Dodaj do ulubionych

reklamacje na Amazon

20.03.17, 14:29
Czy ktoś coś może poradzić?
W listopadzie kupiłam na Amazon żyrandol. Kosztował prawie £100 więc to nie to, że jakieś tanie badziewie. Żyrandol został zamontowany i byłam z niego bardzo zadowolona.
Niestety kilka dni temu, wieczorem zwyczajnie się rozwalił i mało nie spadł mężowi na głowę! Mąż wogóle go nie dotykał, wygląda jakby zwyczajnie się rozkleił.
Żyrandol wisi w drugiej sypialni więc jest używany najwyżej 2-3 razy w tygodniu. Żarówka też jest taka jak w instrukcji.

Zrobiłam zdjęcia i weszłam na stronę Amazona by złożyć reklamacje. Niestety okazuje się, że mogłam to zrobić tylko do 1 lutego! Czyli wygląda, że jakieś 3 miesiące od daty zakupu.
No ale przecież nie wydałam prawie 100 funtów na żyrandol, który po 3 miesiącach jest do wyrzucenia.

Czy ktoś może reklamował przez Amazon po więcej niż 3 miesiącach? Jak to zrobić?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: reklamacje na Amazon 20.03.17, 14:43
      Ja też się chętnie dowiem. Czytałam nieciekawe opinie innych osób i sama nie wiem. Unikam kupowania droższych rzeczy na Amazonie.
      Napisz maila albo poproś o callback. Bedzie szybciej, jeśli z kimś porozmawiasz.
      • princesswhitewolf Re: reklamacje na Amazon 21.03.17, 08:41
        zwroty przez amazon sa najprostsze na swiecie, ale nie po 3 miesiacach
    • alannda Re: reklamacje na Amazon 20.03.17, 19:51
      Kupilas bezposrednio od Amazon czy przez marketplace? Jesli zyrandol ma gwarancje to mozesz skontaktowac sie bezposrednio z producentem, powinni naprawic albo wymienic. Jesli nie to skontaktuj sie ze sprzedawca, do 6 miesiecy musza zoferowac naprawe, wymiane albo full refund. Poczytaj tu:
      www.citizensadvice.org.uk/about-us/how-citizens-advice-works/citizens-advice-consumer-work/the-consumer-rights-act-2015/

• szczepka75 Re: reklamacje na Amazon 21.03.17, 11:36
        ja kiedys reklamowalam breadmaker ,prawie rok po kupnie .
        napiasalm do sprzedwcy ,wyslal kuriera po odbior .
      • salsa.lover Re: reklamacje na Amazon 21.03.17, 19:28
        Bezpośrednio od Amazon. W danych zamówienia w ogóle nie mam sprzedawcy, więc nawet nie wiem jak się nazywa. Jako sprzedawca figuruje Amazon EU.

Owszem, jest mnóstwo info na ich stronie o zwrotach, ale tylko do 30 dni. Niby mają option for repair, ale ta opcja jest już niedostępna dla tego zamówienia.
        • gabez1 Re: reklamacje na Amazon 21.03.17, 21:16
          Wybierasz opcje na dole strony:
          HELP
          NEED MORE HELP?
          CONTACT US
          opisujesz problem.

Mam nadzieje, ze pomoglam.
          • salsa.lover Re: reklamacje na Amazon 22.03.17, 20:00
            Dzięki. Znalazłam opcje "chat". Zgodzili się wysłać nowy. Mam nadzieję, że będzie lepszy egzemplarz.
            • lucasa Re: reklamacje na Amazon 22.03.17, 22:10
              To fajnie ze tak Ci sie udalo to rozwiazac. Dobrze wiedziec na przyszlosc....
              • gabez1 Re: reklamacje na Amazon 23.03.17, 09:09
                Super!
                Moim zdaniem, nie ma lepszego miejsca na zakupy niz Amazon, ale wazne jest, zeby sprzedawca byl Amazon.
                Nigdy nie mialam problemow. Staraja sie rozwiazac problem tak szybko, jak moga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka