anika_key
03.04.13, 18:39
Poszlam do dentysty tutaj na kontrole, poniewaz rosna mi 4 zeb madrosci za jednym razem - boli bo mam mala szczeke i jeden zab rosnie mi juz 4 lata i sie caly nie moze przebic i tylko co jakis czas daje o sobie znac i wyjawia sie po kilka mm.
Dentysta stwierdzil, ze wyrywac nie chce bo sie kiedys tam wybije i zawsze jest miejsce na zeby w szczece jego zdaniem.
Stan moich zebow ocenil na idealny i jedynie polecil jakbym chciala podtsowa higenie typu piaskowanie itp.
Trocher sie zdziwilam bo bedac w PL dentystka stwierdzila,ze mam 3 zeby do plombowania.. gdy wsponnialam temu dentyscie to stwierdzil,ze ze polscy dentysci zawsze dryluja niepotrzebnie w srodek zeba narazajac zab na noepotrzebne wstrzasy i podraznienia a tak naprawde stwierdzilz,e ja mam lekkie przeprawienia tylko i to pewnie od tego ze kiedys palilam i on nie robil by totalnie nic z moimi zebami oprocz tej higeny i kontorli raz na jakis czas.
Stwierdzil tez ze jeden zab mam raczej juz do wywalenia( zab ktory kiedys bylo kanalowe) i najlpeiej zebym wstawila sobie implant :O
do teraz chodze zdziwiona bo w PL mi powiedziano ze zab jest ok.. a tutaj,ze zaraz do wywalenia..
I kogo sluchac?? Tez mialyscie jakies takie niespodzianki???