lady_annie 13.02.08, 23:02 Macie jakies sprawdzone kremy na rozstępy do kupienia tu w Anglii, a może polecacie jakąś inna metodę zmniejszenia ich! Please pomóżcie bo mam ogromne,szczególnie na brzuchu! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carmelaxxx Re: Co na rozstępy? 14.02.08, 09:36 ojjj chyba bedziesz musiala udac sie do kosmetyczki, kremami rozstepow nie zlikwidujesz, moze pomoc jedynie kosmetyczka albo dermatolog. Rozstepom latwiej zapobiegac zmarujac narazone miejsca kilogramami balsamow :) Odpowiedz Link
lady_annie Co na rozstępy? 14.02.08, 11:01 A zana ktos moze metody zmniejszania ich tu w Anglii, tony kremów używane przez ciąże mi nie pomogly, mam 19 lat i wygladam jak zebra, masakra! Odpowiedz Link
jacinda Re: Co na rozstępy? 14.02.08, 14:56 Bio-Oil www.bio-oil.info/en/home Sprawdzilam i dziala. Odpowiedz Link
black-cod Re: Co na rozstępy? 14.02.08, 15:49 wiem co czujesz, sama przez to przechodze od kilku lat... to jest okropne, chyba zaczne zbierac na operacje plastyczna bo watpie by cokolwiek innego pomoglo skora jest pomarszczona i popekana, eah.... teraz spodziewam sie drugiego dziecka i cos czuje ze moja rozstepy sie powieksza chociaz stosuje kremy i oliwki... ile trzeba takich zabiegow u kosmetyczki zeby zobaczyc jakikolwiek efekt? Odpowiedz Link
gypsi Re: Co na rozstępy? 14.02.08, 17:12 Jak juz sie pojawily to nie ma cudownego srodka, jako ze nie znany jest dokladny mechanizm ich powstawania. Wiadomo, ze latwiej sie tworza u osob z pewnym typem/ulozeniem wlokien kolagenowych w skorze. Z czasem zbledna. Sa proby traktowania ich laserem i jeszcze jakimis lampami oraz kremem z tretinoina - bardzo silnym srodkiem przeciwtradzikowym. Obawiam sie, ze zadna z tych metod nie jest finansowana przez NHS. Odpowiedz Link
migotka_bober Re: Co na rozstępy? 15.02.08, 20:53 ja mam ogromne mimo stosowania masla kakaowego w ciazy, teraz wcieram Bio-Oil, mysle ze jasnieja, bo te olejki powoduja tuszowanie kolorem troche,blizny tez,a przypadkiem mam po wyrostku:) Odpowiedz Link
carmelaxxx Re: Co na rozstępy? 15.02.08, 21:11 rozstepom najlepiej zapobiegac nie wtedy jak juz brzuch zaczyna rosnac albo juz jest tylko jak jeszcze nie ma najmniejszej oznaki ciazy zeby wlasnie uelastycznic porzadnie skore i wlasnie te kilogramy balsamow najbardziej wtedy potrzebne. Odpowiedz Link
joska1111 Re: Co na rozstępy? 16.02.08, 10:15 Zajrzyj na dzial dzieciecy w np Bootsie tam sa kremy dla mam w ciazy (z brzuszkiem na rysunku) "streach marks" to rozstepy. pozdrawiam Odpowiedz Link
joska1111 Re: Co na rozstępy? 16.02.08, 10:17 Oczywiscie tak jak pisza dziewczyny, one nie sprawia, ze rozstepy znikna :( ale moze zapobiegna w powstawaniu nowych. Odpowiedz Link
joska1111 Re: Co na rozstępy? 16.02.08, 12:36 Zrobiam blad, przepraszam, poprawnie jest: "stretch marks" Odpowiedz Link
lady_annie Re: Co na rozstępy? 16.02.08, 14:42 Ja całą ciążę od początku używałam kremów na rozstępy i nic to nie dało, bo teraz po porodzie mam ogromne dlatego szukam czegoś co by chociaż pomogło żeby zbladły!!! Odpowiedz Link
kobylczusia Re: Co na rozstępy? 06.05.13, 20:23 ja nei wiem co. Planuje w PL zakupic Eveline 3d, moze troche pomoze. Za to bio oil odradzam, zero efektow, zuzylam 5 butelek:/ Odpowiedz Link
podkocem Re: Co na rozstępy? 07.05.13, 09:22 Nie ważne czym się smarujesz, ważne że regularnie i masując ciało. W pierwszej ciąży używałam Bio-oil, w drugiej mam w nosie, smaruje się różnymi specyfikami ale raczej z dolnej półki cenowej (w promocyjnych cenach). Odpowiedz Link