Dodaj do ulubionych

Gypsi pomóż!!!

25.03.08, 11:16
Najpierw mój mąż był chory,później córka ten nieszczęsny katar i oczka a teraz ja!Od 3 dni mam gorączkę 38 stopni pierwszego dnia 38.5 zbijam temperaturę ibuprofenem bo nic innego nie działa ale to pomaga na 4 do 5 godz później gorączka wraca a wraz z nią osłabienie dreszcze i jest mi strasznie zimno.Do tego boli mnie głowa i uszy czasem mam wrażenie jakbym miała w głowie i uszach ogień a czasem uszy po prostu bolą,gardło też mnie boli poniżej migdałów.Czy to grypa?I jak zbić tą nieszczęsną gorączkę?Gypsi proszę pomóż.Muszę być zdrowa i silna bo mam pod opieką 5 miesięczną córkę.Mam tylko nadzieję że jej nie zarażę.
Obserwuj wątek
    • gypsi Re: Gypsi pomóż!!! 25.03.08, 11:37
      Taka mala grypa sie raczej nie zarazi, nie boj sie.
      Przykro mi, ale cudownego srodka zeby stanac natychmiast na nogi w wirusowej
      infekcji nie ma:(
      Zeby miec sile - rzuc w kat wszystko, co moze poczekac, typu sprzatanie, pranie,
      prasowanie, z jedzeniem przerzuccie sie na gotowce do podgrzewania tylko.
      A Ty lez, dzieckiem zajmuj sie tylko tyle ile trzeba, a jak ono zasypia to Ty
      tez, nie traktuj tego czasu jako okazji do nadgonienia zaleglych prac domowych.
      Wyzdrowiejesz - nadrobisz.
      Pij duzo plynow, mozesz brac ibuprofen 400mg 3xdz na przemian z paracetamolem 1g
      4xdz. Gardlo mozesz poplukac woda z sola albo rozpuszczalna aspiryna. Jesli po
      5-7 dnich nie zacznie sie robic lepiej - koniecznie idz do lekarza.
      • wiewiora2305 Re: Gypsi pomóż!!! 25.03.08, 12:26
        Bardzo Ci dziękuję za radę.Córka właśnie zasnęła to lecę gardło wypłukać.4 godz temu wzięłam ibuprofen i już czuję że powoli wszystko wraca.Najgorszy jest ten ból uszu nigdy wcześniej mnie uszy nie bolały podczas choroby.Mam nadzieję że ta woda z solą mi pomoże na gardło bo nawet śliny nie mogę bezboleśnie przełknąć.Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję.Czuję się uspokojona jeśli chodzi o córcię nie ma nic gorszego niż chore dziecko zwłaszcza takie małe:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka