olimpia_b81 09.11.06, 09:28 wiadomosci.onet.pl/1430677,12,item.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
novalee1 Re: my nieudolne 09.11.06, 10:50 Kaczynskiemu chodzilo tylko o ta czesc Polakow zarejestrowanych w Polsce jako bezrobotnych a tu dobrze sobie radzacych i o tych koczujacych bezdomnych. Odpowiedz Link
olimpia_b81 Re: my nieudolne 09.11.06, 11:31 "Zdaję też sobie sprawę, że dla wielu z natury nieudolnych osób Wielka Brytania jest punktem docelowym w poszukiwaniu lepszego życia. bezrobotni, zarejestrowani czy nie, nadal jest slowo NIEUDOLNI. Polska zdaje sobie sprawę z tego problemu i nie unika odpowiedzialności" - miał oświadczyć polski prezydent. "Wiemy, że odnieśli sukces na Wyspach, biorąc pod uwagę różnice płac w Polsce i w W. Brytanii. Ale ci ludzie są zarejestrowani w Polsce jako bezrobotni, podwyższają wskaźniki bezrobocia, a w Wielkiej Brytanii radzą sobie dobrze" - miał powiedzieć prezydent. Odpowiedz Link
a.rokosz Re: my nieudolne 09.11.06, 11:33 ehh,mów mi jeszcze, nieudolność to moje motto życiowe od kiedy okazało się, że prognozy moich rodziców jaką to znajdę świetną pracę po dwóch kierunkach w Polsce , nie mogły wejść w życie z powodu braku pieniędzy na zatrudnianie nauczycieli i logopedów(bo przecież nie z braku potrzeb) Co do wypowiedzi prezydenta... Mojego męża zwierzchnik mieszka w Llanelli, mieście , w którym ponoć co dziesiąta osoba to Polak, a Asda w soboty przechodzi oblężenie Polaków, jak pogardliwie określają to mieszkańcy miasteczka. Ów Walijczyk, codzienie przynosi do firmy rewelacje dotyczące wyskoków Polaków w Llanelli, jakby to Walijczycy byli święci.I choć ma rację, to już mam dość słuchania codzień, jacy to Polacy cwaniacy, oszuści i złodzieje.Już nie wiem czy nie lepiej mieszkać jednak w Anglii, bo Walia , choć piękna to jednak pełna ksenofobów, a Polaków nie lubią tu bardziej niż Anglików. Tak więc , jeśli się jest spokojnym człowiekiem to lepiej dobrowolnie nie osiedlać się w Lalnelli i okolicach, bo wcześniej czy póżniej napotka się na odpowiedź Polacy do domu. A Prezydent Polski, przez ktorego wstyd mi, że mam polskie obywatelstwo jeszcze pogrąza nas w niechęci jak a powoili rośnie do nas na Wyspach. Odpowiedz Link
olimpia_b81 Re: my nieudolne 09.11.06, 11:41 a.rokosz, ja tez jestem w Walii i jakos nie spotykam sie z taka wrogoscia i pogarda dotyczaca Polakowe, chociaz przyznam ze u mnie w miasteczku wiem o 3 mlodych Polkach i jednej parze z dzieckiem, co na 40000 jest chyba nie wiele.no i nie-maz pracuje tam gdzie Polacy nie dotarli i jego bardzo sobie cenia i traktuja z szacunkiem. Odpowiedz Link
a.rokosz Re: my nieudolne 09.11.06, 12:00 olimpia_b81 napisała: > a.rokosz, ja tez jestem w Walii i jakos nie spotykam sie z taka wrogoscia i pog > arda dotyczaca Polakowe, chociaz przyznam ze u mnie w miasteczku wiem o 3 mlody > ch Polkach i jednej parze z dzieckiem, co na 40000 jest chyba nie wiele.no i ni > e-maz pracuje tam gdzie Polacy nie dotarli i jego bardzo sobie cenia i traktuja > z szacunkiem. bo to widać ja mam takiego pecha, że mimo iż mieszkam na wsi, gdzie jestem jedyna Polka ( ale jakies 5 mil nieopodal sa przetwornie, gdzie nasi harują ,stąd tylu Polaków ), to nawet w funbusie, gdzie niby miałam sie wyluzować, sie nasłuchałam, jak to pijani Polacy rzucają butelkami w sąsiednie okna na Queen Victoria Road w Llanelli. Piszę, bo nie warto tam mieszkać, jak się nie musi. Odpowiedz Link
kasiaka77 Re: my nieudolne 10.11.06, 14:39 Szkoda gadac... Ten nasz prezydent chyba jeszcze nic madrego nie powiedzial od czasu rozpoczecia kadencji.Cieszyc sie tylko,ze nie musimy teraz zyc w kraju gdzie on,giertych i kilku innych madrych wprowadzaja te swoje madrosci: zakaz stosowania prezerwatyw, patriotyzm w szkole, nie wspomne o zmianie teorii ewolucji!!! Wole zyc jako nieudolna,ale przynajmniej w normalnym, wolnym kraju :) Pozdrawiam wszystkie inne nieudolne ;) Odpowiedz Link
novalee1 Re: my nieudolne 10.11.06, 15:31 No dobra,to jestesmy nieudolne,ale tez sie ciesze ze nie mieszkam w tym cofajacym sie do tylu kraju.A przyjechac na urlop i wydac tam pieniadze zarobione jako nieudacznik w Anglii jest o wiele przyjemniej niz zyc na codzien.Na razie Polska z daleka,moze kiedys sie zmieni...Nie kazdy jednak moze na to czekac. Odpowiedz Link
hanula Re: my nieudolne 10.11.06, 20:56 Nie jestem wielbicielką Kaczyńskiego - wręcz przeciwnie - ale nie demonizujmy. Kaczor nie powiedział, że wszyscy Polacy w UK to nieudolne nieroby. Powiedział, że wielu nieudolnych Polaków przyjeżdża do UK - a to jest akurat prawda, wśród tego pół miliona nowych imigrantów jest na pewno sporo nieudaczników. Wystarczy poczytać fora internetowe dla imigrantów. A jeśli chodzi o stosunek Brytyjczyków do Polaków, to ja się tylko dziwię, że nadal jest tak pozytywny. Spróbujcie sobie przez chwilę wyobrazić, co działoby się w Polsce, gdyby tam przyjechało do pracy pół miliona Rumunów. Nawet garstka rumuńskich Cyganów w latach dziewięćdziesiątych wystarczyła, żeby słowo "rumun" stało się w Polsce obelgą. Brytyjczycy to bardzo tolerancyjny naród, dużo możemy się od nich nauczyć. Odpowiedz Link
olimpia_b81 Re: my nieudolne 10.11.06, 21:01 Brytyjczycy to bardzo tolerancyjny naród, dużo może > my się od nich nauczyć. to to sie zgadzam, i ta ich cierpliwosc jak sie okazuje ze nie bardzo ich rozumiesz i musza tlumaczyc jeszcze raz.szczegolnie sprawy zalatiwane przez telefon-mnie by juz szlag trafil a oni ze stoickim spokojem powtarzaja, pytaja czy teraz zrozumiale itd.oaza spokoju:) Odpowiedz Link
novalee1 troche wiecej 11.11.06, 11:38 A tu znalazlam troche wiecej o wypowiedzi Kaczynskiego: www.gbritain.net/news.php?id=752&PHPSESSID=18fce4b4935f3a1112e9f5f6e2c46615 Odpowiedz Link