Dodaj do ulubionych

kosmetyka estetyczna

25.05.23, 11:01
czy ktos moze polecic kogos dobrego w rejonie se18 ?
Chodzi mi o wzmocnienie i usuniecie juz powstalych peknietych naczyn krwionosnych na twarzy w szczegolnosci.
Powstale nie sa jakies bardzo duze ale widoczne i kazdego dnia pojawiaja sie nowe.
No i czy wogole mi sie to oplaca skoro non stop pojawiaja sie kolejne? (usuna mi jedno a na drugi dzien pojawia sie nastepne)
Jesli ktoras z was korzystala z takiej uslugi/zabiegu to chetnie poczytam o waszych opiniach.
Dzieki
Obserwuj wątek
    • niyaa Re: kosmetyka estetyczna 25.05.23, 16:46
      Mialam zamykane naczynka na twarzy laserowo. Nikt nie da Ci gwarancji czy wogole sie zamkna/jaki bedzie efekt koncowy. Podobnie czy pekna znowu jest jak wrozenie z fusow... Byl to bolesny zabieg. Dosc drogi. W moim przypadku bezuzyteczny I nigdy go nie powtorze. Robilam w Warszawie
      • niyaa Re: kosmetyka estetyczna 25.05.23, 16:48
        Podobnie jak prosaki usuwane laserem z twarzy, wrocily po 3-4 latch jakos
    • ta_ruda Re: kosmetyka estetyczna 27.05.23, 10:19
      Ja 'walczyłam' z naczynkami od zawsze, też zamykałam ale efekt był chwilowy, lub żaden (więc juz nie zamykam).
      Od lat wspomagam się rutinoskorbinem (biorę od września do grudnia/stycznia), i kosmetykami na naczynka. Na jakieś 'specjalne' okazje (ważne spotkania w pracy czy imprezy), używam zielonego korektora w najbardziej wrażliwych miejscach.
      Lekarz bardzo dawno temu powiedzial mi że to taka uroda (mama moja też ma popękane naczynka) i że w sumie to nie ma skutecznej metody usuwania naczynek.

• ta_ruda Re: kosmetyka estetyczna 27.05.23, 10:39
      Ja używam kosmetyków z serri: Pharmaceris, seria na naczynka Pharmaceris N, to polska marka ale mają angielską wersję strony i można kupować z dostawą do UK.
      • speedy123 Re: kosmetyka estetyczna 30.05.23, 01:05
        Yhy takie buty
        moj problem pojawil sie w tamtym roku i jest co raz gorzej, niemal codziennie pojawia sie nowe, poszlam do gp {niestety nie mojego} ktory poprostu mnie olal,myslalam ze sokoro znaja moj baaaardzo zly stan zdrowia to cos chociaz podpowiiedza a tu niespodzianka odpowiedz = rob na swoja reke tyle.
        Zadnej porady co by moglo chodz troche pomoc po prostu nic, zero pomocy.
        Z tego co wyczytalam to witaminy C,K i E moga tez pomoc kremy z wyciagiem z kasztana itd.
        Podobno pomaga tez swiatlo IPL czy takie co usowa owlosienie wystarcza nie wiem ale urzadzenie posiadam wiec warto sprobowac to tak od siebie.
        Ale jak pisze ogolnie jestem zielona w tym temacie, jak wam sie jeszcze cos przypomni to dajcie znac
    • princesswhitewolf Re: kosmetyka estetyczna 01.06.23, 00:01
      Kremy z diosmina i rutyna( Kasztanowy zel z rutyna) a takze z Arnica ( krem z arnika rokitnikiem i rutyna). Takie same jak na zylaki nog. Serio. Ja sie nie patyczkuje. Od meno zauwazylam ze mi tez wyskakuja pekniete naczynka.

A takze to wspomniane tu Pharmaceris ale z wit K

Nie polecam doustnie bo to wszystko tez ma tendencje wszystko do zageszczania krwi. Wiec kremy, masci, SPF...
      • speedy123 Re: kosmetyka estetyczna 11.06.23, 15:31
        Wypróbowalam swiatlo IPL i jak na moja gebe dziala,zrobilam dwie sesje w ok. 2 tyg.odstepach i juz po pierwszej kolo tygodnia widoczne naczynka sie zmniejszyly,sa mniej wyraziste kolorem i nie pekaja dalej.
        Jak dla mnie to juz rewelacja ze pomoglo,na dekolcie tez uzylam i efekt ten sam.
        • speedy123 Re: kosmetyka estetyczna 11.06.23, 15:48
          jeszcze chce wyprobowac Rosacea cream podobno b.dobrze dziala.
          Moze ktoras uzywala/uzywa tego kremu?
          • klimea Re: kosmetyka estetyczna 11.08.23, 16:06
            Niedawno wybralam sie do dermatologa, zdiagnozowano u mnie wlasnie rosacea, od jakiegos roku zrobila mi sie cera czerwona zwlaszczana jednym policzku i do tego tradzik, ktorego nie mialam nigdy przedtem, mam juz ponad 50 lat i mysle ze jest to zwiazane z perimenopauza. Dostalam antybiotyk doustnie i masc Rozex. Troszke pomoglo, ale niewiele, wiec po dwoch miesiacach dalam sobie spokoj z przyjmowaniem antybiotyku. Jestem ciekawa, czy ktos ma jakies pozytywne doswiadczenia i uporal sie jako taka z rosacea.
            • aniaheasley Re: kosmetyka estetyczna 12.08.23, 11:03
              Mialam okolo 40 tki. Bralam antybiotyk i masc specjalna, dlugo to trwalo, co najmniej pol roku z tego co pamietam, ale przeszlo, i od ponad 15 lat, odpukac, nie wrocilo. Nie pamietam nazwy, ale jakbys podala jaki bierzesz, to moze mi sie skojarzy :)
              • klimea Re: kosmetyka estetyczna 21.08.23, 20:10
                Hej Ania, dzieki za odpowiedz, bralam Lymecycline. Odkad przestalam brac po dwoch miesiacach to sie nie pogorszylo, ale tez nie polepszylo.
                • aniaheasley Re: kosmetyka estetyczna 23.08.23, 08:05
                  Kurcze, jakos mi nic nie dzwoni a propos tej nazwy 🤔
            • galadriella Re: kosmetyka estetyczna 22.08.23, 14:30
              Mój znajomy leczył wieloletni trądzik różowaty Ivermectinem . Najpierw był trochę zdegustowany dowiadując się, że objawy są powodowane przez roztocza i że trzeba je pozabijać - ale lek pomógł mu bardzo szybko i na wiele lat, do dzisiaj nie ma już problemów.
              • princesswhitewolf Re: kosmetyka estetyczna 25.08.23, 15:00
                no Soolantra dokladnie sie ta masc nazywa. b skuteczna - moja mame wyleczylo i wymordowalo te zyjatka

ale to nie na pekajace naczynka tylko tradzik rozowaty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka