bibba 04.05.11, 20:22 dosyc pilne mam pytanie do was: jesli ciezarna pojedzie z plamieniem do A&E wieczorem - czy ma szanse na usg? czy lepiej jest pojechac do early pregnancy unit w dzien - i czy tam trzeba miec skierowanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lili76 Re: czy A&E wykonuja USG? 04.05.11, 20:44 wydaje mi sie, ze zalezy od szpitala; ja musialam wrocic rano na EP Odpowiedz Link
asica74 Re: czy A&E wykonuja USG? 04.05.11, 20:55 Hej, to zalezy od szpitala, od tego czy jest wyposazony w usg, czy nie. Ja mialam oba przypadki: raz usg na A&E, drugi raz odeslano mnie na EPAU, ktory byl na innym odziale. Aha, jezeli pojedziesz na A&E to w przypadku, gdy nie maja usg na miejscu, wystawia ci skierowanie do EPAU. Nie wiem natomiast czy na EPAU mozna stawic sie bez skierowania. Trzymam kciuki by by to tylko falszywy alarm. Odpowiedz Link
lucasa do Asica74 04.05.11, 23:16 w temacie zalozycielskiego postu sie nie orientuje, ale chcialam pogratulowac Asice74! chyba nie tak dawno sie pobieralas, prawda? kiedy rodzisz/urodzilas??? A Odpowiedz Link
asica74 Re: do Asica74 04.05.11, 23:48 prawda:) slub w styczniu, a termin mam na koniec pazdziernika, czyli... wszystko jak pan bog przykazal ;p. dzieki za pamiec:) Bibba, a z toba jak? podczytuje listopadowki i nawet sie wypowiadam, ale pod innym nickiem. to dla ciebie owa wizyta? Odpowiedz Link
derka1 Re: czy A&E wykonuja USG? 04.05.11, 21:16 Mozna (przynajmniej w moim - St Peter's w Chertsey). Mnie A&E wlasnie zasugerowal wizyte w EPU kiedy, prawie dokladnie rok temu, zjawilam sie z plamieniem (ale wspomnienia). Od razu bym tam sama pojechala ale w weekendy nie pracowali. Odpowiedz Link
yadrall Re: czy A&E wykonuja USG? 04.05.11, 21:24 U nas na A&E nie robia USG tylko kieruja na EPU. Ale na EPU mozna isc prosto z ulicy-najlepiej ok.9 rano,bo np u nas USG robia tylko do 11,wiec trzeb sie stawic rano. Odpowiedz Link