Dodaj do ulubionych

£800 za bilety do PL na wakacje!!!

18.05.14, 23:33
Normalnie mnie trafia! £800 za 2+1 w sezonie za bil powrotne do Pl. Nic innego nie moge wymyslec. Musze leciec z Dublina, bo z Irl. jestem. Z przesiadka w Londynie tez taniej nie wychodzi. Czy ten Ryanair oszalal czy co? I co ja mam zrobic? Wplaw do pl nie doplyne:-(
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 19.05.14, 00:02
      A musisz lecieć w jakimś konkretnym terminie? Przejrzyj ofertę normalnych przewoźników, bo latem są często sporo tańsi niż ci teoretycznie "tani". Jak tydzień temu szukałam połączeń na wakacje, to KLM wychodził taniej niż Wizzair.
    • zurekgirl Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 19.05.14, 00:08
      Ryanair ma jakas dziwna polityke cenowa. Kiedys bylo generalnie im wczesniej tym taniej. Teraz kombinuja. Kupilismy bilety na half term break na Ibize za ponad 900£, kosmos, ale przelknelismy. Kupowalismy dwa miesiace temu. Te same bilety miesiac temu kosztowaly 800, a teraz 600. Z nastepnymi feriami urzadze last minute.
    • tonia2005 Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 19.05.14, 01:13
      I wlasnie dlatego w zeszłym roku polecialam na Majorke zamiast do Polski :-).

• sfornarina Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 19.05.14, 08:10
        Też bym poleciała na Majorkę;)

Apropos Ryanaira zgadzam się, ostatnio też jakieś kosmiczne sumy za przelot płaciliśmy.
        • cherrie Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 19.05.14, 09:05
          No tak, ale my na 5 tyg. lecimy, wiec Majorka odpada:-)
          Jestem poprostu wsciekla na Ryanaira, bo tak sie sklada, ze wszedzie gdzie nam pasuje to akurat ten lata.
          Z tym terminem, ok jestem flexible ale tylko pare dni, wiec to niczego nie zmienia.
          Ach, tylko chcialam sobie ponarzekac troche....
          • plain-vanilla Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 19.05.14, 09:19
            A moze powinnas zobaczyc polaczenia z Edynburga? Loty chyba nie sa drogie z RNI do UK. Ja kupilam bilety Rynair na 3 osoby z Edynburga do Gdanska za £110 (w jedna strone).
            • plain-vanilla Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 19.05.14, 09:21
              Wlasnie sprawdzilam cene £98.97, tylko bagaz podreczny. Walizki wysylam kurierem.
    • ssabaudia Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 19.05.14, 10:20
      dlatego w te wakacje dzieci nie zobaczą dziadków. Wkurzają mnie łokropistcznie. Najgorsze,że w Polsce nie mam do użytku auta i musze polecieć albo do Katowic albo conajwyżej do Krakowa.
    • karolina_zet Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 19.05.14, 22:34
      ja wlasnie wczoraj tez sie denerwowalam: wysylamy dwojke dzieci na pierwsze samodzielne wakacje ( max 2 tyg rozlaki) i trzeba leciec 4 razy. Niestety £1000 nie starcza.
    • agniesia82 Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 19.05.14, 23:27
      W tym roku poszaleli cenowo. Najtaniej wychodzi lot. Albo podroz autem.
      na szczescie Dzis dzieki promocji w wizzair kupilismy bilety dla 4 osob w 2 strony za 370. Bez bagazu.
      Bo Jak zobaczylam cene za walizke-26f/szt to opadl mi biust ;-)
    • marninor Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 19.05.14, 23:30
      co Ty Cherri pleciesz? lec z belfastu / Internacionale w antrim/ do krakowa easy jet. z krakowa z lotniska do dworca 15 min moze jedna kolejka- swietne polaczeni... po co dublin? bo w ni jestes nie rozumiem.... a wogole nie rozumiem tego wakacyjnego patriotyzmu , za 1000 funtow to bym poleciala na wakacje a nie do polski.
      • cherrie Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 20.05.14, 08:43
        A nie pomyslalas o tym, ze z Krakowa musialabym caly dzien tluc sie po po Pl pociagami?
        Rownie dobrze moglabym leciec do Paryza, ale chyba nie o tym mowimy....
        • cherrie Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 20.05.14, 08:44
          A ...i jeszcze tu nie o patriotyzm chodzi, a o rodzine!
          • tonia2005 Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 20.05.14, 10:36
            U mnie tez rodzina sie prawie obrazila za ta Majorke. W tym roku zaproponowalam, zeby to oni kupili mi bilety na wkacje do Polski i .....cisza:-)
          • yskyerka Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 20.05.14, 11:35
            cherrie napisała:

> A ...i jeszcze tu nie o patriotyzm chodzi, a o rodzine!

Zaproponuj rodzinie, że spotkacie się na Majorce. :) Ja właśnie próbuję przekonać swoich, że Boże Narodzenie w ciepłym klimacie też ma swój urok.
          • plain-vanilla Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 20.05.14, 11:44
            Tez sie zgadzam z cherrie. Nie o patriotyzm chodzi. Do tego moje dzieci beda mialy 5 tygodni wakacji w cieplym klimacie, z wieloma atrakcjami plus kontakt z dziadkami. Tego na Majorce czy Ibizie nie bede mogla im zapewnic. Syn kocha wakacje w Polsce, cieszy sie juz i planuje, co bedziemy robic. Nie lecimy do Polski, bo sobie rodzina tego zyczy, tylko dlatego, ze sami chcemy i dzieci tez. Jak nie bedzie checi z naszej strony, to zale rodziny nie wplyna na zmiane decyzji.
            • plain-vanilla Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 20.05.14, 11:46
              A walizki wysylam kurierem w jedna strone. Z powrotem bierzemy 2 walizki ze soba.
              £26 za 32 kg walizke to nie jest ogromna kwota. Kurier bierze £22.
              • zurekgirl Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 20.05.14, 14:03
                A ja za wysylke walizki place £13.99 lub £15.99 jak nie ma promocji z teahousetransport. Bardzo polecam, tez 30 kg biora. Nie pracuje dla nich, ale bardzo polubilam i korzystam duuuzo ostatnio, jeszcze nie zawiedli ;)
                • plain-vanilla zurek 20.05.14, 14:48
                  A z ktorej firmy kurierskiej korzystaja w UK (odbior) i dowoz (Polska)? Chce wyslac dwie walizki i sie boje, o firmie nigdy nie slyszalam.
      • moccabristol Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 20.05.14, 11:40
        marninor napisała:

> co Ty Cherri pleciesz? lec z belfastu / Internacionale w antrim/ do krakowa eas
        > y jet. z krakowa z lotniska do dworca 15 min moze jedna kolejka- swietne polacz
        > eni... po co dublin? bo w ni jestes nie rozumiem.... a wogole nie rozumiem tego
        > wakacyjnego patriotyzmu , za 1000 funtow to bym poleciala na wakacje a nie do
        > polski.

Naprawdę złota myśl. Ja potrzebuję do Australii, a ktoś mnie przekonuje, żebym do Hiszpanii , bo też gorąco i to dopiero są wakacje!

Cherrie- niestety jest drogo, nawet jak się kupuje z wyprzedzeniem, to ceny nie są powalające. Warunki przewoźników kiepskie. Ceny bagażu powalające ale zdaje się, że lepiej to już było. Wyboru brak:(
    • aniaheasley Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 20.05.14, 20:09
      Wyszlo mi, ze ok. £130 za bilet na osobe w jedna strone, to chyba w sezonie wakacyjnym norma?
    • gazeta_mi_placi Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 20.05.14, 20:21
      Smutne, zostawiacie całą swoją rodzinę, znajomych i kraj, a potem nawet Was nie stać na bilety lotnicze.
      • plain-vanilla Re: £800 za bilety do PL na wakacje!!! 20.05.14, 20:46
        To samo mozesz napiac o Brytyjczykach emigrujacych do Australii i Nowej Zelandii. Jakos nikt ich nie zaluje ani oni sami tez w depresje nie wpadaja z tego powodu, ze zyje im sie lepiej tam, gdzie wyjechali. A sami przyznaja, ze na biletu ich stac raz na 3 lub 4 lata. Na ceny biletow ponarzekac mozna, jak najbardziej. Gdyby w UK bylo tak zle, to by tutaj nikt nie siedzial. Amen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka