Dodaj do ulubionych

Childminder - pytanie

16.04.12, 20:59
Prowadząc synka do przedszkola zwróciłam uwagę na childminder, która zostawia dzieci same w samochodzie. Widocznie te, które zostają nie chodzą do przedszkola a musi je zabrać ze sobą z domu. Samochód zaparkowany na skraju drogi, bo przedszkole nie ma parkingu dla rodziców. Ja nigdy nie zostawiłam synka samego w samochodzie i nie chciałabym, żeby childminder to robiła, gdyby do takowej chodził. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: Childminder - pytanie 16.04.12, 23:33
      Nigdy przenigdy nie zostawilabym dziecka samego w samochodzie na pare minut nawet. Jesli to male dziecko, to moze sie udusic pasami, jesli duze to odbezpieczyc hamulec, przypalic sie zapalniczka itd, mam tysiac wizji na ten temat. Pomijam wypadki typu spadajacy z nieba fortepian czy zlodzieja (albo psychopate). Childminder powinna umiec zorganizowac sie tak, zeby wszystkie dzieci byly przy niej. Naskarzylabym rodzicom.
    • panixx Re: Childminder - pytanie 16.04.12, 23:38
      Gdyby ta Pani opiekowala sie moim dzieckiem, to chcialabym o tym wiedziec.
      Jesli znasz rodzicow, to im powiedz. Jesli nie znasz - hmm.... to nie wiem jak postepowac, moze inni doradza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka