08.11.13, 22:05
Dojrzewam do zakupu nowych garkow. I chcialam Tefal ingenio,bo kusi oszczednosc miejsca,ale mam pytania:
- jaki zestaw kupic na poczatek zeby byl max. wygodny w uzyciu? Woka nie uzywalam nigdy dotad,wiec nie wiem czy potrzebuje
- jaki rodzaj kupic-widze,ze za podobne wielkosciowo zestawy chca od 80 do 180f-od czego zalezy cena?
- czy te garki nadaja sie do kuchni elektrycznych?
- czy wkladajac te garki jeden w drogi nie rysuje sie ich?

A moze zainwestowac w jakis inny zestaw garkow z grobym dnem?
Obserwuj wątek
    • karolina_zet Re: Garnki 08.11.13, 22:18
      chetnie poczytam co dziewczyny polecaja, bo tez zamierzam wymienic garnki. Dla mnie niekoniecznie tefal.
      • turmalinka Re: Garnki 08.11.13, 22:23
        ja mam tefal i tez przymierzam sie do pozegnania sie z nimi

jakie to sa szklane?
    • oolijull Re: Garnki 08.11.13, 22:41
      Tefal to niestety zaden luksus, wedlug mnie.
      Ja wybieralam garnki niedawno, po wielu poszukiwaniach i czytaniu opinii zdecydowalam sie na garnki miedziane, i jestem bardzo zadowolona. Tanie nie sa, ale raz ze wygladaja elegancko a dwa swietnie mi sie w nich gotuje. Z czystym sumieniem moge polecic :)
      • karolina_zet Re: Garnki 08.11.13, 22:54
        nawet nie wiedzialam ze takie istnieja. A wygladaja rzeczywiscie ladnie
        www.johnlewis.com/john-lewis-copper-lidded-saucepans/p391802
        Oj czekam tylko az maz przyniesie swiateczne bony z pracy do Johna Lewisa:)

A moze Mikolaj przyniesie mi takie garnki co same wymyslaja obiad i go gotuja...
    • robart76 Re: Garnki 09.11.13, 08:22
      Mam te ingenio i nie jestem do końca zachwycony. Na pewno są wygodne w przechowywaniu, ale część się rysuje, a część nie, a traktuje je dokładnie tak samo. Nie mam zielonego pojęcia, co sprawia, że niektóre się rysują.
    • plain-vanilla Re: Garnki 09.11.13, 10:51
      Mam garnki tefala i tez nie polecam. Pokupowalam juz kilka z Ikei i wlasnie zamierzam dokupic wiecej z serii Ikea 365+. Te tefala wyrzuce, bo sa juz mocno poscierane. To samo z patelnia. Co kupie, to jestem niezadowolona. Mam stara patelnie z Ikei i jest super, wszystko szybko sie smazy. Do tego garnki nie kosztuja majatku.
      • nannyjo32 Re: Garnki 09.11.13, 18:05
        te tez nizle wygladaja
        www.marksandspencer.com/Piece-Stainless-Steel-Copper-Saucepan/dp/B004E44XJW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka