Dodaj do ulubionych

child care element....pytanie

14.01.12, 20:29
Witam!
Mam pytanie odnosnie child care element. Obecnie otrzymuje child tax credit i do tej pory zatrudnialam au pair. MOja obecna au pair niestety musi wracac do domu i rozpatruje mozliwosc wyslania Najpierw maly musi do takiej opiekunki chodzic przez jakis czas np tydzien, zeby ona mi mogla wystawic rachunek i dopiero wtedy dzwonie do tax credit ? Jak dlugo sie czeka od momentu zgloszenia? Szczerze mowiac jesli w gre wchodzi np 2-3 miesiace to chyba zostane znow przy aupair bo jako samotna matka nie dam rady placic te 800L miesiecznie .
Bardzo prosze o szybka odpowiedz
Obserwuj wątek
    • agg3 Re: child care element....pytanie 14.01.12, 22:14
      moja historia co prawda z przed paru lat... ale nie moglam czekac zbyt dlugo ;) tez jestem sama i jakos dalam rade.
      a na aupair nie dostajesz dofinansowania? jesli nie, to jak sobie radzisz teraz????
      • mamakostka Re: child care element....pytanie 14.01.12, 23:33
        nigdy nie dowiadywalam sie, czy moge dostac dofinansowanie na aupair- z zalozenia chyba nie bo to musi byc zarejestrowana opiekunka. Zreszta to 250-300 L miesiecznie to nie jest az taka kolosalna suma.
        haha zaczynam sobie radzic....jesem samodzielna mama dopiero od 3 miesiecy hahaha ale chyba idzie mi nie tak zle
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka