perelkahania 18.02.15, 11:05 Cześć Dziewczyny :) macie jakiś dobry sposób na pranie angielskich carpetow?mam taki jasny bezowy i nie wiem czy wołać kogoś do prania czy jest jakiś dobry domowy sposób...jakaś szczotka albo coś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turmalinka Re: Pranie dywanow 18.02.15, 11:55 jak mialabym szczotka na kolanach ten carpet to bym sie pochlastala :D Na biezaco odswiezam mopem parowym, a na wieksze pranie wolam kogos, bo sama tym ustrojstwem do prania dywanow nie potrafie schodow zrobic Odpowiedz Link
perelkahania Re: Pranie dywanow 18.02.15, 12:06 Najwiekszym problemem dla mnie jest to,ze ten carpet sie 'gufrowaci', nie wiem jak to inaczej nazwac :) i zrobil sie po prostu brzydki..myslalam o takiej gumowej miotle, ktos probowal? Odpowiedz Link
zurekgirl Re: Pranie dywanow 18.02.15, 16:25 Pranie mojego carpetu przede mna, ale znajoma zarzekala sie, ze ci ludzie od prania robia z jej carpetu cud-nowke sztuke. Wiec sie sama nie bede zabierac, tez ludzi z maszyna wezwe. Odpowiedz Link
truskawkowe_studio Re: Pranie dywanow 18.02.15, 20:28 Rug Doctor! do wynajecia w tesco, homebase itp. Zaplacilismy chba £40 za wynajecie na weekend ale mozna taniej i na krocej, przejechalam nim caly dom, kanapy, dywany i dywaniki i cuda panie! dywany jak nowe i nigdy bym nie uwierzyla ze beda takie efekty. Najbudniejsze miejsca musialam przejechac kilka razy po wyschnieciu ale naprawde super efekt Odpowiedz Link
krecik Re: Pranie dywanow 19.02.15, 10:41 O! Wlasnie, wlasnie, tez polecam. Pozyczylismy po przeprowadzce i RugDoctor jest rewelacyjny. Prosty i latwy w uzyciu, a przede wszystkim to ty masz kontrole co i jak, gdzie i ile razy zostanie wyczyszczone ku twojej wlasnej satysfakcji. Ag Odpowiedz Link
perelkahania Re: Pranie dywanow 19.02.15, 21:08 Dzieki wielkie :) zarezerwowalam sobie RugDoctor'a u mnie w tesco na poniedzialek:) zobaczymy jakie beda efekty :D Odpowiedz Link
kasiulka25 Re: Pranie dywanow 22.02.15, 21:23 ja skorzystalam z ogloszenia na gumtree, pan sie oglaszal, zadzwonilam i sie umowilismy - i mialam szczescie, bo swietnie trafilam :) starszy pan, po 60tce, bardzo, ale to bardzo dokladny, wyczyscil wszysko idealnie a na koniec wzial £20 mniej niz bylo umowione, bo - nie znajac jak to wyglada - powynosilam meble itd, wiec on juz tego nie musial robic. Jak masz czas to rug doctor jest dobra opcja, ale jesli nie - to sprawdzona ekipa (moze popytaj znajomych..?) to swietne wyjscie. Odpowiedz Link
marzeniee22 Re: Pranie dywanow 25.02.15, 10:25 My wynajęliśmy ekipę która miała urządzenie Big Green. Rug doctor się przy nim kryje. Mamy dosyć stara wykładzinę, nie zmieniana po poprzednich właścicielach, ale mimo to ten właśnie odkurzacz dał radę. Poszukaj filmików na you tubę, które porównują te 2 odkurzacze. Ja teraz planuje sama taki zakupić, bo byłam mega zadowolona z efektu. Odpowiedz Link