Dodaj do ulubionych

jak wybieracie wakacje?

10.06.12, 11:32
Chodzicie do biur podrozy, sprawdzacie last minute czy macie jakies inne sposoby,zeby pojechac z rodzina w jakies fajne miejsce bez koniecznosci rujnowania budzetu rodzinnego?
Obserwuj wątek
    • sznupkowie Re: jak wybieracie wakacje? 10.06.12, 13:27
      Justa to zalezy gdzie chcesz jechac,w jakim terminie,ile osob ???Mozna za małe pieniadze poleciec na super wakacje jak sie dobrze szuka.Oczywiscie problem jest w wakacje szkolne ,ale tez da sie przeskoczyc ten problem jezeli człowiek sie nastawi,ze o kierunku wyjazdu dowie sie dopiero na 2 dni przed wylotem.

Zajrzyj sobie tutaj:

www.teletextholidays.co.uk/?ito=6705&ppc=&gclid=CPi_jZjHw7ACFdKBfAodAX9nXg
      www.firstchoice.co.uk/last-minute-deals/
      www.lowcostholidays.com/
      Jezeli jedzie wiecej niz 3-4 osoby to opłaca sie wyłapac promocje na tanie linie lotnicze i na miejscu wynjanac apartament.Napisz cos wiecej to moze pomoge.Ja w UK za grosze latam do Azji Meksyku ,na Arube..:)Place polowe tego co z biurem..;)
      • justmaga Re: jak wybieracie wakacje? 11.06.12, 12:43
        ja jakos tak bardzo daleko to nie chce (na Meksyk chyba poczekam az dzieci dorosna ) ale chce gdzies gdzie slonce swieci ;)
        Grecja,Wlochy, chocby i Bulgaria i naprawde mi wszystko jedno gdzie polece. Wiec mi nie przeszkadza dowiadywanie sie 2 dni przed wylotem . Rodzine mam 5 osobowa ale jakos bym sie bala koniecznosci wynajmowania czegos na miejscu. Napisz jak mozesz jak to wyglada...
        • sznupkowie Re: jak wybieracie wakacje? 11.06.12, 13:53
          Jezeli nie masz przekonania do wynajmowanie apartamentu to nic na siłe ,nie każdemu taka forma odpowiada ,a to maja byc wakacje przyjemne..:)

Wiec proponuje Ci zerkac na tą strone:
          www.teletextholidays.co.uk/Holidays/Holidays/Results?searchType=Alternative&search=true&searchId=Holiday&destinationId=14727&destinationType=Label&dateMin=06%2f13%2f2012+00%3a00%3a00+AM&dateMax=06%2f19%2f2012+00%3a00%3a00+AM&departureDate=06%2f16%2f2012+00%3a00%3a00+AM&durationMin=7&durationMax=7&flexibleDays=3&adults=2&children=3&infants=0&departureId=-1&boardType=3&priceMin=50&priceMax=1000&rating=345&groupType=Group&duration=7¤tPage=0&sort=PriceAscending&itemCount=16&pageLayout=List
          Byc przygotowanym na to ,ze za 2-3 dni wylatujecie i trzeba sie pakowac.Oferty tez nalezy sprawdzac uwaznie,czyli jak sobie upatrzysz jakis hotel to sprawdzasz go na trip advisorze ,wpisując nazwe hotelu lub apartamentu w wyszukiwarke

www.tripadvisor.co.uk/

Najtaniej wyniesie Cie Grecja-Kreta,Kos czy Korfu i Turcja.Hiszpania,Kanary czy Baleary bedą drogie,wiec mozesz sie nastawic,zse pojedziecie do Grecji lub Turcji.Bukujesz sobie takiego lasta przez telefon z agentem i dostajesz bilety na maila lub odbierasz na lotnisku.

Wynajmowanie apartamentów jest bardzo łatwe.Szukasz sobie przez internet apartamentu lub willi na stronach :
          www.holiday-rentals.co.uk/?cid=P_Brand-Main_T_G_HomeAway%20-%20Exact_homeaway_E&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=homeaway&utm_campaign=Brand-Main&k_clickid=5c075de6-1c23-9368-b385-00007d59c0a0&gclid=CMvgyq-OxrACFUxlfAodqiKKZQ

www.bookassist.com/conduit/result3.jsp?ch=36&county_id=110&tf=apartment,aparthotel,hostal,hotel&inmonth=7&inday=18&outmonth=7&outday=24
          Placisz zazwyczaj paypalem ,wszystko jest bezpieczne.N amiejscu czeka na ciebie przedstawiciel,ktory sie twoja rodzina zaopiekuje,takie apartamenty sa sprzatane tak jak hotelowe pokoje,masz kuchnie do dyspozycji,ale gotowac nie musisz-jedynie przygotowac jakies sniadanie ,a to zawsze oszczednosc.Wiec jakbys trafiła na tanie loty do Hiszpanii to warto pomyslec..:)

Te apartamenty to zazwyczaj częsc kompleksu apartamentow z basenami i placem zabaw,to nie jest tak,ze stoi sobie jakis dom na wygnajewie.:)

• justmaga Re: jak wybieracie wakacje? 11.06.12, 14:23
            wow faktycznie jak zobaczylam ceny to to wyglada niezle. jakby tak w dwie rodziny pojechac to mozna wynajac cos fajnego tylko,ze widze ,ze to tzreba bylo w styczniu szukac :)

Ale piekne dzieki za linki cos pewnie sobie wynajde
    • empirical Re: jak wybieracie wakacje? 10.06.12, 13:38
      Najpierw sprawdzam na skyscanner.net gdzie mozna najtaniej poleciec, i kiedy.
      Kupuje bilety i potem szukam najtanszych hoteli (z jednoczesnie jak najlepszymi recenzjami na tripadvisor.co.uk - innymi slowy szukam najtanszego hotelu z najlepszych). Zazwyczaj hotel rezerwuje na lowcostholidays, alpharooms, hotels4u, travelrepublic - zalezy kto ma taniej.
      Czasem bardziej sie oplaca wynajac cala wille, szczegolnie jak sie jedzie wieksza grupa (przez ownersdirect, holidaylettings, etc)

Oczywiscie wszystko rezerwuje najpierw poprzez strone cashback'owa quidco, zawsze to 4-10% taniej :-P Potem szukam najtanszego wynajmu auta, lub przejazdu relacji lotnisko-hotel i spowrotem.

Wychodzi duzo taniej niz kupujac calosc z biurem podrozy, w zeszlym roku wybralismy fuerteventure i wyszlo nam £250 za tydzien od osoby (przelot, hotel 3* z dwoma posilkami i wynajem auta na caly pobyt). Tunezja na wlasna reke wyszla nam £400 za 3 tygodnie od osoby (przelot, hotel 3* z all inclusive i transfer z/na lotnisko).
      Warto szukac okazji!
      • saram0na Re: jak wybieracie wakacje? 11.06.12, 11:13
        ja spedzam wakacje na razie tylko w uk, a ze kocham morze nad zycie :) to szukalam tylko nad morzem. W tym roku jade razem z kolezanka i jej dziecmi i rozpietosc wieku dzieci naszych jest spora padlo na resort wakacyjny zeby kazdy znalazl cos dla siebie i w razie niepogody moc kozystac z basenu. Wynajelysmy na spole 3 pokojowy karawan w Haven , dostalysmy znizke 20% i bez rujnowania budzetu ( taniej mi wyszlo niz chalet rok temu samodzielnie poza sezonem) jedziemy pod koniec lipca na 8 dni- juz sie nie moge doczekac!
        • justmaga Re: jak wybieracie wakacje? 11.06.12, 12:39
          Uk odpada bo a) mieszkam nad morzem
          B) co z tego skoro ciagle leje i jest zimno??

:)
        • makacjam25 Re: saram0na 29.06.12, 21:28
          Bylam na wczasach w Haven juz dwa razy ;) Konkretnie w Cornwall, Riviere Sands
          Osrodek bardzo fajny, basen do dyspozycji i super imprezy dla dzieciakow i nie tylko na osrodku od 18.
    • ciocia_ala Re: jak wybieracie wakacje? 11.06.12, 00:47
      Ja od tygodnia biedze sie nad wakacjami. Chcialabym cieplo, plaza i all inclusive (albo HB). W glowie mi sie juz kreci i niedobrze mi.
      • edzior1 Re: jak wybieracie wakacje? 11.06.12, 22:45
        No to tak jak ja, urlop zarezerwowany, i nie wiem co zrobic czy przez lowcostholidays gdzie chcialam full inclusive (2 dzieci w tym jedno roczne) czy wykorzystac vouchery z tesco gdzie moge za vouchery (90£ face value) wykupic accomodation, ale wtedy trzeba martwic sie jedzeniem i wykupywac lot. Przed dziecmi wykupywalam wszystko odzielnie ale teraz mi sie nie chce- chce miec podane i nic nie robic tylko siedziec w morzu, gdziekolwiek byle bylo slonce. Czy ktos korzystal z tej oferty Tesco? jakies doswiadczenia?
        • asia.xyz Re: jak wybieracie wakacje? 12.06.12, 23:17
          Ja najbardziej lubie spakowac rodzinke w samochod i gdzie oczy poniosa. Zazwyczaj jakis kierunek wstepny mamy obrany i co ewentualnie co chcemy zobaczyc po drodze ale bez napina sie. Jak nam sie gdzies podoba to siedzimy kilka dni jak nie to spadamy nastepnego dnia. Przesuwamy sie zazwiczaj nie wiecej niz o 4 godziny (2x po 2 na drzemke dla dzieci lub 4 w poludnie w razie upalow lub brzydkiej pogody). Zwiedzilismy juz tak pol europy. Ja nie lubie siedziec w miejscu.
          • espionka Re: jak wybieracie wakacje? 13.06.12, 12:09
            Hiszpania droga?
            byłam autem (na gaz) na costa brava i były to niedrogie wakacje, na miejscu taniutko, owoce ...

• sznupkowie Re: jak wybieracie wakacje? 13.06.12, 19:57
      Justmaga zapomniałam jeszcze o travel zoo, po lewej masz super wyszukiwarke lastów-sprawdzaj top 20 i lokalne "dealsy", tam tez znajdziesz promocje na loty.

www.travelzoo.com/uk/last-minute/
    • nieznajomy112 Re: jak wybieracie wakacje? 25.06.12, 16:05
      My jak co roku jedziemy w stare sprawdzone miejsce. Czyli do Stegny. Kwatery tam są w dość przystępnych cenach i życie też dość tanie. Także nam z mężem bardzo pasuje. Można się zrelaksować i nie zbankrutować:)
      • justmaga Re: jak wybieracie wakacje? 26.06.12, 09:09
        ale gwarancja slonca niestety srednia
    • sophie2202 Re: jak wybieracie wakacje? 27.06.12, 13:16
      Na Teneryfe leciałam z Thompson, a ostatnie dwa razy to Haven, Camping Haven jest na tyle dobry ze nawet jak pogoda nie dopisze to jest mnóstwo atrakcji dla dzieci na basenie, salonach gier , halach sportowych itd. w przyszłości zamierzamy zmienic samochód na wiekszy i jeździc na południe Hiszpani, Francji z Eurocamp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka