Dodaj do ulubionych

Urodziny w lokalu

27.02.14, 22:22
Witam i prosze o rade:)
W następna sobotę mój syn ma urodziny(6) i chce zaprosić kolegów ze szkoły. Najbliżej domu mamy wacky warehouse więc zamówiłem tam 2 godzinna imprezę - będzie bufet z przekaskami i party bags. Przyniosę tort (typowo angielski a nie polski) i tu zonk - z tego co pamietam na innych urodzinach dzieci nie jedzą ciasta tylko zabierają do domu- jak to ogarnąć? Jakies rady? Każda przyjme z wdzięcznością:)
Obserwuj wątek
    • karolina_zet Re: Urodziny w lokalu 27.02.14, 22:28
      Impreze zaplanowalas na przyszla sobote a gosci dopiero chcesz zaprosic??
      Z tego co zauwazylam dzieci oczekuja ze dostana slodycze na droge - albo tort albo, jesli zjedza tort w trakcie przyjecia, cos innego slodkiego.
      • betaeta Re: Urodziny w lokalu 27.02.14, 22:31
        Zaproszenia juz dzisiaj rozdane w szkole:)
        • yskyerka Re: Urodziny w lokalu 27.02.14, 22:35
          Spokojnie, ty masz tylko ten tort przynieść. Po zgaszeniu świeczek ktoś z obsługi go zabierze, pokroi, popakuje w serwetki i torebki, a ty dostaniesz to, co zostanie. :)
          • betaeta Re: Urodziny w lokalu 27.02.14, 22:38
            Dzieki:)
          • 7oz Re: Urodziny w lokalu 27.02.14, 23:34
            yskyerka napisała:

> Spokojnie, ty masz tylko ten tort przynieść. Po zgaszeniu świeczek ktoś z obsłu
            > gi go zabierze, pokroi, popakuje w serwetki i torebki, a ty dostaniesz to, co z
            > ostanie. :)

No nie koniecznie, to zależy od firmy, nie w każdym miejscu zapakują ci tort. Lepiej zapytać.

Zazwyczaj dzieci dostają po kawałku tortu zawiniętego w chusteczkę do torebki z upominkami jeżeli nie dostajesz torebek z miejsca, w którym macie przyjęcie to powinnaś sama je przynieść.
            • illegal.alien Re: Urodziny w lokalu 28.02.14, 07:44
              Moja cora miała urodziny w Wacky Warehouse i tort pakowali.
            • yskyerka Re: Urodziny w lokalu 28.02.14, 10:53
              7oz napisała:

> No nie koniecznie, to zależy od firmy, nie w każdym miejscu zapakują ci tort.
              > Lepiej zapytać.
              >
              > Zazwyczaj dzieci dostają po kawałku tortu zawiniętego w chusteczkę do torebki z
              > upominkami jeżeli nie dostajesz torebek z miejsca, w którym macie przyjęcie to
              > powinnaś sama je przynieść.

Ale przecież masz w pierwszym poście, że party bags będą. :) Też robiliśmy jedną imprezę w Wacky Warehouse i naszym zadaniem było tylko przyniesienie tortu, reszta była w pakiecie.
              • londynwarszawaparyz Re: Urodziny w lokalu 28.02.14, 21:37
                co kraj to obyczaj :) w UK dzieci zabieraja tort do domu, w Polsce dzieci zostaja nim obdarowane na miejscu. Zaskoczeniem byl dla mnie zwyczaj z Azji- tu pierwszy kawalek tortu dziecko bierze do reki ale nie jest dla niego. Po kolei z reki daje go wszystkim zgromadzonym do sprobowania. Malo to higieniczne, bo kazdy probuje ten sam kawalek tortu :)
                • abri Re: Urodziny w lokalu 28.02.14, 22:02
                  u nas jest do wyboru, dzieci moga zjesc na miejscu albo wziac ze soba zapakowane w chusteczki. W tym roku kupilam w Home Bargain takie pudelka na muffinki
                  tiny.pl/qlhcx
                  z tym ze za 3 placilam tylko 1 funta, papierowe srodki wyrzucilam. Bylo wygodnie i wszystkim sie podobalo :)
    • agg3 Re: Urodziny w lokalu 28.02.14, 22:07
      W kazdym miejscu jakim do tej pory robilam urodziny, albo bylam u kogos, tort byl pakowany w party bags ;)
      • steph13 Re: Urodziny w lokalu 28.02.14, 22:15
        agg3 napisała:

> W kazdym miejscu jakim do tej pory robilam urodziny, albo bylam u kogos, tort b
        > yl pakowany w party bags ;)
        Tak zawsze bylo kiedy moje byly male. Po przyniesieniu do domu tort najczesciej szedl do smieci bo nie wygladal apetycznie po podrozy w plastikowej torebce.
    • betaeta Re: Urodziny w lokalu 28.02.14, 23:11
      Dzieki dziewczyny, myślałam ze mam problem a teraz dopiero mam problem- chłopiec z sąsiedniej klasy ma urodziny w ten sam dzień i juz rozdał zaproszenia-ojciec jednego z dzieci mi powiedział dzisiaj rano. Przybycie potwierdzly mi 4 osoby, nie wiem teraz co robić- przekładać na następny tydzień - masakra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka