Dodaj do ulubionych

buty crocs

22.04.11, 21:41
dla dziecka 18-sto miesiecznego. chcialam kupic te buciki dla mojej corki tylko nie wiem jakiej firmy. na ebayu jest ich strasznie duzo od 4f do 20f chcialabym dobrej firmy. wogole sie nie znam na tych butach i mam nadzieje, ze mi pomozecie :)
Obserwuj wątek
    • pyza_uk Re: buty crocs 22.04.11, 22:09
      buty cros to ma tylko jedna firma w ofercie - nazywa sie CROCS www.crocs.com, inne wersje podobnego obuwia tylko to lepsze lub gorsze imitacje, wybor nalezy do ciebie...
    • zurekgirl Re: buty crocs 22.04.11, 22:10
      Crocs-y oryginalne maja obrazek z krokodylkiem na napach. Pewnie niektore podroby tez. Jesli chcesz miec pewnosc, co kupujesz, mozesz zamowic z ich formowej strony. Z mojego doswiadczenia: oryginaly mnie obtarly na poczatku, moja corke tez, ale maja bardziej wytrzymale spody niz podroby.
    • sylaluk1 Re: buty crocs 22.04.11, 22:11

Crocs to nazwa firmy, reszta to nieudane podróby (to moje zdanie oczywiście).Oryginalne bardzo polecam, mamy kilka par w domu i sa nie do zdarcia, kupilam tez raz Skechersy wygladajace jak Crocsy-po paru tygodniach wyladowaly jako buty do wyjscia na ogrodek. Moj synek nosi klasyczne Caymany, ja mam Caymany oraz klapki Crocs Patra i sa naprawde rewelacyjne.
      Pozdrawiam
      Sylwia i Hubi (24.09.2003)
    • 1mzeta Re: buty crocs 22.04.11, 22:17
      A ja kupiłam mojemu 13-to miesięczniakowi podróby na ebayu. Kosztowały mniej niż 4 funty- niebieskie rekiny, dla dziewczynek widziałam takie tylko,że różowe. Fajne są bo lekkie i nie są sztywne- mały może swobodnie w nich chodzić. Nie kupowałam oryginalnych bo mojemu dziecku tak szybko stopa rośnie,że nie ma potrzeby,żeby te bucisze trwały latami. Lato w nich przebiega,a po lecie już będą za małe. Na pewno w przyszłym roku w nich już nie będzie chodził.
      • karolkowa1 Re: buty crocs 22.04.11, 22:35
        W SportsDirect sa oryginalne Crocsy dla dzieci w promocji juz od 5 funtow :)

www.sportsdirect.com/tv-advert/crocs-footwear-tv-advert?src=bike-tv-110421
        • takajakwy Re: buty crocs 22.04.11, 22:39
          a jesli moja corka ma rozmiar 5 w clarks to jaki to bedzie rozmiar crocs?
          • natina0 Re: buty crocs 22.04.11, 22:54
            ja kupiłam mojej 14miesięcznej córci w next,sam design buta jest rewelacyjny,ale jednak muszą byc oryginały,potwornie jej się nóżka poci po 10 minutach.Sama pokazuje ze mam je zdjąć, nóżka "pływa".teraz czekam bo córcia ma rozmiar 3, a oryginalne crocsy robią od 4.
            • zurekgirl Re: buty crocs 23.04.11, 10:46
              Mi sie w oryginalach tez nieco noga poci, podobnie jak w podrobach, ale przyznam, ze nie plywa. Wydaje mi sie, ze to bardziej kwestia skory niz butow. Model Cayman jest chyba najbardziej popularny i bardzo wygodny, super sie trzyma na stopie.
              • czarny_uk_anka Re: buty crocs 25.04.11, 00:26
                corka miala zwylke buty, nie oryginalne, i bardzo sobie chwalila (miala 4 lata).teraz tez je lubi-ja tez,oryginalne crocksy to zbijanie cany, moim zdaniem, jaka roznica w oryginalnych butach a nie podrobkach skoro oba wykonane z plastiku?
                • zurekgirl Re: buty crocs 25.04.11, 09:14
                  Ano roznica taka, ze podeszwy sie tak nie scieraja ;)
                  • natina0 Re: buty crocs 25.04.11, 13:29
                    różnica jest i to nie jedna:)te które ma córka(next) nie mają otworków od góry tylko po bokach stąd gorsza cyrkulacja powietrza to raz.
                    Dwa, całkiem nie dawno oglądałam program co się kryje w tanich butach(supermarkety,primark itp).Ludzie niestety często nie zdają sobie sprawy ile toksyn noszą na stopach:(
                    • czarny_uk_anka Re: buty crocs 25.04.11, 20:31
                      no, mozliwe, ale sadze ze najdrozsze buty moga i tak byc produkowane w chinach i miec domieszki azbestu, i nawet mozesz o tym nie wiedziec.Nie chodzi o plastikowy badziew z supermarketu, ale o np crocksy ze sredniej polki-te co ja kupilam byly ok, noga sie nie pocila, dziurki byly od gory i z boku, byly miekkie, z takiej jakby pianki, a nie plastiku. Nie placilam majatku, a co do podeszwy to moze sie i scierala szybciej tylko jakie to ma znaczenie przy butach dla dziecka na sezon czyli na trzy miesiace, ktore te croksy zalozy parenascie razy tylko, bo nosi tez inne buty?Jak bylam jeszcze w PL to na allegro oryginalne croksy dla corki kosztowaly 250zl, a nieoryginalne 50. Przy moich wtedy Polskich zarobkach roznica byla jednak ogromna :))
                      • edytataraszkiewicz Re: buty crocs 25.04.11, 21:05
                        I te ORYGINALNE chinczyki robia:D
                        Jak prawie wszystko.....

Nie nakrecajcie sie dziewczyny...
                        Moj maly co roku ma kilka par(kolorow) i te z Nexta i Crocks sa prawie takie same,podeszwa takiej samej grubosci i nieprawda jest ze Nextowe sie scieraja,bo wlasnie oddalam je mlodszej kolezance syna i po umyciu prawie nowka a nosil je bardzo czesto.
                        Kupilam ostatnio w TKM-ax z grubsza podeszwa ale to nie crocksy tylko jakas inna firma.

Kazde obcieraja bez skarpetek,ale sadze,ze to najlepsze obowie na lato,wiec kupuje mu kilka kolorow co roku i nie gardze tymi z nexta bo sa naprawde super,ale nigdy nie kupilabym takich typowych smierdzieliz rynku.
                        A i te oryginalne zawsze sprzedam dobrze na ebayu;)
                      • natina0 Re: buty crocs 26.04.11, 17:10
                        jak najbardziej się zgadzam,i te najdroższe marki mają swoje produkcje w chinach.Chodzi mi tylko o to,że te z next np nie miały tych dziurek,primarkowskie mają ,ale za 3f to nie moze byc nic dobrego;)średnia półka jak najbardziej byle były dobre:)
      • kiotano_woman Re: buty crocs 26.04.11, 11:18
        Odradzam, zwlaszcza u malych dzieci. Tego typu buty u dzieic nasilaja/utrwalaja wady postawy, typu płaskostopie itp.
        Problemy tym spowodowane wyjdą w wieku dorosłym, a nawet bardzo dorosłym.
        Warto zadbać o stopy, zwłąszcza gdy są na etapie kształtowania.
        • edytataraszkiewicz Re: buty crocs 26.04.11, 13:36
          kiotano_woman napisała:

> Odradzam, zwlaszcza u malych dzieci. Tego typu buty u dzieic nasilaja/utrwalaja
          > wady postawy, typu płaskostopie itp.
          > Problemy tym spowodowane wyjdą w wieku dorosłym, a nawet bardzo dorosłym.
          > Warto zadbać o stopy, zwłąszcza gdy są na etapie kształtowania.

Skad te wiadomosci???

Wlsnie te czlapaki sa polecane przez pediatrow nawet w Polsce! Ogladalam program na ich temat:)
          Stopa w nich czuje sie jak na boso,bo sa one mieciutkie .
          • kiotano_woman Re: buty crocs 26.04.11, 14:47
            Hmmm... od ortopedy? :-)

Crocs'y, oprocz emu, to jedne z bardziej kontrowersyjnych butów. Warto troszkę poczytać, co sie dzieje z nie ukształtowaną stopa malucha w takim bucie.
            • jaleo Re: buty crocs 26.04.11, 15:11
              No wlasnie, co sie dzieje? Pytam z ciekawosci, bo Crocs to ja tylko do pracy w ogrodku nosze ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka