Dodaj do ulubionych

Chorwacja - gdzie

20.01.18, 20:18
Czy ktos byl i moze polecic konkretne miejsca? Chcielibysmy polecic z dziecmi, nie lubimy duzych hoteli i all inclusive...male hotele lub wille, b&b.... gdzies przy plazy oczywiscie.
Obserwuj wątek
    • aniaheasley Re: Chorwacja - gdzie 20.01.18, 23:13
      Na Chorwacji jest tyle pieknych miejsc, az zal polecic jedno, kosztem drugiego. Bylam w wielu miejscach, wszedzie pieknie. Jakbym miala wybierac, albo wrocic to w trzy miejsca, okolice Porec, czyli polnoc, lot do Wenecji i potem prom z Wenecji, wyspa Brac, tam najlepiej lot do Splitu, i polwysep Peljesac, plaza u nasady polwyspu Korcula. To ostatnie miejsce chyba najbardziej, wtedy lot do Dubrownika i koniecznie spedzenie dnia w samym Dubrowniku. Pamietaj, ze na Chorwacji plaze sa przede wszystkim kamieniste, jak jest kawalek piaszczystej, to zatloczona niesamowicie. W kazdym z tych miejsc zamawialam self-catering dom prywatny, jest mnostwo stron internetowych z ofertami, w sumie nocowalam chyba w 6-7 i raz na Eurocamp, to jest jedyny Eurocamp na Chorwacji, kolo Porec, ogromny, ale z bezposrednim zejsciem na plaze, w miejscu tzw. middle of nowhere. Szukajac sama self-catering wpisywalm w nazwie strony wariacje na temat Adriatic holidays.
    • zurekgirl Re: Chorwacja - gdzie 21.01.18, 10:54
      Dwadziescia lat temu bylam na wyspie Maly Losinj, sliczne miasteczko, sporo miejsc do chodzenia, plaza zwirkowa, morze przejrzyste zaupelnie. Stamtad poplynelismy na Ilovik i trafilismy na piaszczysta plaze i zero ludzi.
      • panixx Re: Chorwacja - gdzie 21.01.18, 19:34
        Dziekuje,
        To juz mam jakis poczatek...
    • gabez1 Re: Chorwacja - gdzie 25.01.18, 15:55
      Znalazlas cos fajnego? Ten Chorwacja mi chodzi po glowie 😎
    • lianis Re: Chorwacja - gdzie 28.01.18, 21:01
      Bylismy w Basce i bylo fajnie, co prawda czesto na plaze dojezdzalismy zeby uniknac tlumu na miejskiej, tak wieczorem bardzo lubilismy wyjsc do knajpek. Apartamencik tez byl ok, ale my celowo bez wyzywienia bralismy, sniadania jedlismy we wlasnym zakresie, piekarenka byla bliziutko, potem znikalismy na caly dzien i na obiadokolacje szlismy do restauracji.
      • panixx Re: Chorwacja - gdzie 30.01.18, 14:48
        na razie jeszcze nic nie zamowilam, plany nam sie zmieniaja i chyba pojedziemy tam w Maju zamiast lipca. Wobce czego moze bedzie bardziej zwiedzanie/objazdowka niz plazowanie....
        • wanilia25 Re: Chorwacja - gdzie 01.02.18, 16:13
          Wyspa krk- dla młodych imprezowiczow i golasów :)
          Dubrownik- dobre do zwiedzania ale nie do planowania. Piękne i bardzo drogie stare miasto
          Trogir- korki korki bo łączy most . Ale ładnie wieczorkiem i fajne miejsca do plazowanit
          Split- tylko zwiedzanie. Tłumy. Ladnie
          Omis - dobre dla dzieci do plazowania, zwirek. Omis mogą być tłumy ale trzeba szukać w pobliskich miejscowościach plaż; polecam : dugi rat ( śmiesznie brzmi ale fajne plaze dla dzieci, żwirek, knajpki. Sklepy....łagodne zejścia do wody
          • wanilia25 Re: Chorwacja - gdzie 01.02.18, 16:19
            Makarska- dużo ciekawych restauracji, statki z dyskotekach, zabawa zabawa ładnie ale głośno jak dla mnie i dzieci. Można wpaść na obiad. Ale niedaleko jak macie samochód można podjechać do Krvavica i tam są plaze w lesie ; fajne; są 2 czy 3 małe knajpki. Spoko plaża. Leżaki jak kto lubi. Moje dzieci bawiły się fajnie i w sierpniu wracamy ...
            Wyspa brac- dla mnie nic szczególnego, raj dla surferow.

Bylismy TEz w parkach krk ale za dużo ludzi; fajne wodospady ; trasy nie dla małych dzieci i ten upał którego nie zapomnie. .... :)
            Dlatego w sierpniu jedziemy dalej , czarnogora a potem tydzień w Chorwacji. .....
            • gabez1 Re: Chorwacja - gdzie 02.02.18, 08:46
              A mozesz polecic dobra wypozyczalnie samochodow na lotnisku w Dubrovnik?
              • wanilia25 Re: Chorwacja - gdzie 02.02.18, 20:40
                My podróżujemy wlasnym samochodem. W drodze na chorwacje zatrzymujemy się na nocleg na slowenii w b&b i rano jedziemy dalej.
                Znajomi wypożyczali rok temu samochód na lotnisku w splicie. Nie dość że przepłacili za ubezpieczenie to jeszcze musieli mieć minimum 1500 funtow na karcie kredytowej. .... wiem że się nie opłacało i narzekali że drogo bo to doszło tamto doszło a na ulotce połowa z tego.....
                Więc polecam własny samochód. Gdzie chce jechać tam pojadę choć drogi strome, kręte ale widoki piękne. ...
                • gabez1 Re: Chorwacja - gdzie 03.02.18, 16:14
                  Z tego, co wiem, to przy wypozyczaniu samochodu trzeba uzyc karty kredytowej, na poczet depozytu wlasnie. Ale moze ktos doswiadczony sie wypowie?
                  Co do jazdy samochodem w tak dluga podroz mam odmienne zdanie: szkoda mi czasu na podroz. Wole samolot. Bylismy w Pl samochodem kiedys I naprawde juz nigdy wiecej, ale rozumiem, ze kazdemu odpowiada cos innego.
            • panixx Re: Chorwacja - gdzie 02.02.18, 12:10
              Otoz i my rozwazamy Macedonie/Czarnogore i chyba odpusiciy sobie Chorwacje na letni wypoczynek. Bardziej nam zalezy na zwiedzaniu tego kraju niz na plazowaniu, a tlumy i upaly troche mnie zniechecaja. Wiec moze pojedziemy tam kiedys jesienia albo wiosna. Na razie nic jeszcze nie ustalonego, ale bardzo dziekuje za wypowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka