under.fire 24.04.15, 00:33 Jestem ciekawa gdzie kupujecie? Mam na myśli ang sklepy, piekarnie? Czy gdzieś można dostać np żytni na zakwasie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sznurowadla11 Re: Dobry chleb 24.04.15, 01:08 Dobry pszenny na zakwasie to San Francisco Sourdough z M&S, w Sainsburys tez dobry chleb sprzedaja, chyba pod nazwa sourdough pave, taki plaski. Dobrego zytniego, czy pszenno-zytniego chleba jeszcze nie uswiadczylam, chociaz ten z Ocado (sprzedawany chyba jako wlasny z Waitrose) byl znosny. Odpowiedz Link
gnusmas12 Re: Dobry chleb 24.04.15, 08:54 Sourdough pave mają też w tesco, dla mnie OK. W lidlu też jakiś czas temu mieli chleb na zakwasie, bardzo podobny do polskiego baltonowskiego, niestety od dawna już go nie widziałam (przynajmniej w moim lidlu). Odpowiedz Link
ilonka45 Re: Dobry chleb 24.04.15, 11:44 Waitrose sprzedaje swoj chleb zytni na zakwasie, pakowany w cwartkach i pokrojony. Najwiekszy wybor ma siec sklepow Gail's. Zytnie, razowe, pszenne, mieszane, z oliwkami etc Odpowiedz Link
zurekgirl Re: Dobry chleb 24.04.15, 13:48 A jaka okolica cie intersuje? Znam piekarnie z pysznym chlebem przy London Fields. Odpowiedz Link