Dodaj do ulubionych

Czy tylko mnie szlag trafia?

05.05.12, 02:03
Ta pogoda doprowadza mnie do szału.Wiem że to wyspy,mieszkamy tu wiele lat, ale jakoś nie przypominam sobie zeby przez 4 tygodnie o tej porze roku była tak fatalna pogoda:( i do tego piąty zapowiada się tak samo:(((Naprawdę mam totalnego doła, większosc dni siedzimy w domu,kończą mi się pomysły na zabawy z dwulatką...jak nie pada to wieje,jak nie wieje to leje:(dziecko dziś na placu zabaw prosiło o rękawiczki!Nigdy się tak nie czułam mam wrazenie ze się duszę,co dzien sprawdzam pogodę z nadzieją że cos się zmieni,.Nie wspomnę ze ogród od miesiąca prosi się o roboty,wiele roslin o sadzenie,za chwile bedzie juz na to za pozno:((chodzę przygnębiona,rano nie mam ochoty wstać z łózka i nic mnie nie cieszy,nic sie nie chce i ciągle z utęsknieniem wypatruje slonka,chyba dlatego że to tak długo już trwa,człowiek całe długie miesiące czeka na trochę ciepełka... ahhh musiałam się wyzalic,przepraszam...wiem,w zyciu są o wiele większe problemy,ale tak jakoś mi się zebrało :(
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 02:32
      a gdzie ty jestes?
      south east byl przez wiele miesiecy ladny i bezdeszczowy i w sumie mam wrazenie ze malo sniegu i nie bylo za zimno - wiec kiedys musi polac. ja sie nawet ciesze - niech poleje zeby mi potem wody nie wylaczyli jak bedzie lato i czloweik sie bedzie schial porzadnie umyc.
      w polsce bylo teraz ze 30 stopni - jak dla mnie przesada - wole zimniej i milder.
      • t.edyta Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 11:49
        robak.rawback napisała:

> a gdzie ty jestes?
        > south east byl przez wiele miesiecy ladny i bezdeszczowy i w sumie mam wrazenie
        > ze malo sniegu i nie bylo za zimno - wiec kiedys musi polac. ja sie nawet cies
        > ze - niech poleje zeby mi potem wody nie wylaczyli jak bedzie lato i czloweik s
        > ie bedzie schial porzadnie umyc.
        > w polsce bylo teraz ze 30 stopni - jak dla mnie przesada - wole zimniej i milde
        > r.

Nie przesadzaj!!!!!

Deszcz nie przeszkadza ,ale ZIMNO!!!!
        Cholerne ,przeszywajace ZIMNOOOOOO!

Ja tez nie wiem jak dzieciaka przechowac w domu, wszystkie playcentre przepelnione i smierdzace , a do kina ile razy mozna chodzic?

Dzisiaj z synem upieklismy ciasto i co dalej?

Ja upieklam wczoraj quiche i pasztet ( to moje zajecie na niepogode i stres;)

Tez mam juz dosyc.
        To nie jest normalna pogoda w UK. Od 10 lat nie pamietam aby tag dlugo zimno bylo w kwietni i maju.
        Najbardziej boje sie o moje ogorki gruntowe ,ktore za namowa mamy przykrylam folia,ale tydzien rosly w ziemi przesadzone bez przykrycia i mogly juz zmarznac.
    • beibichek Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 03:31
      mnie tez szlag trafia, a juz sobie wykrakalam w marcu, jak mielismy ponad 20 stopni, ze sezon grzewczy zakonczony, a ja teraz dzien w dzien kominek zalaczam... nie wspomne ze chodze przymulona... moj ogrod prosi sie o koszenie ale jak tu kosic jak albo leje, albo wlasnie przestalo lac i zbiera sie na burze...
      • szczur.w.sosie Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 08:36
        Pada śnieg, grad, w nocy prawie mróz. Piękny maj, piękny...
    • justmaga Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 10:05
      mam to samo.. Juz mam oficjalnie dosyc. jeszcze tu mi sie nie zdarzyla taka " rowna " pogoda tyle tygodni , W domu trojka znudzonych juz dzieciakow i dlugi weekend wlasnie sie zaczal. Wstalam i zaczelam dzien od sprawdzenia pogody na kilku serwisach bpo moze na ktoryms bedzie szansa na dzien bez deszczu. Na sama mysl,ze to juz MAJ a pogoda taka h...owa tez mi sie chce wyc
    • agaciha Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 10:07
      Czuje sie dokladnie tak samo. Wstaje rano i plakac mi sie chce. Leje, wieje, szaro, nuda. Wchodze na bbc z nadzieja, ze moze za kilka dni pojawi sie slonce a tu normalnie kazdy dzien zapowiada sie tak samo! Modlilam sie zeby zima sie skonczyla szybko, zaczal sie marzec to radosc mnie ogarnela, ze wreszcie wiosna, lato a tu dupa i to szeroka i gleboka! Mieszkam tu prawie 8 lat i nigdy, NIGDY nie bylo czegos takiego przez tak dlugi okres! Jestem zla...ale coz ja moge zrobic :(
    • justysia72 Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 10:33
      Też chodzę przygnębiona i każdego dnia sprawdzam prognozę pogody, ale dzisiaj wstąpiła we mnie jakaś nadzieja, bo świeci słońce i szybko robię pranie, bo po 12.00 jedziemy z rodzinką i znajomymi do aquaparku (o ile można go tak nazwać ) hihihi
    • klara11 Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 10:45
      Noe tylko Ciebie, mnie juz trafil:-) W desperacji zarezerwowalam bilety do Polski i odliczam dnid do wylotu jeszte tylko 8:-)
    • murasaki33 Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 12:31
      Osobiscie sie pogodzilam z tym okropienstwem za oknem i maniacko wmawiam sobie, ze tego lata beda mega upaly, bo sa co 3 lata tutaj. Byly w 2006, gdy bylam w ciazy, byly w 2009, gdy bylam w ciazy, no i powinny byc i teraz w 2012, choc nie jestem w ciazy;)
      Rozpaczliwie przesuwam sukienki letnie na tyl szafy i wyciagam cieple sweterki, ech...
      • klara11 murasaki33 05.05.12, 12:49
        murasaki33, jeszcze nic straconego w ciazy tez mozesz byc:-)
        • elioli Re: murasaki33 05.05.12, 17:35
          Murasaki33, to biez sie do roboty i szybko zachodz w ciaze zeby upaly byly ;)
      • moccabristol Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 13:08
        murasaki33 napisała:

> Osobiscie sie pogodzilam z tym okropienstwem za oknem i maniacko wmawiam sobie,
        > ze tego lata beda mega upaly, bo sa co 3 lata tutaj. Byly w 2006, gdy bylam w
        > ciazy, byly w 2009, gdy bylam w ciazy, no i powinny byc i teraz w 2012, choc ni
        > e jestem w ciazy;)
        > Rozpaczliwie przesuwam sukienki letnie na tyl szafy i wyciagam cieple sweterki,
        > ech...

murasaki33 - Ty weź coś z tym zrób, bo porządek rzeczy zakłócasz!:)

• dzikarooza Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 12:57
      O, mnie tez szlag trafia, kazdeg dnia, pogoda beznadziejna, i to zimno! Brrr
    • izabelski Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 15:41
      bron Boze nie zagladajcie na Acuweather - naja prognoze na nastepne 25 dni :(
      • aniaheasley Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 16:03
        Nie, no nie jest tak zle, 16 i 29 maja bedzie slonce :)
        • murasaki33 Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 16:27
          Po dwoch miesiacach deszczu, wszyscy beda w kolejce u gp po cos na depresje, masakra:(
        • princesswhitewolf Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 06.05.12, 01:10
          a dlaczego akurat 16 tego i 29tego?
    • paola_k2 Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 16:29
      Pocieszylyscie mnie o tyle, ze wiem, ze cierpiacych z powodu pogody jest wiecej. Dzis rano bylo u mnie - 2 (pol-zach Anglia) i musialam przednia szbe w aucie skrobac... Myslalam, ze mloda w tym roku nauczy sie jezdzic na rowerze bez bocznych kolek, ale jej wcale na tym rowerze sie jezdzic nie chce.
      Zeszly weekend mielismy caly wolny. W sobote bylo tak zimno, ze zalowalam, ze nie zalozylam zimowej kurtki. W niedziele lalo wiec pojechalismy do pilek z dziecmi, ale ile mozna.
      Nadzieja mnie trzyma, ze w czasie urlopu w Polsce pogoda choc bedzie.
    • elioli Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 17:42
      No. To ja sie lacze tu ze wszystkimi. Mam kropka w kropke takie same odczucia.
      Podobno ten maj jest nazimniejszym od 100 lat w UK...
      Normanie jestem zazdrosna o tę pogode w PL.
      • gosia7813 Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 21:05
        Murasaki33 ja tez przylaczam sie do tego apelu do Ciebie, zachodz kobieto to chociaz troche wygrzejemy kosci.
        Ja Ci nawet kobieto dzieci wezme na weekend do siebie co by nikt Wam nie przeszkadzal:):):)
        • murasaki33 Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 21:28
          Ech kobitki, juz kilka razy w tym roku rozkleilam sie na widok slodkich bobaskow, ale niestety juz "kuchnia" zamknieta;), po ostatniej zabojczej cesarce lekarze powiedzieli, ze musi nam ta dwojka wystarczyc. Ale miejmy nadzieje, ze 3 letnia powtarzalnosc sie spelni i w tym roku, bez mojej "pomocy".
    • sueellen Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 21:19
      A ja się cieszę bo posadziłam cebule w ostatnich dniach suszy (koniec marca!) i martwiłam się że z powodu zakazu podlewania nic z nich nie będzie, na poczatku kwietnia zaczeło padać i mi kwiatki rosną jak oszalałe. Już mi wszystkie cebule powyłaziły 5 cm nad ziemią. Mam szansę na kolorowy ogród jeszcze w lipcu!
      • glasscraft Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 21:26
        Przeciez podlewac i tak wolno, tylko nie wezem.
        • robak.rawback Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 05.05.12, 22:50
          a mnie to jeszcze cieszy z tego powodu ze jak taka pogoda to nie mam alergii - nawet spray do nosa uzywam sporadycznie, oczy mnie nie swedza, ekstra. nie wiem czy deszcz padajacy to wszystko obmywa czy tez wlasnie na odwrot sciaga zanieczyszczeia na dol - ale tak czy siak nie narzekam. nie jest to byc moze pogoda majowa ale tez nie mialam wrazenia ze bylo jakos strasznie zimno. przynajmniej tu gdzie jestem.

w pracy wymyslili ze jakby w czasie olimpiady padalo tak rowno przez trzydziesci dni to juz nigdy wiecej czegos takiego by tu nie zorganizowano ahahah
          • zielona_magnolia Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 06.05.12, 00:17
            hahaha a ja weszlam na accuweather i nie wiem czemu narzekacie mi pokazalo 45 stopni ........ (szkoda tylko ze w F a nie C ) buuuuu
            • dorcian Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 06.05.12, 22:18
              A ja przeczytalam prognoze dlugoterminowa Met Office. I juz nic nie powiem, bo admin by musial interweniowac. Depresji dostane jak nic!
            • mrs.t Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 06.05.12, 22:46
              Ahahaha, dolaczam do despratek sprawdzajacych pogode na accuweather co 5 minut, z nadzieja jakby mialos ie cos zmienic :)

niech chociac 15C bedzie
              albo nawet 12 ale slonce! a nie descz!

i patrzcie, gdzie poleze z mezem tam leje- mieszkalismy w NW, maakra
              teraz tu na poludniu, i co? W zeszlym tygodniu jedno z pobliskich miasteczek wystepowalo w wiaodmosciach krajowego radia 5Live, jako najmokrzejsze miejsce w anglii!!
              czy tam o najwiekszym opadzie
              no szlag by to trafil :)
          • izabelski Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 06.05.12, 23:52
            alergia cie jesze dopadnie...
            trawa rosnie az huczy to i kwitnac bedzie :(
            • robak.rawback Re: Czy tylko mnie szlag trafia? 07.05.12, 02:31
              oczywiscie ze dopadnie ale to nie bedzie sie ciagnelo od poczatku kwietnia tylko pewnie od konca maja - wiec sila rzeczy ze dwa miesiace spokoju bedzie. ale to nic, nic w przyrodzie nie ginie - teraz sobie sinusy zaziebilam bo z oknem otwartym pospalam ah ha ah

izabelski napisała:

> alergia cie jesze dopadnie...
              > trawa rosnie az huczy to i kwitnac bedzie :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka