Dodaj do ulubionych

czy A&E wykonuja USG?

04.05.11, 20:22
dosyc pilne mam pytanie do was:

jesli ciezarna pojedzie z plamieniem do A&E wieczorem - czy ma szanse na usg? czy lepiej jest pojechac do early pregnancy unit w dzien - i czy tam trzeba miec skierowanie?
Obserwuj wątek
    • lili76 Re: czy A&E wykonuja USG? 04.05.11, 20:44
      wydaje mi sie, ze zalezy od szpitala; ja musialam wrocic rano na EP
    • asica74 Re: czy A&E wykonuja USG? 04.05.11, 20:55
      Hej, to zalezy od szpitala, od tego czy jest wyposazony w usg, czy nie. Ja mialam oba przypadki: raz usg na A&E, drugi raz odeslano mnie na EPAU, ktory byl na innym odziale.
      Aha, jezeli pojedziesz na A&E to w przypadku, gdy nie maja usg na miejscu, wystawia ci skierowanie do EPAU. Nie wiem natomiast czy na EPAU mozna stawic sie bez skierowania.
      Trzymam kciuki by by to tylko falszywy alarm.
      • lucasa do Asica74 04.05.11, 23:16
        w temacie zalozycielskiego postu sie nie orientuje,

ale chcialam pogratulowac Asice74! chyba nie tak dawno sie pobieralas, prawda? kiedy rodzisz/urodzilas???
        A
        • asica74 Re: do Asica74 04.05.11, 23:48
          prawda:) slub w styczniu, a termin mam na koniec pazdziernika, czyli... wszystko jak pan bog przykazal ;p. dzieki za pamiec:)

Bibba, a z toba jak? podczytuje listopadowki i nawet sie wypowiadam, ale pod innym nickiem.
          to dla ciebie owa wizyta?
    • derka1 Re: czy A&E wykonuja USG? 04.05.11, 21:16
      Mozna (przynajmniej w moim - St Peter's w Chertsey). Mnie A&E wlasnie zasugerowal wizyte w EPU kiedy, prawie dokladnie rok temu, zjawilam sie z plamieniem (ale wspomnienia). Od razu bym tam sama pojechala ale w weekendy nie pracowali.
      • yadrall Re: czy A&E wykonuja USG? 04.05.11, 21:24
        U nas na A&E nie robia USG tylko kieruja na EPU. Ale na EPU mozna isc prosto z ulicy-najlepiej ok.9 rano,bo np u nas USG robia tylko do 11,wiec trzeb sie stawic rano.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka