Dodaj do ulubionych

do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na chlopc

03.06.11, 23:49
Dziewczyny, jezeli ktoras z Was ma do wyrzucenia/ na zbyciu ubranka dla chlopca 0+6 z mila checia je przyjme. Czasami sie zdarza, ze ktos czegos nie juz nie potrzebuje, a mnie sie jak najbardziej wszystko przyda :).
Bede Bardzo wdzieczna :)

Mieszkam w Londynie
Obserwuj wątek
    • robart76 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 04.06.11, 09:29
      Przyjąć to można gości...
      • kingaolsz Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 04.06.11, 10:15
        podarunek tez mozna przyjac...
      • wanilia25 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 04.06.11, 15:11
        robart76 napisał:

> Przyjąć to można gości...

Mozna i gosci i podarunek, ale cos czuje po kosciach, ze od Ciebie to ani podarunku ani gosci bym nie chciala........

Mimo to pozdrawiam :)

• gabez1 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 08.06.11, 11:35
        Bez glupich uwag, naprawde by sie nie dalo:-(

Do autorki postu:
        Niestety nie mam juz ubranek, ale pozdrawiam Cie serdecznie i zycze szczesliwego rozwiazania.
    • kingaolsz Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 04.06.11, 16:12
      Wanila, a moglabys sprecyzowac rozmiar/wiek, bo 0+6 niewiele mi mowi
    • derka1 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 04.06.11, 18:11
      Ja mam troche rzeczy, ktore juz w torbie czekaja na zaniesienie do sklepu charytatywnego. Moge oddac je Tobie jesli chcesz, niech sluza komus dalej :-). Tyle tylko, ze ja podlondynska jestem (TW18), wiec jesli chcesz sie przejechac - zapraszam.

P.S. Rozumiem, ze dziecie dopiero sie urodzi?
      • wanilia25 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 04.06.11, 18:13
        Tak, mamy termin na 5 wrzesnia:)
        A chodzi mi o rzeczy na niemowlaka, od urodzenia do 6 m-cy.
    • karolina_zet Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 04.06.11, 18:33
      dlaczego jestescie niemile dla tej dziewczyny? Sama oddawalam rzeczy po swoich dzieciach i szukalam osob ktore by je przyjely....
      • derka1 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 04.06.11, 19:01
        Przepraszam ale do kogo niby jest ta uwaga?
        • czarny_uk_anka Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 05.06.11, 17:38
          uwaga jest do robart76 :) chetnie bym pomogla ale mam corke...i sama oddaje tez ubranka po malej, szukam nieraz osob przez internet ktore by chcialy lub niose do charity :) Pozdrawiam autorke postu-przyszla mame :)
    • kaka61 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 08.06.11, 09:21
      Wyslij mi Twój adress na emaila gazetoweo. Jak znajde troche czasu to zrobie paczke.

Pozdrawiam
      • wanilia25 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 08.06.11, 21:43
        kaka61 napisała:

> Wyslij mi Twój adress na emaila gazetoweo. Jak znajde troche czasu to zrobie pa
        > czke.
        >
        > Pozdrawiam

Kaka61 probowalam wyslac Ci wiadomosc, ale jakos nie moge..... Mozesz ze mna sie skontaktowac pod nr gadu gadu: 9334623 albo po prostu napisz do mnie emaila na : london1@onet.eu.

Bede wdzieczna za pomoc, postaram sie pokryc koszty przesylki, zeby nie obciazac niepotrzebnymi kosztami kogos kto naprawde chce pomoc innym :).

Bardzo dziekuje !!!
        • derka1 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 08.06.11, 21:46
          A na moje rzeczy reflektujesz (niektore absolutne nowki) - bo bez odpowiedzi zostawilas moj poprzedni wpis.
          • asica74 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 08.06.11, 22:20
            Jak wanilia sie nie bedzie na nie pisac, to ja ustawiam sie w kolejce grzecznie:) Moge?
            Tylko musze poczekac do piatku, bo mam wtedy scan, to sie dowiem, czy bedzie Leon czy Sabina:)
            • derka1 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 08.06.11, 22:39
              Mozliwy Leon? :-) Ja tez mam Leona! Super chlopak! :-) Niektore z posiadanych przez nas rzeczy moga byc noszone i przez dziewczynki wiec jakby co daj znac.
              Ech, ale Wam fajnie :-)
              • asica74 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 08.06.11, 22:54
                No:) Leon Maxymilian dokladniej:) Mowisz, ze Leon - y? to fajne chlopaki?
                To ja sie zglosze w piatek o ile wanila nie bedzie reflectowac:)
                • derka1 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 08.06.11, 23:21
                  O moj Boze! U mnie mial byc Leon Maksymilian ale mezowi sie nie podobalo :-(. Wiec jest Leon Szymon (zeby bylo trudniej wymowic :-)) ). Leony to najfajniejsze chlopaki :-).
                  Daj znac, pewnie.
                  • asica74 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 09.06.11, 09:55
                    no nie moge:) Leon mial byc od zawsze, a Maxymilian dolaczyl niedawno i nie chce sie odczepic. No nic jutro zobaczymy:) Pozdrowienia
                    • wanilia25 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 09.06.11, 17:50
                      Asica74 mam nadzieje, ze bedzie ten Leon :); najwazniejsze zeby byl zdrowy :). Na kiedy masz termin ?

Do do ciuszkow, to nie mam nic przeciwko temu, poniewaz mieszkam daleko i jezeli Ty mieszkasz blizej i bedzie ten synek to oddaje z przyjemnoscia swoja kolejke :):):) !!!!
                      • wanilia25 do Derka1 09.06.11, 17:53
                        Derka1 oddaje kolejke kolezance, po pierwsze ze lacza Was imiona chlopcow :), po drugie ze mieszkam daleko.

Choc jak kolezanka bedzie miala coreczke to moge ci przeslac np na konto pieniadze na zrobienie paczki z tymi rzeczami dla mnie i wyslanie ich poczta ?

Bardzo dziekuje Tobie i Renacie za odzew w zwiazku z moim postem...... Bardzo, ale to bardzo DZIEKUJE !!!
                      • asica74 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 09.06.11, 22:04
                        Wanilia, no dziekuje:) termin koniec pazdziernika:) jutro mam scan wiec bede wiedziec, czy jest Leon. A ty kiedy? wrzesien? Jak sie czujesz?
                        • wanilia25 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 09.06.11, 22:11
                          Witaj Kochana :)
                          Ja mam date porodu na 5 wrzesnia, ale cos czuje ze urodzi sie wczesniej. Juz od miesiaca wiem , ze bedzie chlopak, choc liczylismy na Majeczke a tu prosze Gucio widoczny na scanie jak na dloni nam sie ukazal.

Najwazniejsze , ze duzy i zdrowy :). Czuje sie dobrze, choc jak na 27 tydzien czuje czasem skurcze i ciezko mi zlapac oddech, ale dajemy rade , dajemy :)

Pozdrowienia i powodzenia jutro !!!!
    • murasaki33 Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 10.06.11, 14:47
      W zaleznosci od tego, co dostaniesz od dziewczyn, odezwij sie od mnie na gazetowego lub tutaj, i napisz co jeszcze Ci brakuje. Chetnie wysle, bo mam mase ciszkow typu bodziaki z dlugi i krotkim rekawem i spioszki/pajacyki, nie mam dzinsow, spodni, koszul i kamizelek czy innych "doroslych" ubran, bo nigdy nie meczylam sie z pakowaniem takiego malucha w eleganckie stroje:) Tylko w wygodne.
      • wanilia25 do Murasaki33 10.06.11, 22:11
        dziekuje za odzew; chetnie skorzystamy z pomocy, mysle, ze Kolezanka rowniez :). Co do kosztow/ oplat za przesylke to nie ma sprawy; pokryje wszystko .

Odezwij sie prosze na mojego emaila: london1@onet.eu wysle ci moj adres i umowimy sie co do kosztow itp.....

Spokojnie , nie spieszy sie, choc powiem Wam ze juz bym chciala uprac, poprasowac, posegregowac wszystko na baby - a jeszcze bardziej miec juz swoje Baby przy sobie :) a nie w brzuszku....

Choc pewnie mi jeszcze nie raz pozniej da popalic, ze swierdze , ze lepiej bylo Go nosic w brzuszku :) hihihii....

Pozdrawiam i bardzo , ale to bardzo goraco dziekuje :)
    • asica74 Wanilia i Derka:) 10.06.11, 19:39
      No i wyszla nam dzis, ze bedziemy mieli dziewuszke:)
      Wiec Leona nie bedzie, choc przez chwile konteplowalam Leonie:)

Co do ciuszkow:
      Derka nie ukrywam, ze na ciuszki nadajace sie na dziewczynke nie powiem nie, ale nie wiem czy jest sens sie rozdrabniac. Moze lepiej by bylo oddac to wszystko Wanilii? Choc jezeli uznasz, ze warto sie rozdrabniac, to ja chetnie. Tym bardziej, ze mam niedosyt kontaktow z mamami przy herbacie na przyklad.

Wanilia - ha ha! to mamy nieco odwrotna sytuacje: ja mialam "przeczucie" (chcenie?) na chlopca, a tu bach:) Sama ciaze przechodze tak sobie: jak mi sie skonczyly przeboje na poczatku, to zaczelo mnie uwierac z innej. Ale nie jest zle. Damy rade, prawda?

Pozdrawiam serdecznie
      • derka1 Re: Wanilia i Derka:) 10.06.11, 20:44
        Ja sie chetnie "rozdrobnie" i obdziele Was obie - chociaz podarki pewnie beda raczej symboliczne (z pewnymi rzeczami jeszcze nie umiem sie rozstac. Leon wciaz ciupki i mlodzienczy - ma dopiero 7 miesiecy - wiec jak patrze na jego ubranka to wciaz mi sie przypominaja rozne sytuacje i historyjki :-) ). A, i jak murasaki ja tez jestem praktyczna i lubie wygode wiec rzeczy sa z takich zwyklych, "normalnych" sklepow a nie zaden szal dizajnerski i nie posiadam niemowlecych garniturow, krawatow, jeansow czy innych tam. Od razu ostrzegam.

Rzuccie wiec kobiety adresami czy zasugerujcie inna forme dostarczenio/odebrania (a Ty Asica daleko mieszkasz ode mnie?). Przepraszam za ewentualne opoznienia ale na pewno do rozwiazan zdaze :-).

Ech, pamietam te ciazowa "meke" ale bylo warto :-)). A poki co, moja rada jest nastepujaca - wypoczywajcie i wysypiajcie sie ile tylko mozecie (szkoda, ze na zas to niemozliwe). My wlasnie zmagamy sie z zabkowaniem. Super to cz.as, jak sie domyslacie. Zaczynam sie zastanawiac po cholere ludziom zeby :-).

Wszystkiego dobrego dziewczyny. Juz niedlugo :-)
        • asica74 Re: Wanilia i Derka:) 10.06.11, 23:01
          Derka, symbolicznie tez moze byc, czemu nie. Mi sie nie spieszy, bo dziecko poznopazdziernikowe. Ja mieszkam w zachodnim Londynie W6. Jesli wyslesz, to pokryje koszty (paypal?) Jak mieszkasz w zasiegu jakims przyzwoitym, to chetnie sie spotkam, choc nie obiecuje kiedy, bo jestem cienki bolek i na razie nawet patrzenie na autobus i pociag mnie meczy:(
          Ja sie rozgladam raczej po takich latwych ubraniach, falban nie przewiduje:)

Dla mnie zabkowanie to na razie przyszla epoka:) Ja jestem na etapie delikatnych kopniaczkow. Niemniej, mam nadzieje, ze dla ciebie zaswieci swiatelko w tunelu i dostrzezesz czemu ludziom sa potrzebne zeby:) A po drodze nie zwariujesz:)
      • murasaki33 Re: Wanilia i Derka:) 10.06.11, 21:15
        Asica74, skoro bedzie panna, to pink bodziaki i pajace tez sa na stanie, nie po synu ofkors a po corce, jak lezaly, tak leza, bo w rozowe jakos nie szlo syna ubierac:) Jesli chcesz to poszperam i wysle, tylko o zwrot za przesylke prosze. Napisz ile czego bys chciala. Przedzial wiekowy tak do 1-1,5 roku.
        A Leonia - slodko by bylo.
        • asica74 Re: Wanilia i Derka:) 10.06.11, 23:22
          Murasaki, pewnie ze chetnie! :) Hm... problem jest taki, ze nie mam fioletowego pojecia ile i czego bym chciala, bo kompletnie nie wiem czego potrzebuje? Jezeli to nie jest problem, to pisze sie na to chcesz oddac. Czy ty nie mieszkasz w Walthemstaw przypadkiem? Bo jezeli tak, to moze sie przejade z moim chlopem po odbior? A jak nie to poczta, z zaplacona przesylka (paypal ok?) . Dzieki serdeczne za oferte.
          • murasaki33 Re: Wanilia i Derka:) 11.06.11, 10:49
            Niestety wyjechalam ze stolycy na prowincje, Essex girl teraz ze mnie. Puszcze wiec poczta, po 21.06., po wczesniejszych konsultacjach z Toba:)
            • asica74 Re: Wanilia i Derka:) 11.06.11, 11:13
              Hello essex girl:) Dzieki serdeczne za odpowiedz:) Mi sie nie spieszy, wiec jak znajdziesz czas stawie sie na konsultacje:) Moj gazetowy email dziala, ale nie sprawdzam go codziennie.
            • wanilia25 do Murasaki33 11.06.11, 13:13
              Ja tez z konca Londynu, od Twojej strony, Dagenham , Essex :). A Ty dokladnie gdzie ?
              Juz myslalam, ze mieszkam na koncu swiata ..... :):):)
              • murasaki33 Re: do Murasaki33 11.06.11, 14:33
                Stolyyyca hrabstwa, czyli Chelmsford.
                • moncik32 wanilia 11.06.11, 14:59
                  ja tez Dagenham !!! jak sie dogadasz z murasaki to Ci przytargam od niej te ciuszki .
                  napisze do Ciebie na priva jak mi sie uda.
      • kingaolsz Re: Asica74 10.06.11, 22:54
        Czekam, czekam ;)

Suuuper, ze dziewczynka ;) gratki.
        Niestety z ciuszkami nie pomoge.

p.s. tak zajrzalam w watek Izabelski i mi sie przypomnialo jak siedzialysmy w restauracji w POSKU, co chwila lataly "kotlet raz, buraczki raz, marchewka raz" nad glowa, a ja w 8 miesiacu ciazy ;)
        • asica74 Re: Asica74 10.06.11, 23:30
          Kinga, jak sie uprorasz z badaniami, to ciagle zapraszam do mnie:) Parking czeka:)
    • mama_vinca Re: do dziewczyn z Londynu - przyjme ciuszki na c 10.06.11, 21:07
      Ciuszki po synu juz oddalam ale zapraszam Cie na forum
      forum.gazeta.pl/forum/f,100547,Wrzesien_2011.html
      Ja tez wrzesniowka:)
      • wanilia25 Do Derka i Asica 10.06.11, 22:18
        odezwij sie prosze na mojego emaila: london1@onet.eu.

Do nikogo nie moge nic napisac, odpowiedziec na gazetowego emaila bo wyskakuje mi ze ktos nie aktywowal konta ( dlatego podaje swoj email tu ) .....

Chetnie z oferty skorzystam :)

ps. Asica pewnie , ze damy rade, choc dzis caly dzien mam takie bolesne skurcze przepowiadajace, ze masakra. Nie mam zadnych innych dolegliwosci, ale jak mi czasem zlapie taki skurcz to boli jak chocho kilkanascie sekund i przechodzi..... a ponoc maja byc coraz silniejsze, im blizej do porodu....
        Spotkanie z midwife mam w poniedzialek rano, mam nadzieje, ze cos poradzi. A kolega w brzuchu sie tak wierci, czuje jakby zmienial pozycje normalnie co minute , akrobata malutki :)....

• wanilia25 Murasaki33 i Moncik32 12.06.11, 14:11
          To w takim razie ja sie pisze na to :). Murasaki33 jak znajdziesz chwilke to daj mi znac, z przyjemnoscia odbiore od Ciebie ubranka na chlopca.

Moncik 32 dziekuje ze pomoc, napewno skorzystam :).

Udanego weekendu :)
          • derka1 Re: Wanilia25 i Asica74 12.06.11, 14:29
            Wyslalam maile.
            • asica74 Re: Wanilia25 i Asica74 12.06.11, 16:26
              odpisalam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka