Dodaj do ulubionych

ryanair, foteliki

29.02.16, 09:56
Przy rezerwacji biletów przeczytałam na stronie ryanair, że dzieciom (było napisane "infant or child") przysługuje przewóz wózka oraz jednej z niżej wymienionych rzeczy za darmo (np. fotelika, łóżeczka turystycznego, etc), brak informacji o jakichś granicach wiekowych. I teraz mam zagwozdkę, czy coś przegapiłam, czy faktycznie dla każdemu pasażerowi oznaczonemu jako dziecko przysługuje przewóz foteliku za darmo, niezależnie od wieku? Bardzo by mi taka opcja odpowiadała, bo chcemy na miejscu wypożyczyć auto, a foteliki z wypożyczalni to ruska ruletka, czasem się trafiają porządne, a czasem mają taki szmelc, że strach w tym dziecko posadzić. Dzieci w wieku 2, 5 i 9 lat.

Ktoś się orientuje?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: ryanair, foteliki 29.02.16, 11:22
      Ja tez tak zrozumialam. Lecialam w zeszlym roku z 3.5 latkiem i mialam wozek ze soba. Kiedys bylo tak, ze wozki byly za darmo tylko dla infants.
      Mielismy wynajety samochod i foteliki to byly odpady atomowe. Ja zdazylam kupic dwa porzadne booster seats na miejscu. Jest tez ryzyko, ze zniszcza fotelik podczas transportu.
      Moze zadzwon lub napisz email, zeby sie upewnic.
    • yadrall Re: ryanair, foteliki 29.02.16, 13:12
      Ja osobiscie wozilam starsze dzieci w wozkach i nie bylo problemu-jak jest w wypadku fotelikow to nie mam zielonego pojecia.
      Ale na stronie Ryanair jest dostepny chat z pracownikiem (po polsku,albo angielsku) i jest to fajna opcja kontaku z nimi. Piszesz z zywa osoba,wiec nie ma problemu,zeby sie dogadac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka