Dodaj do ulubionych

Evening reception i prezent

31.01.17, 17:04
Dostaliśmy zaproszenie od znajomych na evening reception. Bardzo mnie zniesmaczyl rutynowy wierszyk z prośbą o podarunek w formie pieniędzy na podróż poślubna. No i hmmm..... zastanawiam się teraz czy to standard że dołącza się taka prośbę dla wieczornych gości? Z mojego doświadczenia day guests dostają listę prezentow/dają pieniądze a wieczorni goście butelka szampana, vouchers itp ale to raczej w formie bonusu i nie ma jakiś większych oczekiwan w stosunku do nich. Nie posadzajcie mnie o sknerostwo bo oczywiście nigdy nie poszalabym z pustymi rękami i zamierzalismy wrzucić pieniadze do koperty ale jakoś mi to nie pasuje. Przesadzam?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Evening reception i prezent 31.01.17, 19:21
      community.babycentre.co.uk/post/a26449541/wyoo_etiquette_for_wedding_gifts_-_reception_only_invite
    • plain-vanilla Re: Evening reception i prezent 31.01.17, 19:24
      www.youandyourwedding.co.uk/forum/general-chat/evening-reception---gift-etiquette/304914.html
      • snakelli Re: Evening reception i prezent 31.01.17, 19:27
        Jak te linki mają się do mojego postu?
        • plain-vanilla Re: Evening reception i prezent 31.01.17, 19:30
          Są w nich odpowiedzi na wszystkie pytania/wątpliwości zawarte w twoim startowym poście.
          Na pewno jeszcze matki Polki się wypowiedza, więc się nie martw.
          • snakelli Re: Evening reception i prezent 31.01.17, 19:57
            Tak ale jak nie pytam czy i ile dać bo to dla mnie oczywiste. Chodzi mi o sposób w jaki to zostało zrobione. Dla mnie jest to dziwne i mało eleganckie ale możliwe, że się nie znam więc pytam o opinie.
            • alannda Re: Evening reception i prezent 01.02.17, 13:44
              Wszystkie 3 evening receptions na jakich bylam wspominaly albo o wedding list albo o pieniadzach na podroz poslubna. Nikt sie nie zajaknal ze to nieeleganckie wiec zalozylam ze taki zwyczaj:) Juz po fakcie beda wierszyki z podziekowaniami;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka