17.04.18, 23:08
Ok kochane potrzebuje rady pracuje w firmie rok ,chce wziasc urlop czy moge ubiegac sie o 4 tygodnie wolnego po pełnym roku pracy.
Obserwuj wątek
    • alannda Re: urlop 17.04.18, 23:23
      4 tygodnie w sumie, czy 4 naraz?
    • zurekgirl Re: urlop 18.04.18, 08:20
      Zalezy od przepisow wewnetrznych firmy. Zapewne masz 20 dni urlopu ustawowego, plus bank holidays. U mnie mozna bylo brac max 2 tyg, ale w praktyce, jak sie poszlo pogadac, ze bilety drogie, ze wyprawa zycia, ze wazna okazja, to mozna bylo zniknac na miesiac.
      • zurekgirl Re: urlop 18.04.18, 08:23
        I jeszcze, u mnie urlop bralo sie od kwietnia do kwietnia. Jak sie nie wybralo do konca kwietnia urlopu za dany rok, to przepadal i wyplacali ekwiwalent, albo na sile wysylali w ustalinym przez siebie terminie. Sprawdz w employee's handbook, musi byc gdzies napisane, co i jak.
        • ilonka45 Re: urlop 19.04.18, 11:22
          Zalezy od firmy, my niby mamy 34 dni, ale wliczja bank holidays I swieta. Od kwietnia do kwietnia. Nie mozna wziac wiecej niz 2 tyg naraz.
          • wanilia25 Re: urlop 24.04.18, 16:06
            Ja też mam 20 dni w umowie. Choć nie mam większego problemu wziasc urlopu jednorazowo , nawet to na rękę mojej szefowej zatrudniać tymczasowo kogoś za mnie raz a nie dwa razy w roku. .... ale wszystko zależy pewnie od rodzaju pracy, samej szefowej, zmian itp......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka