więc warto zwrócić na to uwagę, bo są takie które odtwarzają wszystkie formaty i jak bym teraz kupowała to tylko takie. Odpowiedz Link
migotka_bober Re: podroz autem do PL 27.02.10, 17:52 A NO WLASNIE , wiec musze na to patrzec bo nam nie odtwarza dvd plyt z gazet nawet a mojemu tacie odtwarza jak leci, ma inna firme, wiec pomyslalam ze te monitorki w autach dzialaja na podbnej zasadzie, i moze tu byc problem,dzieki :* Odpowiedz Link