Dodaj do ulubionych

Boys Brigade

30.07.13, 21:45
Czy ma ktos doswiadczenia z Boys Brigade? Jakies opinie? Wskazowki? Z czym to sie je?

Syn konczy przygode z Beavers i normalnym kursem przechodzil by do Cubs. Mam zastrzezenia do osob prowadzacych nasze lokane Cubs (brak dyscypliny) a nie chce probowac wszystkich po kolei w okolicy. Syn tez jest gotowy aby sprobowac czegos innego. Mamy u nas Air Cadets, ale kawal trzeba wiezc a ja i tak w tyg robie za taksowkie, a poza tym srednio mi sie usmiecha aby wyladowal w wojsku (niech sie trzyma wersji ze bedzie projektowal silniki samolotow :)). Ostatnio jedna mama opowiedziala mi o Boys Brigade, jej i jej synowi sie podoba - ale oni siedza w tym. Jak to wyglada na zewnatrz? Kojarzone jest jakos "religijnie"? Jest jakis okreslony profil osob, ktore posylaja tam dzieci?
Obserwuj wątek
    • derka1 Re: Boys Brigade 30.07.13, 22:23
      Musze Cie ze swoim mezem skontaktowac. On "przeszedl" przez Boys Brigade i do tej pory mowi o nich tylko w superlatywach.

Wlasnie go zapytalam czy bylo bardzo religijnie i powiedzial, ze ta organizacja opiera sie na dwoch zasadach: na religii i na dyscyplinie. Uczeszczanie do kosciola (protestanckiego) za jego mlodych czasow bylo obowiazkowe. Wydaje mu sie, ze jest nadal.

Szkoda, ze gdzies blizej nie mieszkasz. Wpadlabys na kawe i by Ci wszystko opowiedzial :-). Ja sie jakos nigdy nie moglam przekonac do ich "uniformow" :-).
    • jaleo Re: Boys Brigade 31.07.13, 00:01
      Jak on jest w wieku przejscia do Cubs to i tak do kadetow jest za maly - Army przyjmuje od 12, a Air Cadets od 13.
      Na Boys Brigade sie nie znam, akurat nikt z mojej rodziny ani znajomych nie mial zapedow w tym kierunku, ale przypuszczam, ze mozna pojsc "na probe" na pare spotkan?
      • lucasa Re: Boys Brigade 31.07.13, 00:14
        a faktycznie, nie skojarzylam, ze jeszcze nie jest w tym wieku.

Pojsc na probe mozna, ale on z tych otwartych - podoba mu sie gdzie cos sie dzieje i duzo by chcial robic.
        Zalezy mi na dyscyplinie (bo tej jakos malo w uk, a moze to takie moje lokalne odczucia) a niekoniecznie bym chciala aby za szybko zrezygnowal z katolicyzmu.
        • derka1 Re: Boys Brigade 31.07.13, 00:19
          Moj maz mial jakas koscielna "dyspense". Jesli dobrze sie orientuje to jego grupa (druzyna? zastep? - nie wiem jak to sie w przypadku Boys Brigade nazywa) uczeszczala wspolnie chyba do kosciola babtystow, on z powodu sytuacji rodzinnej chodzil sam do metodystow. Moze mozna uczeszczac gdzie sie chce pod warunkiem, ze sie jest co niedziele na mszy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka