Dodaj do ulubionych

Do kucharek???

08.12.13, 19:51
Jak najlepiej podgrzać kotlety, kotlety faszerowane lub inne mięsko żeby nie było gumowate ani wysuszone? Patelnia, piekarnik? Jak piekarnik to przykrywać czy nie, w folii czy bez? Zawsze robiłam wszystko na "świeżo", ale tym razem nie ogarnę tego. Szykuje mi się impreza na około 25 osób. Trochę przy dużo, żeby zrobić to od razu, dlatego co się da chciałabym przygotować wieczorem poprzedniego dnia.
Obserwuj wątek
    • makowa.panienka79 Re: Do kucharek??? 08.12.13, 20:05
      Ja proponuje rozgrzac piekarnik do 200°,kotlety zawinac w folie aluminiowa,na kazdym kladac troche masla i tak odgrzewac.
      Talerze tez mozesz rozgrzac w piekarniku,kladac na samym dole.
      • 00zuza00 Re: Do kucharek??? 08.12.13, 20:34
        Zawinięte w folię - tak, ale pod warunkiem że to nie są kotlety panierowane w bułce tartej, bo wtedy panierka zmieni się w kleistą, nieapetyczną breję. Kotlety bez panierki, mielone, zrazy itp jak najbardziej.
        • makowa.panienka79 Re: Do kucharek??? 08.12.13, 21:07
          a jak odgrzac te w panierce? na patelni??? jesli tak,to raczej warto poczekac ze smazeniem do wlasciwej chwili... chyba.....
          • 00zuza00 Re: Do kucharek??? 08.12.13, 21:59
            Odgrzałabym na patelni (albo właśnie zaczekała ze smażeniem), a jeśli ze względu na dużą ilość smażenie odpada, to zrezygnowałabym całkiem z kotletów panierowanych. Lepiej zrobić inne i podać gościom smaczne, niż upierać się przy panierowanych i podać breję :P
        • margaritka2919 Re: Do kucharek??? 08.12.13, 21:59
          Właśnie to mają być kotlety panierowane. Jak zrobić żeby były chrupiące i soczyste?
          • 00zuza00 Re: Do kucharek??? 08.12.13, 22:01
            Usmażyć na bieżąco, innej opcji nie widzę. Nawet z piekarnika, odgrzewane w odrobinie oleju wyjdą gumowate albo wysuszone. A masz już te kotlety gotowe? Nie da rady zrobić bez panierki? niestety nie wszystkie dania nadają się do odgrzewania na dużą skalę... :(
            • margaritka2919 Re: Do kucharek??? 08.12.13, 22:16
              Wychodzi na to, że albo smażyć przed podaniem, albo zmienić menu.......
              • 3-mamuska Re: Do kucharek??? 09.12.13, 09:55
                Tylko bezpośrednio przed podaniem usmażyć.
                Najlepiej ma 4 patelniach na każdej po 4-5 kotletów.
                • kobylczusia Re: Do kucharek??? 09.12.13, 10:03
                  ja bym zrobiłą tak, żeby podsmażyć delikatnie dzień wcześniej a pozniej przed podaniem usmazyc drugi raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka