12.10.14, 15:03
Moj maz od dawna marzy o tatuarzu-jakos nigdy nie bylo nam po drodze. Chcialabym mu zakupic jakis rodzaj bonu podarunkwego,zeby mogl pojsc i sam wybrac wzor. Ale z racji,ze nie wiem zupelnie nic w tym temacie to moze ktos bedzie umial powiedziec:
- jak wybrac miejsce tatuarzu,zeby bylo bezpiecznie? Na co zwracac uwage? Co jest podstawa bezpieczenstwa zdrowotnego? O co pytac wybierajac miejsce?
- ile moze kosztowac taki tatuarz? Jak to sie wycenia? Z jakim przedzialem cenowym powinnam sie liczyc?
- ile czasu trwa zrobienie takiego tatuarza? W minutach czy godzinach sie to liczy?
Dzieki serdeczne!
Obserwuj wątek
    • marninor Re: Tatuaz 12.10.14, 17:14
      Poszukaj na facebooku lokalnych salonow, obejrzyj ich strony w necie i prace- kto je robil. Cena i czas zalezy od motywu , kolorow,wielkosci itd. Osobiscie uwazam ze bon na tatuaz to raczej nie bardzo bo nikt nie poda ceny bez okreslenia wielkosci motywu itd tak na oko sie tego nie robi. Jesli tatuaz wymaga pracy jest duzy ect mozna umowic sie na cene za sesje bo potrzeba ich kilka-ja tak mialam.
      • robak.rawback Re: Tatuaz 13.10.14, 21:15
        sprawdz czy maja odpowiednie certyfikaty czystosci, dokladnie nie wiem jak one sie nazywaja ale takie stwierdzajace ze czysto, ze nie zaraza zoltaczka etc

jesli chodzi o tatuaze ogolnie to ja bym powiedziala ze niech sie troche nad tym zastanowi i wybierze cos co na pewno mu sie szybko nie znudzi etc - teraz jest masa ludzi obtatuowanych w jednym rzucie od stup do glow, albo majacych roznego typu random collections - i szczerze powiedziawszy w wiekszosci przypadkow nie wyglada zbyt dobrze. ostanio mielismy na ten temat dyskusje z paroma osobami, przebywamy w towarzystwie dosc wytatuowanym i w wiekszosci stwierdzilismy ze to juz nie jest takie ciekawe jak kiedys bylo.

chyba doszlismy do takiego punktu ze to sie stalo tak powszechne ze nie robi wrazenia i tylko kazdy wyglada dokladnie tak samo. szczegolnie te wszystkie tribal tatoos etc - tak jak kiedys wyroznialy i powiedzmy nadawaly smaczku teraz sie zrobily tak pospolite ze ciekawiej zaczynaja wygladac ludzie bez tatuazy.
        (kto by pomyslal ze do tego dojdzie... sama chcialam kiedys tatuaz ale autentycznie zaczynam sie cieszyc ze nie zrobilam...)
        • robak.rawback Re: Tatuaz 23.10.14, 12:39
          wiem ze twoj maz nie chce sie caly pokryc w tatuazach ale i tak wkleje
          duzo komentarzy tez jest

www.dailymail.co.uk/news/article-2802935/teaching-assistant-sent-away-catholic-school-arms-neck-covered-tattoos.html
          • e-vil Re: Tatuaz 23.10.14, 15:03
            ja mam jeden tatuaż - zrobiłam go sobie na karku, więc mi się szybko nie znudzi, bo go po prostu nie widzę :D i mam taki 'podrasowany' symbol - znak zodiaku (to zawsze będzie aktualne)
            Co do salonu - to warto podpytać znajomych, który salon polecają - ja poszłam do pierwszego lepszego i tatuaż też był 'pierwszy lepszy' jakościowo - musiałam go sobie 'poprawiac' już w lepszym salonie - a ten wybrałam przez rekomendacje znajomych.
            Cena waha się od wielkości i trudności, więc to może być wszystko od 50 funtów w górę
    • carmelaxxx Re: Tatuaz 23.10.14, 15:44
      jesli mieszkasz gdzies blisko York, to tam jest polki tatuazysta - jak dla mnie mistrz, pieknie robi ( polish dan na facebooku)
      • londynwarszawaparyz Re: Tatuaz 24.10.14, 10:33
        pytasz czy trwa to w godzinach czy minutach- to w zaleznosci od wielkosci tatulazu. maly zajmie mniej czasu niz duzy. Przykladowo kilka malenkich wzorkow na reku to godzina, duzy tribal to juz kilka godzin. Nie mam tatuazy :) Ale moj facet ma- i to jest ponoc jak nalog :) Jak zrobisz jeden myslisz juz o kolejnym :)
        • bisiek10 Re: Tatuaz 24.10.14, 19:50
           i to jest ponoc jak nalog :) Jak zrobisz jeden myslisz juz o kolejnym :)

To prawda :) BTW Ja moge polecic kogos w Slough :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka