09.07.15, 20:50
dzis u corki wykrylam. Zalila sie od paru dygodni ze ja wagina swedzi itp. miala badania zrobione nic nie wykryli. Dzisiaj wypatrzylam ze ma owsiki. Jakies porady przeczytalam ze do lekarza nie trzeba isc tylko do pharmacy po jakis srodek i ze cala rodzina ma zarzywac. Mam tez zamiar jutro posprzatac dokladnie wyprac posciel na wysokiej temperaturze. Ubigacje juz dzisiaj odkazalam. Co jeszcze moge zrobic, jakies srodki naturalne, kwasnicy nie wypija, ja jak bylam mala to wlasnie woda z kapusty kiszonej mama mnie leczyla.
Obserwuj wątek
    • yumemi Re: owsiki 09.07.15, 22:27
      Wiele dzieci miewa, Ovex kup w aptece i tyle.
      Moja corka miala taki etap ze co rusz miala a potem minelo. Darowalabym sobie smakolyki w postaci wody z kapusta :)) No chyba ze ktos lubi :)
      • nannyjo32 Re: owsiki 09.07.15, 22:36
        chyba ze szkoly przyniosla bo bylo pare listow ze szkoly ze maja dzieci.
        • ingaki Re: owsiki 10.07.15, 20:18
          Wyeliminować podczas leczenia słodycze i cukier w każdej postaci. Pozniej ograniczyc. Dziecko musi spac w majtkach i codzinnie zmieniac pizame. Zaraz po wstaniu z lozka myc ręce. Ogolnie myć ręce ciagle, paznokcie obciac najkrócej. I naprawdę zeero cokru bo tym one sie żywią.
          • nannyjo32 Re: owsiki 10.07.15, 22:41
            juz wszytko wypralam dzisiaj i posprzatalam, zalozylam im tez majtki na noc. Slodyczy jutro sie pozbede. Dzisiaj zalylylismy dawke vermaxu.
            • nannyjo32 Re: owsiki 10.07.15, 22:42
              co najlepsze ta ktora ma owsiki slodyczy nie lubi ;)
              • ingaki Re: owsiki 10.07.15, 23:09
                No to dziwne moze teraz bedzie Ją ciągnąć do słodkiego. Powodzenia ! U nas po pierwszej dawce po dwóch tygodniach dalam jeszcze raz. I spokoj jak narazie mamy.
                • nannyjo32 Re: owsiki 10.07.15, 23:11
                  ja tez dam chyba juz za tydzien. wlasnie sie obudzila i drapala. Jutro znowu sprzatanko ;)
                  • ingaki Re: owsiki 10.07.15, 23:18
                    One tak 2 godziny po położeniu sie spać harcuja. Ja dalam po dwóch dniach i pozniej po 2 tygodniach. Trzeba po dwoch bo chyba taki czas na wyleganie maja nowe. Lepiej odczekac tyle niż wcześniej dać. Przynajmniej większa szansa na pozbycie sie ich.
              • yumemi Re: owsiki 10.07.15, 23:48
                Po prostu taki etap ze sa podatne. Moja corka jak mało kto pilnuje mycia rak, obcina regularnie paznokcie, etc
                Złapała owsiki trzy razy pod rząd - po czym od ponad roku nie ma sladu.
                • panixx Re: owsiki 13.07.15, 21:45
                  Tez mielismy.
                  Podac lekarstwo na poczatku i po 2 tyg calej rodzinie.
                  Wyprac dobrze posciel, pizamy, bielizne, reczniki, wysprzatac pokoj- poodkurzac podlogi, zetrzec kurz.
                  Niech cora spi w majtkach, rano dobrze umyjc pupe i krocze i rece. Owsiki wychodza w nocy i wowczas skladaja jaja w mazi, ktora powoduje swedzenie, dziecko nieswiadomie drapie sie i potem przenosi to do ukladu pokarmowego - i tak zamyka sie kolko. Trzeba je przerwac :)
                  • nannyjo32 Re: owsiki 13.07.15, 21:54
                    wszystko sprzatam codziennie. Lekarstwo zarzylismy w piatek. Mowily mi pare razy ze je swedzi zajrzalam mialy jakiegos jednego juz ledwo ruszajacego sie-wiec zdychaja. Powtorze jeszcze raz lekarstwo w piatek i nadal sprzatanko. Mam obsesje, podmywaja sie tez rano spia w majtkach, pizamy codziennie do prania. Posciel zmieniam co 3 dni. Kaze rece myc non stop.
                    Widac roznice od 2 miesiecy mielismy nieprzespane noce bo jedna sie zalila ze ja wagina swedzi i zwijala, chodzila nie wyspana z podkrazonymi oczami. Teraz spokoj i cisza cale noce przesypia u siebie w lozku.
                    Dobrze ze wakacje nadchodza bo je wytepie pozadnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka