Dodaj do ulubionych

Child benefit

07.11.08, 15:47
Witam ,mój partner złożył wniosek na child benefit w lutym tego
roku .dostaliśmy award letter 20 czerwca i od tego czasu cisza nie
ma pieniedzy nie chcą z nami gadać zwodza nas ,Mowią ,raz ,że
wniosek nie rozpatrzony innym razem,że pieniądze dostaje ktoś
inny ,przecież mamy award letter ,że mamy dostać pieniążki od 7
stycznia .Po naszych ponagleniach wysłali mi wnioski kolejne do
wypełnienia ,przecież ich nie wypełnie bo strace pieniądze od 7
stycznia.Może ktoś wie co z tym fantem zrobić bo sił nam
brakuje .Mamy list to jedyny dowód ,że mowimy prawde ,ktoś ten list
wysłał przeciez nam
Obserwuj wątek
    • neti181 Re: Child benefit 12.11.08, 13:27
      mysle ze powinnas isc do job center i tam sie porostu zaczac klucic , bo amsz
      racje skoro ktos ten list wysyala to musialo to cos znaczyc , ppozatym
      faktycznie nie ejst to dobrym rozwiazaniem wypelniac to jeszcze raz bo moga wam
      juz tychpoprzednich pieniazkow nie przyznac ja bym poszla gdzies z tym przeciez
      tak byc nie moze !!
    • pyza_uk Re: Child benefit 12.11.08, 18:00
      Pati - czy masz kopie pierwszego wniosku? Jeli tak wyslij ksero i dolacz
      kserokopie listu jaki dostalas od nich w czerwcu i dla swietego spokoju wypelnij
      kolejny wniosek. Do tego napisz pismo przewodnie ze zgodnie z prosba zalaczasz
      wniosek oraz kopie oryginalnego wniosku i list zatwierdzajacy jego pozytywne
      rozpatrzenie. Wyslij to poleconym a poza tym idz z tym wszystkim to CAB. Powodzenia.
    • Gość: madzia Re: Child benefit IP: *.range81-158.btcentralplus.com 06.03.09, 00:28
      my child benefit dostalismy dopiero po roku meszkania w Anglii!to
      smieszne a zarazem tragiczne,dzwonilismy,prosiliśmy,ale cisza-bo nie
      moga nam udzielic żadnych info...az tu pewnego dnia przyszło:)teraz
      czekamy na tax credit..ehhh
      • Gość: M Re: Child benefit IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.03.09, 22:14
        ludzie znajdzcie sobie prace, a nie, żerujecie na panstwie
        • justyna_w24 Re: Child benefit 11.03.09, 14:52
          Gość portalu: M napisał(a):

> ludzie znajdzcie sobie prace, a nie, żerujecie na panstwie

nie ma to jak ktoś ynteligentny coś napisze
          • annagp3 Re: Child benefit 18.03.09, 12:24
            gosciu w polsce tez nam przysluguja zasilki i czego tak nie
            powiesz komus w polsce????? tez duzo osob zeruje na panstwie!!!!!

ja dzwonilam i dzownie nadal i nadal nic... ciagel mi przysylaja
            jakies formularze do wypelnienia i 19 miesiecy czekam...
            • Gość: zibi Re: Child benefit IP: 212.183.134.* 25.03.09, 14:03
              Do annagp3.Witam Cię i wszystkich którzy mają i mieli problem z child benefit.Ja
              podobnie tak jak Ty czekam już ok.14 miesięcy na przyznanie tego zasiłku na dwie
              córki które nadal są w Polsce.Dziesiątki telefonów i ciągłego stresu to już u
              mnie normalka.Teraz otrzymałem po burzliwych telefonach pismo że chcą tam coś
              znowu od Polskich władz do przyznania zasiłku.I co możemy zrobić wiecej?Może
              dzwonić do konsulatu albo do jakiś prawników?Nie wiem już nic gdzie co i jak
              szukać pomocy.Czekam wciąz i będę nadal czekał nie odpuszczę im.Pozdrawiam.
              • annagp3 Re: Child benefit 28.03.09, 23:17
                ja zawzielam sie i dzownilam codziennie w zeszlym tygodniu i wczoraj
                dostalam informacje ze przyznali nam zasilek ;-))))

ale powiem ci ze ja pierwsze co to dostalam pismo od nich, wyslane
                do polski bym potwierdzila ze niepobieram w polsce zasilku. to bylo
                pierwsze z pism, na tej podstawie mysle rozpatruja winioski, a potem
                zaswiadczenie z przedszkola lub szkoly ze chodzi, czy staracie sie o
                karte medyczna, pps, numer konta + biling ( tak bynajmniej bylo u
                nas) ciagle cos i wkoncu sie doczekasz ;-))

wiem ze duzo duzo ludzi dlugo czekaja i bardzo szczeglowo wszystko
                sprawdzaja, powodzenia
              • Gość: aga1004 Pamietajcie o inforowaniu CHB o zmianie pracodawcy IP: *.range86-165.btcentralplus.com 04.04.09, 01:00
                Mojej mamie właśnie wstrzymali bo stary pracodawca sie poskarżył że dla niego
                nie pracuje już od 4 miesięcy.Wiec wstrzymali najpierw pieniążki i po 2
                miesiącach próźb o wyjaśnienie przysłali list stwierdzający że nie zostali
                poinformowani o danych nowego pracodawcy. Po kolejnych 3 miesiącach weryfikacji
                wysyłania listów przez CHB do Home office, pracodawców, otrzymałyśmy informacje
                o wstrzyaniu child benefit w związku z opóżnieniem wysłania zgłoszenia do
                rejestracji home office , przy czym nie była to pierwsza rejestracja pracodawcy
                tylko poinformowanie o zmianie. Zatem za okres opóźnienia nie należy się nam
                zasiłek oraz jak stwierdza pismo przebywaliśy i pracowaliśmy nielegalnie. pomimo
                że otrzymalismy wspomniany certyfikat. teraz zaczynamy walkę o pieniązki to
                absurd zeby za 6 tygodni sie nie należało a po tych 6 tygodniach wszystko było
                ok -pieniązki nam sie należą.
                • Gość: vicki Re: Pamietajcie o inforowaniu CHB o zmianie praco IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.11.09, 10:08
                  O kazdej zmianie pracy należey urzad powiadomic. Mama zaniedbała sprwę i teraz za to zapłaciła. Proste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka