anna.niebieska 17.04.16, 19:10 Czy mialyscie mozliwosc obejrzenia birthing unit przed porodem? Czy pomoglo Wam to sie lepiej psychicznie przygotowac do porodu? Ja niestety nie mam takiej mozliwosci, i nie nastraja mnie to pozytywnie ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andgie Re: ciaza 17.04.16, 19:44 Ja mialam, ale nie jako pacjentka, lecz tlumaczka. Nie pomoglo mi przygotowac sie psychicznie, bo kiedy zawieziono mnie na sygnale do szpitala, to nie bylo czasu na przemyslenia . Jedyne , co bylo dobre, to to, ze dowiedzialam sie, ze jest mozliwosc wynajecia jednoosobowej sali po porodzie, polozna mi nie powiedziala. Dzieki temu spokojnie sobie odpoczywalam , budzona od czasu do czasu jedynie przez synka :) Odpowiedz Link
steph13 Re: ciaza 17.04.16, 21:41 Niektóre szpitale maja virtual tour na ich stronie i można sobie obejrzeć. No i zachęcaja rownież do obejrzenia facilities osobiście? Ostatnio miałam styczność i zaszokowana byłam cena prywatnego pokoju w NHS szpitalu, ?950 za noc w Chelsea and Westminster, ale warto bo przyjemniej niż dzielił pokój z innymi. Odpowiedz Link
anna.niebieska Re: ciaza 17.04.16, 22:11 Virtual tour obejrzalam, ale wolalabym na zywo. Pogadac, zapytac. Niestety, szpital nie daje tej mozliwosci. Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: ciaza 17.04.16, 22:16 A polozna, ktora prowadzi ciaze nie pracuje w tym szpitalu? U mnie tak bylo. Szpital nablizszy miejscu zamieszkania i polozne stamtad byly. Moglam o wszystko zapytac. Nie przyszlo mi do glowy zwiedzac. Odpowiedz Link
clonek13 Re: ciaza 18.04.16, 00:07 Jesli pierwsza ciaza to polecam ale przy kolejnych to nie jest istotne.Nawet jesli nie obejrzysz sal na porodowce to nie martw sie.Jak przychodzisz rodzic to kueruja krok pi kroku gdzie bedziesz,wyjasniaja wszystko ,ja w nowym miescie I drugie dziecko I jak przyszlam rodzic to mi sie polozna zapytala czy widzialam oddzial,powiedzialam ze nie wiem mi szybko pokazala wszystkie pokoje.Najwazniejsze zebys zabukowala pokoj jesli chcesz byc w prywatnym po porodzie I miala plan porodu napisany zeby wiedzieli czego sobie zyczysz a czego nie.Urodzilam o 12 w poludnie a o 17 kazali isc do domu,wiec po porodzie nawet doby tam nie spedzilam,nic nie przewidzisz. Odpowiedz Link
eraz-lilipop Re: ciaza 18.04.16, 11:30 Ja oglądałam cały oddzial przed porodem . Przez godzinę położna mówiła co i jak , pokazywała sale , basen , sale jedynki . Mówiła o znieczuleniach . Gdzie można parkować itp. Dla mnie odwiedziny oddziału dużo dały ,źle się czuje w nowych miejscach . Przy zapisie na oddział i porodzie czułam większy komfort psychiczny. U mnie w szpitalu zbierali grupkę ciężarnych i oprowadzali trzeba było się zapisać na zwiedzanie parę tygodni wcześniej przed terminem porodu. Odpowiedz Link
karolina_zet Re: ciaza 18.04.16, 13:13 Moje polozne dawaly mozliwosc obejrzenia porodowki. Wyznaczone byly terminy i mozna bylo podejsc i zobaczyc jak wygladaja. Odpowiedz Link
marninor Re: ciaza 18.04.16, 14:40 Porodowki nie ogladalam , kilka razy bylam w gabinecie na oddziale :) po porodzie polozyli mnie na sale ogolna mimo ze bylam ja i jeszcze jedna pani daleko od mnie - mnie zabrali do pokoju jednoosobowego jak w hotelu z lazienka itd. Bylo super! Nic nie placilam- podziekowalam czekoladkami itp bo naprawde to byla najlepsza opieka. Wszyscy nawet pani roznoszaca jedzenie byli na medal. Pani wode mi przynosila co chwila swieza - pelna troska. To byl moj trzeci porod- dwa w pl i to bez porownania. Porody w pl to byla trauma i naturalny i cc. Nie martw sie na zas. Jak zaczniesz rodzic to doprawdy rozklad porodowki noe bedzie mial znaczenia :) Odpowiedz Link
szczur.w.sosie Re: ciaza 18.04.16, 15:16 Dwa razy rodziłam w szpitalu w UK i dwa razy na sali jednoosobowej. Raz w wielkim szpitalu, bo urodziłam przed czasem i były kłopoty, drugi raz w szpitalu, gdzie wszystkie 5 sal było jednoosobowych. Odpowiedz Link
bisiek10 Re: ciaza 18.04.16, 16:49 To ze sale porodowe sa jednoosobowe to chyba standard. Odpowiedz Link
szczur.w.sosie Re: ciaza 18.04.16, 16:55 Jasne. Ale z poródówki zaraz jedzie się na salę "po". I te były jednoosobowe. Odpowiedz Link
bisiek10 Re: ciaza 18.04.16, 17:04 Piszesz ze rodzilas dwa razy na sali jednoosobowej.Stad moj komentarz. Odpowiedz Link
szczur.w.sosie Re: ciaza 19.04.16, 12:37 Tak naprawdę, mój pierwszy poród w UK był nie na porodówce, ale na takiej sali, gdzie się leżało po porodzie, bo przyszlam z bólem i krwawieniem 3 miesiące przed porodem. Położna mnie obejrzała, a ja tam zaraz urodziłam. Współczuję, że kobiety w innych pokojach obok musiały wrzasków słuchać;) To był skrót myślowy. I faktycznie niejasno wyszło. Odpowiedz Link