07.04.18, 13:51

Znacie?, graja wasze dzieci? Moj syn chce grac, ale tam sie trzeba zarejestrowac, nie jestem pewna czy chce podawac jego dane... Czy w to sie gra online? Syn gra w gry na tablecie lub playstation, ale nie online, bo nie zawsze jestem w stanie go nadzorowac, wiec jesli to mozna grac tylko online, to mam watpliwosci czy go zarejestrowac. Poradzcie dziewczyny prosze.
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • niyaa Re: Roblox 07.04.18, 14:27
      niestety ale takie czasy ze musisz pogodzic sie z faktem ze coraz mniej bedziesz w stanie nadzorowac aktywnosc syna w sieci , chyba ze jarasz sie grami i wiesz o co tam chodzi ... dlatego mysle ze zamiast kontrolowac warto tlumaczyc ...
    • plain-vanilla Re: Roblox 07.04.18, 14:40
      Roblox ma opcję rejestracji e-maila rodzica. Wiem, że wtedy można zablokować opcje chatu i coś tam jeszcze poustawiać, żeby było bezpieczniej. Gra się online. Mój syn uwielbia w to grać. Kieszonkowe wydawał na robuxy i budował. Musisz się zastanowić, co będzie, jak syn będzie chciał kupować robuxy, żeby mieć dostęp do jakiś zaawansowanych opcji. A ile ma lat?
      • wiwi1 Re: Roblox 07.04.18, 15:53
        Kurcze, ma 8 lat, prawie 9. Ma oczywiscie tlumaczone o bezpieczenstwie w sieci I w domu z nim rozmawiam I w szkole maja pogadanki. wydaje mi sie, ze to jest jednak dosyc wczesnie na wejscie w swiat online. Gralby na swoim tablecie. Jaki jest sredni wiek graczy, do kogo skierowana jest ta gra? On I tak juz dosyc duzo gra, zwlaszcza na playstation, glownie minecraft, ale tez inne gry
        Pozdrawiam
        • plain-vanilla Re: Roblox 07.04.18, 16:50
          Tutaj sobie poczytaj. Moi dwaj synowie grają. Jak zaczynali to mieli mniej niż 10 lat.
          www.commonsensemedia.org/website-reviews/roblox
          • wiwi1 Re: Roblox 07.04.18, 17:04
            Bardzo Ci dziekuje za tego linka, poczytalam opinie uzytkownikow no i zachwycona nie jestem, mysle, ze dla mojego syna jest jeszcze za wczesnie na taka gre, nie wiem czy umialby ocenic sytuacje gdyby napotkal w grze tresci niepozadane, wiec nie bede ryzykowac, dziekuje jeszcze raz, rozjasnilo mi to dylemat.
            Pozdrawiam:)
            • sophie2202 Re: Roblox 08.04.18, 00:47
              Moje dzieci bardzo lubią ta gre, ale owszem zdarzaja sie nieprzyjemne sytuacje, kiedy ktos wejdzie dziecku na konto albo cos ukradnie, jak ostatnio ktos synowi ukradl siekere, to byl zalamany bo niemogl pracowac, (byl drwalem). Moje dzieci graja tylko w weekendy, raportuja niepoprawne zachowania i blokuja innych uzytkowników ktorzy sa nie mili. To taka troche szkola zycia on line, nie zawsze niestety przyjemna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka