Dodaj do ulubionych

antykoncepcja

28.05.16, 09:09
Jaka waszym zdanie antykoncepcja jest najlepsza
Obserwuj wątek
    • ann.38 Re: antykoncepcja 28.05.16, 11:08
      Nie ma jednej najlepszej. To zależy od sytuacji, światopoglądu, stanu zdrowia i jeszcze kilku innych czynników.
    • aniaheasley Re: antykoncepcja 28.05.16, 12:55
      Jak nie wiesz za duzo w temacie, to moze umow sie do GP i zapytaj o metody oferowane i za i przeciw, a raczej o ewentualne skutki uboczne i przeciwwskazania.
      W wiekszosci przypadkow jezeli kobieta nie ma preferencji, proponuja na poczatek tabletke.
      Czesto stosowane sa tez implanty, spirale 2 rodzaje.
      Rzadziej zastrzyki anty.
    • yumemi Re: antykoncepcja 28.05.16, 15:09
      Wszysko zależy :-) U mnie np tabletki odpadaja wiec była spirala hormonalna, był implant etc.
      Jak juz sie więcej dzieci nie planuje - można rozważyć zabieg u partnera czyli vasectomy.
    • klaudka_mala Re: antykoncepcja 29.05.16, 18:51
      Byłam na tabletkach. Odstawiłam, bo równie dobrze mogłam ich nie brać, ochoty na seks prawie wcale. Z chudnięciem duże problemy. Ale może to tylko ja, wiem że wiele kobiet przyjmuje tabletke bardzo dobrze.
      • liley11 Re: antykoncepcja 31.05.16, 01:21
        Wstrzemięźliwość 100% ;)
        • ann.38 Re: antykoncepcja 31.05.16, 01:40
          Pytanie było o najlepsza, a nie najbardziej skuteczna.;-)
          • miss.e Re: antykoncepcja 31.05.16, 21:12
            najlepsza :) to jest sprawa bardzo indywidualna, dla mnie np najlepsza jest mirena a znam osoby dla ktorych to byla najgorsza opcja. sama musisz wybrac co Ci najbardziej odpowiada. umow sie na pogadanke do family planning
    • e-vil Re: antykoncepcja 31.05.16, 12:29
      ja od niedawna mam implant i całkiem dobrze mi służy tj. nie zaobserwowalam jakis skutkow ubocznych (oby tak dalej), ale nie chwale dnia, bo wszystko moze sie zdazyc ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka