26.01.11, 13:30
witajcie.chciałabym sie zapytać o remont mieszkania.wynajmuje domek od lutego 2007r.nigdy nie było malowania ścian.jak to jest?bo słyszałam ,ze po 3 latach landlord musi ściany odświerzyc.i przydałoby sie wymienić wykładzine bo po wymianie okien i drzwi sa luki i jest ona strasznie udeptana i były pod nią ślimaki.(ta sama wykładzina była u ludzi wynajmujących przed nami).prosiłam o naprawienie ,,wiatraka'' w łazience bo woda z niego kapie na głowę.olali.zlew pękł sam z siebie w łazience,mąz zakleił zeby nam na stopy woda nie leciała podczas mycia rak,olali.sama na własny koszt nie moge robic bo mi agencja kasy za to nie wróci.poprosiłam o spotkanie z moi landlordem ,którego nie widziałam odkąd sie wprowadziłam do jego domu.pani z agencji podczas 15 minutowej rozmowy 6 razy zmieniała temat na innym.do counsila dzwoniłam zeby mi cos poradzili to kazano mi sie umówić z landlordem.ale jak?nawet nie mam jego adresu ani telefonu na umowie.z drugiej strony landlord po to płaci agencji zeby samemu sie z problemami nie borykać.dziekuje.
Obserwuj wątek
    • black_currant Re: remont 26.01.11, 14:10
      A w umowie masz napisane, że nieruchomością zarządza ll czy agencja?

Agencja ma obowiązek udostępnić Ci adres landlorda.
      Więc to co na pewno mozesz zrobić, jeśli Ci go nie podali - spisz wszystkie usterki i wyślij listem poleconym do agencji i poproś w treści, ze prosisz o przekazanie informacji ll, ponieważ agencja odmawia Ci podania jego adresu. Wyznacz termin ile czasu czekasz na kontakt.
      Opcjonalnie sprawdź czy Twoja agencja jest członkiem tej organizacji hwww.naea.co.uk/complaints/ - i jeśli nic nie zrobią jest postrasz ich skargą.
      • clonek13 Re: remont 26.01.11, 18:55
        do landlorda z tym pytaniem najlepiej, ciezko nieraz cos wynegocjowac, ja wynajmuje przez agencje ale jak cos potrzebuje naprawic (rzadko) to dzwonie bezposrednio do landlorda, przychodzi, zalatwi, ale od ponad roku mowie o pochlaniaczu pary nad kuchnie, nic nie dociera, jestesmy w dobrych stosunkach ale dwa razy powiedzialam i zero reakcji wiec ja nie bede nic na sile, gotuje wiec para wchodzi w sciany, powiedzialam o tym factowi ale sie nie przejal ,wiec ja tym bardziej nie zamierzam , nie moje mieszkanie, a skoro wlasciciela nie obchodzi ze bedzie mial grzyba za chwile...........
        • black_currant Re: remont 26.01.11, 19:10
          Ale przecież autorka napisała, że nie ma kontaktu z ll, a agencja nie chce jej podać namiarów
          • bryanowa-1 Re: remont 27.01.11, 01:35
            dzięki serdeczne .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka