ann.38 27.08.18, 17:22 Czy mozna z tutejszego Amazona wysłać coś za granicę za rozsądną opłatę? Czy to jest róznie w zalezności od danego sprzedawcy? Chdzi o zakup kosmetyków z wysyłką do Holandii. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plain-vanilla Re: Amazon- wysyłka za granicę 27.08.18, 18:38 Netherlands Standard (3-5 business days) Music / DVD / Blu-ray / Software / Video Games (excluding consoles) - £2.80 per delivery + £0.40 per kg. Books (includes audio books) - £4.00 per delivery + £0.40 per kg. Other categories (including Video Games consoles) - £4.00 per delivery + £0.40 per kg. For any combination of items from the categories listed above the highest "Per Delivery" rate applies. Add the appropriate "per kg" rate as listed above, rounded to the nearest 0.10kg. Priority Delivery (2 days) All categories - £5.70 per delivery + £0.50 per kg. One-Day Delivery (1 day) All categories - £9.00 per delivery + £2.40 per kg. For any combination of items from the categories listed above add together the appropriate "per item" rates. The highest "Per Delivery" rate applies. Add the appropriate "per kg" rate as listed above. Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Amazon- wysyłka za granicę 27.08.18, 18:39 Jeśli sprzedawcą nie jest Amazon tylko third party, to musisz email wysłać bezpośrednio do danego sprzedawcy. Odpowiedz Link
ann.38 Re: Amazon- wysyłka za granicę 30.08.18, 15:27 Dzięki, no własnie pytam, słabo z wysyłką za granicę. Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Amazon- wysyłka za granicę 30.08.18, 16:40 Jakie to kosmetyki? Może są gdzie indziej dostępne poza Amazonem? Odpowiedz Link
ann.38 Re: Amazon- wysyłka za granicę 30.08.18, 17:02 Nie chodzi o cos konkretnej marki- dobry krem do rąk, do suchej skóry. Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Amazon- wysyłka za granicę 30.08.18, 17:19 Mnie się pokazuje 3.73 koszty wysyłki plus cena wzrosła o 20 p. To do Polski. Wpisz na swoim koncie dokoadny adres do Holandii, gdzie chcesz wysłać, wrzuć rzeczy do koszyka, wybierz adres dostawy i zobaczysz ile będzie kosztować wysyłka. Na pewno mniej niż wysłanie tego samego przez Royal Mail. Możesz też założyć konto na holenderskim Amazonie i kupić stamtąd. Ja mam konto na brytyjskim, niemieckim i amerykańskim Amazonie i na wszystkich tych stronach coś zamawiałam. Odpowiedz Link
leyla76 Re: Amazon- wysyłka za granicę 31.08.18, 22:43 ja Mam konto tylko na angielskim i tez spokojnie zamawiam na Amazonię czy to niemieckim, czy francuskim czy tez innym. Nie trzeba mec konta na każdym z osobna. Odpowiedz Link
leyla76 Re: Amazon- wysyłka za granicę 31.08.18, 22:47 Ja mieszkam obecnie w Szwajcari i zamawiam dużo z amazon.uk na mój szwajcarski adress. Nie wszystko jest z wysyłka za granice, ale sporo rzeczy wysyłają. Często tez zamawiam cos do Polski dla moich rodziców i tez bez problemu, często zmieniam tez Amazona z uk na de czy fr czy com porównując ceny tych samych produktów. Odpowiedz Link
ann.38 Re: Amazon- wysyłka za granicę 08.09.18, 20:51 Dzięki dziewczyny. Z tego co widzę to na holenderskim amazonie są tylko ksiązki. Tak, ze musze poszukac na brytyjskim. Odpowiedz Link