Dodaj do ulubionych

Amazon vs ebay- co preferujecie?

22.05.14, 16:00
Zainspirowana innym watkiem....:-)

Ja przez 8 lat kupowalam wylacznie przez ebay. O amazonie nie chcialam nawet slyszec.
Teraz pare razy kupilam ( i cos tam tez zwracalam) przez Amazon i jestem naprawde mile zaskoczona. Przesylki docieraja migiem. Ze zwrotem zero problemu, czesto za free.
Takze po tylu latach....przechodze na strone Amazon.
A jak u Was?
Obserwuj wątek
    • bialasek75 Re: Amazon vs ebay- co preferujecie? 22.05.14, 16:08
      Glownie Amazon. Wiekszosc rzeczy tanszych niz na ebayu, kiedys jeszcze byly przesylki free niezaleznie od ceny, teraz powyzej 10 funtow. Czesto mam cos upatrzonego i sprawdzam ceny, czesto sie zmieniaja, wiec mozna naprawde trafic okazje, jak nie zalezy Ci na czasie. Do tego korzystam ze strony topcashback i cashback moge zamieniac sobie na vouchery Amazonu i dostac 5% wiecej w wartosci, wiec dodatkowo mi sie oplaca.
      • zurekgirl Re: Amazon vs ebay- co preferujecie? 22.05.14, 16:13
        Ja tez topcashback lubie. Robie remont, kupuje wiekszosc rzeczy przez internet i np baterie lazienkowe kosztuja mniej na ebayu, a sa od tego samego sprzedawcy co na Amazonie, wiec pewnie Amazon pobiera wyzsze prowizje. To samo zaluzje. Za to mazak do fug tanszy na Amazonie, wiec sprawdzam doslownie kazda rzecz, przy wiekszych zakupach robi sie spora oszczednosc.
        • e-vil Re: Amazon vs ebay- co preferujecie? 22.05.14, 16:52
          ja lubię Amazona i kupuję na równi z Ebayem - na Ebayu poluje na używki, na Amazonie głównie nowe przedmioty czy książki.. ale raz się Amazonem rozczarowałam - kupiłam perfumy, które okazały się podróbkami (bardzo, bardzo dobrymi podróbkami, ale ponieważ to były moje ulubione perfumy to się nie nabrałam) - dostałam zwrot kasy po odesłaniu.. ale wcześniej błagania sprzedającego bym usunęła negatywny komentarz
    • plain-vanilla Re: Amazon vs ebay- co preferujecie? 22.05.14, 18:44
      Amazon 90%. Czego nie moge kupic na Amazonie, kupuje uzywane na Gumtree. Reszte na Ebayu. W tym roku kalendarzowym kupilam na Ebayu 5 rzeczy za calkowita kwote £52.
      Chwale sobie to, ze Gumtree w koncu wprowadzilo przeszukiwanie produktow wedlug odleglosci od miejsca zamieszkania. W ten sposob, wybieram sobie 5 mil od domu i szukam. Pojade, obejrze, zaplace i nie musze sie przejmowac czekaniem na paczke albo ewentualnie szarpaniem ze sprzedajacym, ze towar niezgodny z opisem.
    • a-inka Re: Amazon vs ebay- co preferujecie? 23.05.14, 14:12
      Amazon,przede wszystkim,jakoś nigdy się nie rozczarowałam,a kupuję głownie on-line,po prostu nie mam czasu aby łazić po sklepach ,klikam,sprawdzam ceny i za 2-3 dni mam w domu.
      Ostatnio okazało się,że nawet Avon ma sklep on-line,kupuje okazjonalnie,ale proszę-zamawiasz i za 2 dni masz w domu,a nie za 2 tygodnie,jak to się dzieje w przypadku zamówień przez konsultantkę.Swoją drogą Avon strzelił samobója tym paniom właśnie,ale dla mnie jako potencjalnego,leniwego klienta-to strzał w dziesiątkę.
      Gumtree też lubię,bo jak ktoś pisał-można podjechać,zobaczyć itd.
      Do e-baya nigdy nie miałam przekonania jakoś,ale to z lenistwa,nie chce mi się licytować,czekać itd,chyba,że jest opcja-kup teraz.
      Pozdrawiam!
    • agata.richardson Re: Amazon vs ebay- co preferujecie? 28.05.14, 21:26
      Ja na ebay już od paru ładnych lat (kupuję i sprzedaję). Natomiast rodzina w Hiszpanii preferuje Amazon (jeszcze jak mieszkali w UK, oraz po przeniesieniu się do Hiszpanii).
    • princesswhitewolf Re: Amazon vs ebay- co preferujecie? 29.05.14, 11:16
      ebay to tez aukcja, a amazon nie.
      ja chodze wszedzie, na Aliexpress.com tez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka