Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy...

08.10.10, 14:18
Witam serdecznie...
Domyslam sie, ze ten temat byl juz parokrotnie maglowany... Moj 9miesieczny szkrab ma wlasnie zapalenie ucha (3antybiotyk w przeciagu miesaica, masakra jakas...) i wertowanie tematow, stron wychodzi mi srednio....
Warto jest wydac wieksza kwote na fotelik samochodowy??? 150 funtow a 75 funtow??? To kwestia bezpiecznestwa, bajerow???? Na co warto zwracac uwage przy wyborze fotelika... Polecicie jakis konkretny model???
Z gory dziekuje!!!!
Obserwuj wątek
    • agaciha Re: Fotelik samochodowy... 08.10.10, 14:32
      To sa wyniki testow bezpieczenstwa fotelikow.

fotelik.info/pl/testy/grupa:9-18/ocena/malejaco/index.html
      Bralabym pod uwage foteliki, ktore maja ocene 4. Ja przy drugim juz dziecku uzywam Maxi Cosi Priori XP i jestem bardzo zadowolona ale teraz kupilabym Maxi Cosi Tobi lub jakis z isofixem bo wczesniej nie mialam samochodu z mocowaniem Isofix.

https://www.suwaczki.com/tickers/atdc6iyee23qcgt4.png

https://www.suwaczki.com/tickers/atdc20mmxeoh6tuf.png
      • szczur.w.sosie Re: Fotelik samochodowy... 08.10.10, 14:58
        Mam taki:
        www.mamasandpapas.com/product-cybex-pallas-2-in-1-raven/119428100/type-i/
        Plusem jest to, że nie mocuje się go do pasów samochodwych, ale dziecko już od 9kg zapina się pasem samochodowym, a nie pasami fotelika. Zresztą on swoich pasów nie ma.
    • ciocia_ala Re: Fotelik samochodowy... 08.10.10, 17:16
      Ja tez uzywalam tego co agaciha, maxi cosi priori xp.

A ten z mamas i papas mi sie nie podba. Nie wyobrazam sobie dluzszej podrozy, ani nawet krotszej, gdzie dziecko jest tak zaklinowane w ten sposob w foteliku. Wedlug mnie dziecko powinno miec mozliwosc zmiany pozycji, a tu mi wyglada, ze jest to male pole do popisu. Ale nie widzialam na zywo wiec nie wiem, czy tak naprawde jest.
      • benignusia Re: Fotelik samochodowy... 08.10.10, 17:29
        fotelik to kwestia bezpieczeństwa w aucie,jasne że możesz wybrać lepszy materiał to juz kwestia komfortu malucha,ale uważam ze warto zainwestować w bezpieczny.my akurat lubimy maxi cosi,bo są bezpieczne i wygodne,sprawdziliśmy:) w przedziale 9-19 priori i priori xp są super,wygodne ,bezpieczne .jest też tobi ale dla moich dzieci troche ciasny:)no i mniej się rozkładał ale takze bezpieczny.
      • szczur.w.sosie Re: Fotelik samochodowy... 08.10.10, 23:16
        Tam jest sporo miejsca wbrew pozorom, a poduszkę się reguluje:) W sumie w samochodzie, czy to dziecko w foteliku czy dorosły przypięty pasami - trudno mówić o zmianie pozycji. Nogami i rękami się swobodnie porusza w tym foteliku.
    • paola_k2 Re: Fotelik samochodowy... 08.10.10, 17:23
      Ja dla starszj corki mialam Maxi Cosi Tobi. Teraz przesiadla sie do Rodi. Rownie dobre opinie maja Britax'y. Polecam strone kiddicare.co.uk Miewaja fajne promocje nie tylko na foteliki.
    • agg3 Re: Fotelik samochodowy... 08.10.10, 17:32
      ja mam dla corki maxi-cosi Tobi, jezdzi w nim juz 2 lata a fotelik jest nadal w swietnym stanie!
      ze zmiana na wiekszy jeszcze poczekam, bo zaleca sie jak najdluzej jezdzic w foteliku z wlasnym pasami. w sumie to chcialabym, zeby nastepny tez mial 5-cio punktowe pasy bezpieczenstwa, ale takich fotelikow jest malo na rynku.
    • agaciha Re: Fotelik samochodowy... 08.10.10, 17:42
      Aha i radze przymierzyc fotelik do samochodu. Kupilam jakis czas temu fotelik Britax Evolva aby uzywac do w Polsce. Pozyczylam teraz swoj Maxi Cosi Priori szwagierce i w razie czego mielismy uzyc wlasnie Britaxa. Wybieralismy sie na zakupy, maz probuje zainstalowac Britaxa a tu niespodzianka- pasy za krotkie. W naszym samochodzie pasy sa naprawde dlugasne ale ten fotelik potrzebuje jeszcze dluzszych. Dobrze, ze mozna dokupic extension do pasow :)
      • edytataraszkiewicz wlasnie.... 08.10.10, 17:53
        Nie ma cosie nakrecac wygladem fotelika,i tym jaki ma jolka czy betty,ale jechac do sklepu i przymierzyc do samochodu.
        Nie kazdy pasuje i czasami taki jak chcemy musimy sobie odpuscic.

Juz kilka razy pisalam jak musielismy kupowac dwa inne bo jeden nie pasowal do 2 samochodow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka