Dodaj do ulubionych

Zablokowany telefon

08.08.13, 22:35
Dziewczyny mam telefon Samsung Galaxy, ktory moje dziecko zablokowalo, niestety nie mam przyporzadkowanego adresu email, zeby odblokowac telefon. Moj maz twierdzi, ze jedyna mozliwosc to zresetowac telefon, wtedy znikaja wszystkie zdjecia, notatki, dane wszystko co mialam w telefonie. Rzeczywiscie nic innego mi nie pozostaje? Czy jest jakas mozliwosc odzyskania zawartosci mojego telefonu?
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • londynwarszawaparyz Re: Zablokowany telefon 08.08.13, 23:03
      Nie mam pojecia- nie latwiej udac sie do punktu, ktory sie w tym specjalizuje? Za niewielka oplata Ci odblokuja telefon i nic nie zniknie z niego. Mozesz zadzwonic na infolinie operatora, tam tez powinni doradzic. Mozliwe ze istnieje system odblokowan kodem ktory wpiszesz (jak pracowalam na infolinii czesto zdarzalo sie ze udzielalam informacji jaki kod wpisac by telefon odblokowac- najbardziej popularne kody to 1111 i 4444 ale nie wiem czy zadzialaja do tego telefonu, bo to bylo kilka lat temu :)). Jezeli telefon jest zablokowany bo pin zostal zle wpisany trzykrotnie, odblokujesz kodem PUK (na karcie z numerem telefonu).
    • plain-vanilla Re: Zablokowany telefon 08.08.13, 23:07
      prosze, milej lektury:
      productforums.google.com/forum/#!topic/gmail/6aWK6IkFXBA%5B1-25-false%5D
    • xiv Re: Zablokowany telefon 09.08.13, 13:42
      zdjęcia są na karcie pamięci, więc ich na pewno nie stracisz
      • wiwi1 Re: Zablokowany telefon 09.08.13, 15:08
        Dzieki wielkie za odpowiedzi, plain vanilla poczytam sobie to co zalinkowalas, mam nadzieje, ze pomoze.
        xiv tak sie wlansie zastanawialam z tymi zdjeciami po wczorajszej lekturze internetu, dzieki za potwierdzenie, bo zdjec byloby mi bardzo szkoda. Kolejna rzecz to daty zapisane w kalendarzu, ale to sie chyba nie zapisuje na karcie pamieci prawda?
        Jesli odzyskam zdjecia i te daty z kalendarza to moge zresetowac telefon, bo wiecej nic tam nie mam czego byloby mi szkoda.
        Dziekuje za podpowiedzi.
        Pozdrawiam:)
        • xiv Re: Zablokowany telefon 09.08.13, 15:30
          zdjęcia to prosta sprawa - wyciągasz kartę i wsadzasz ją do czytnika (jeśli jest micro to musisz ją wsadzić do adaptora)

kalendarz - nie wiem jaki masz telefon, ale jeśli masz na Anroidzie, to wszystkie rzeczy za kalendarza są zapisywanie do twojego konta googlowego: www.google.com/calendar/

sprawdź czy widzisz tam swoje wpisy
          • wiwi1 Re: Zablokowany telefon 09.08.13, 16:18
            Wlasnie problem w tym, ze telefonu nie zarejestrowalam i nie mam konta na google. Gdybym miala wtedy moglabym odblokowac telefon chyba wlasnie logujac sie na google.
            W kazdym badz razie jesli zdjecia moge odzyskac to super.
            Dzieki
            Pozdrtawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka