krolowa21 28.05.16, 09:09 Jaka waszym zdanie antykoncepcja jest najlepsza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ann.38 Re: antykoncepcja 28.05.16, 11:08 Nie ma jednej najlepszej. To zależy od sytuacji, światopoglądu, stanu zdrowia i jeszcze kilku innych czynników. Odpowiedz Link
aniaheasley Re: antykoncepcja 28.05.16, 12:55 Jak nie wiesz za duzo w temacie, to moze umow sie do GP i zapytaj o metody oferowane i za i przeciw, a raczej o ewentualne skutki uboczne i przeciwwskazania. W wiekszosci przypadkow jezeli kobieta nie ma preferencji, proponuja na poczatek tabletke. Czesto stosowane sa tez implanty, spirale 2 rodzaje. Rzadziej zastrzyki anty. Odpowiedz Link
yumemi Re: antykoncepcja 28.05.16, 15:09 Wszysko zależy :-) U mnie np tabletki odpadaja wiec była spirala hormonalna, był implant etc. Jak juz sie więcej dzieci nie planuje - można rozważyć zabieg u partnera czyli vasectomy. Odpowiedz Link
klaudka_mala Re: antykoncepcja 29.05.16, 18:51 Byłam na tabletkach. Odstawiłam, bo równie dobrze mogłam ich nie brać, ochoty na seks prawie wcale. Z chudnięciem duże problemy. Ale może to tylko ja, wiem że wiele kobiet przyjmuje tabletke bardzo dobrze. Odpowiedz Link
ann.38 Re: antykoncepcja 31.05.16, 01:40 Pytanie było o najlepsza, a nie najbardziej skuteczna.;-) Odpowiedz Link
miss.e Re: antykoncepcja 31.05.16, 21:12 najlepsza :) to jest sprawa bardzo indywidualna, dla mnie np najlepsza jest mirena a znam osoby dla ktorych to byla najgorsza opcja. sama musisz wybrac co Ci najbardziej odpowiada. umow sie na pogadanke do family planning Odpowiedz Link
e-vil Re: antykoncepcja 31.05.16, 12:29 ja od niedawna mam implant i całkiem dobrze mi służy tj. nie zaobserwowalam jakis skutkow ubocznych (oby tak dalej), ale nie chwale dnia, bo wszystko moze sie zdazyc ;) Odpowiedz Link