dorcian 27.04.14, 15:53 Warto kupic czy faktycznie jest tak niebezpieczna jak pisza? Jak macie, to jakie byscie polecily? Mysle o 8ft. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robak.rawback Re: Trampolina 27.04.14, 16:10 a co tak zle pisza? bo jak ja bede miala swoj dom to bedzie to pierwszy zakup po kupnie lozka stolu i krzesla - podobno na kardio dobre, wszystkie miesnie porusza i sie dobrze chudnie. tylko trzeba miec odpowiednie boki zabezpieczone zeby nie 'przeleciec nad plotem' jak sie za bardzo rozhulasz. Odpowiedz Link
dorcian Re: Trampolina 27.04.14, 16:42 No niestety, pisza rozne nieciekawe rzeczy. Kupowanie trampoliny bez siatki zabezpieczajacej wogole by mi do glowy nie przyszlo, ja widzialam co wyprawiaja moje ( I nie tylko moje) dzieci na trampolinie. Ale widzialam tez ile radosci im to sprawia wiec sklaniam sie ku zakupowi. Dosc niechetnie, ale jednak. Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Trampolina 27.04.14, 17:23 Sasiedzi maja od lat. My uzywamy od 3 lat. Czworka dzieci uzywa caly sezon. Nic sie nigdy nie stalo. Trampolina jest dla 1 osoby. Takie info przypominam sobie z instrukcji uzytkowania. Nigdy nie slyszalam ani nie czytalam negatywnych opinii o trampolinach z siatkami. Polecam o srednicy 3 m. Nie wydaje mi sie jakas wielka. I dobrze, zeby miala 4 nogi a nie 3. Bratanek meza wybil sobie zeba jedynke na trampolinie, to jedyny znany mi wypadek. Trampolin bez siatek w ogole nie komentuje. Odpowiedz Link
zurekgirl Re: Trampolina 27.04.14, 18:26 Moim zdaniem im wieksza trampolina tym mniejsze ryzyko wypadku. Jesli dzieci zrozumieja zasady bezpieczenstwa, to nie ma co panikowac. Odpowiedz Link
clonek13 Re: Trampolina 27.04.14, 19:27 A moze byscie ode mnie kupili? Mam 10ft, ma siatke , jak nowka, uzywana byla 2 miesiace wakacyjne w zeszlym roku, potem schowalam do pudla , nie kupowalam tylko drabinki . Mialam ogromny ogrod jak wynajmowalam dom, ale teraz kupilam dom 3 mies.temu i mam maly ogrodek,nie mam szans zeby wcisnac tam trampoline.Chetnie wiec sprzedam. Ona jest w stanie idealnym ,ale wezcie pod uwage ze bardzo duza, jesli ktos ma duzy ogrod to piszcie do mnie, najlepiej odbior osobisty, ciezkie to i nie oplaca sie wysylac, Bath /Bristol i okolice. Odpowiedz Link
dorcian Re: Trampolina 27.04.14, 20:08 Chetnie, ale do Bath mi troche daleko, poza tym, mimo, ze 10ft pewnie by sie zmiescilo w naszym ogrodzie ja jednak wole 8ft, zeby chociaz skrawek trawy na moj lezak zostal:) Odpowiedz Link
yadrall Re: Trampolina 27.04.14, 20:28 Jak moje chlopaki sie nie pozabijamy ba trampolinie to i Twoim nic nie bedzie-ryzyko wypadku jest niezaleznie od rodzaju aktywnosci-mojego Ojca to o malo co nie zabil swiety (i ciezki jak cholera) obraz w czasie gdy tata lezal na kanapie i ogladal TV :) Wiec owszem mozna miec pecha,ale ogolnie z trampoliny kozystamy od dawna i puki co jest to dosc bezpieczne miejsce do szalenstw. I faktycznie warto kupic duza-nie wiem ile nasza ma,ale mysle,ze 2.5m srednicy bedzie miec. I wystarcza miejsca dla dwoch dzieci plus mnie nadzorujacej towarzystwo-jestem z nimi w srodku,ale to ze wzgledu na specyfike dzieci... Przy zakupie zwroc uwage na wysokosc sietek zabezpieczajacych-przy podobnej srednicy trampoliny potrafia byc roznej wysokosci. I zadbaj zeby sperazyny byly na zewnatrz siatki-sa trampoliny,ze sprezyny sa w srodku-bez sensu,bo ta oslona czesto sie zsuwa i wtedy faktycznie o wypadek latwo. Drabinka-fajna,ale nie niezbedna. Odpowiedz Link
kalpa Re: Trampolina 27.04.14, 23:23 Mój dzieć używał przez kilka lat małej okragłej, bez zabezpieczenia, bo nie było możliwosci na wieksza. Nigdy nic mu się nie stało, ale to nie był maluszek tylko stateczny 8-12 latek. Inna rzecz, że odbijal się tylko w górę a nie rzucał, bo po prostu nie miał innej mozliwosci. Do dziś kocha skakać na trampolinie, tyle , że już wilkolud się zrobił i kombinuję coby tu wymyslić dla niego. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Trampolina 28.04.14, 01:43 a wy same na tym nie skaczecie? piszecie tylko o dizeciach? Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Trampolina 28.04.14, 09:19 www.essentialbaby.com.au/forums/index.php?/topic/975621-can-you-jump-ropetrampolinezumba-without-leakage/ Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Trampolina 28.04.14, 09:20 www.argos.co.uk/static/Search/searchTerms/SPORTSPOWER+8FT+TRAMPOLINE+AND+ENCLOSURE.htm Odpowiedz Link
hanai77 Re: Trampolina 28.04.14, 10:01 Ja to to sobie nie wyobrazam zycia bez.trampoliny jest nieodzowna w ogrodzie w sezonie wiosenno letnim dnia nie bylo zeby sie skaknie nie dzialo ..radocha wielka nawet dla mnie jak glupawka wezmie to sobie pofikam a czasem w sluchaweczkach zalegne tam na dluzej :-) mamy plum 10 ft siatka nieodzowna I pamietac nic nie wkladac pod trampoline ! Chic pies z kotem uwielbiaja tam lezec Odpowiedz Link
carmelaxxx Re: Trampolina 28.04.14, 10:27 jak ma siatke i jest dobrze skrecona to dziecko musi naprawde niefortunnie skoczyc aby sie cos stalo. Mamy od ponad 3 lat, syn juz niezbyt czesto skacze ale teraz cora dokazuje na niej i jest wszystko ok. Odpowiedz Link
agaciha Re: Trampolina 28.04.14, 10:35 Tez chetnie poczytam opinie na temat trampoliny. Kiedys chcialam kupic ale nasluchalam sie, ze to takie niezdrowe dla dzieci- dla stawow i sciegien. O wypadki sie nie boje bo mam tylko 2 dzieci to jakos sie pomieszcza:) Te stawy mnie za to martwia ale nie jestem z tych panikujacych wiec dam sie przekonac, ze martwie sie niepotrzebnie. Moje dzieci na kadnych wakacjach maja dostep do duzej trampoliny i potrafia tam skakac godzinami! Odpowiedz Link
cherrie a dla tych bez ogrodka;-) Ktora z tych dwoch? 28.04.14, 10:50 My niestety bez ogrodka, choc mamy kawalek trawnika pod domem. Chce kupic synowi na lato cos na ten trawniczek, cos przenosnego, zeby mozna bylo na "piknik" zabrac. Znalazlam dwie: www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3679672.htm Na tej syn skakal na toddler group i jest ok, choc pare razy uderzyl broda w barierke, ale potem juz raczej uwazal. Albo ta (choc nazywa sie trampette?) www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/9249185.htm Ta to i dla mamy i taty dobra by byla, choc nie widze tego pod domem;-) Tylko tak piszecie, ze te bez siatki takie niebezpieczne... Czy to niebezpieczenstwo tych maciupkich trampolin tez dotyczy? Mozecie ktoras z tych polecic/odradzic? Odpowiedz Link
xiv Re: Trampolina 28.04.14, 17:09 ASDA za 100 funtów - chyba połowa ludzi z okolicy ją kupiła direct.asda.com/JumpKing-10ft-Trampoline-with-Safety-Enclosure/BUNTRAMP0104A1,default,pd.html jedyne rzecz fajna, ale nie fajna - to dodatkowa obręcz na górze - bardzo fajnie trzyma siatkę, ale ptaki uwielbiają na niej siadać; więc jeśli w okolicy masz dużo ptaków - będziesz musiała często ją czyścić Odpowiedz Link
dorcian Re: Trampolina 28.04.14, 20:18 Fajna I tania ale niestety sraczy ci u mnie w ogrodzie dostatek, do tego sasiad postawil chyba zlosliwie karmnik monstrum blisko plotu wiec chyba bede go musiala na szaro-bialo-brazowo przemalowac albo przeglodze nasza kotke:) Mi sie podoba ta: m.ebay.co.uk/itm/390780118024?nav=SEARCH Odpowiedz Link
yadrall Re: Trampolina 28.04.14, 20:47 Dorcian! Ta ktora zalonkowalas wg obrazka ma siatke zabwzpieczajaca na zewnatrz tej oslony sprezyn-wg mnie to moze byc niebezpieczne-to niebieskie moze sie latwo podwinac i noga moze wpasc miedzy sprezyny. Za to ta z Asdy przed chwila ogladalam na zywo i pomyslalam,ze musze Ci polecic-naprawde fajna :) Odpowiedz Link
gosia7813 Re: Trampolina 28.04.14, 21:30 Ja mam od kilku dni wlasnie ta z Asdy i dzieci ja uwielbiaja. Wyglada na porządną i ma dobre opinie. Sama tez bede korzystac z niej. Wczesniej mielismy w rozmiarze 8 i nigdy wypadkow nie bylo na niej. Odpowiedz Link
yadrall Re: Trampolina 28.04.14, 22:43 A te 2ft naprawde robia taka roznice? I jeszcze pytanie czy te trampoliny sa tak samo mierzone-bo spotkalam sie z tym,ze czasem sprzedawcy podaja wymiar samej czesci do skakania,a czasem calej ramy (i wtedy faktyczna czesc do skakania jest mniejsza,bo odchodzi ta czesc co stanowia sprezyny-po tym sie nie da skakac,ba moze byc niebezpieczne jak tam noga wpadnie). Jak bardzo chcesz to jutro pojade pod Asde i zmierze dla Ciebie te trampoline w realu-u nas stoji rozpakowana. Starszy syn bedzie mial frjade z latania z miarka :) Odpowiedz Link
kjan76 Re: Trampolina 28.04.14, 22:51 Dorcian my mamy taką jak zalinkowalas z eBaya. Kupiliśmy używana i tylko dokupilam nową osłonę na sprężyny. Nic się nie ściąga, sprężyny są dobrze osłonięte I nawet sprawdzałam dzisiaj jak dzieci skakaly czy łatwo się do nich dostać, osłona jest ciasno nasunieta I nie da się tam wsadzić stopy czy ręki. Mój niespełna dwulatek bardzo lubi się na niej wyszaleć, a największą radoche ma jak moja czterolatka tam wejdzie I się z nim powyglupia. Odpowiedz Link